کد خبر: ۳۳۲۸۹
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶
عضو اتاق بازرگانی: مشکلاتی سبب ایجاد صف کامیون‌ها شده که قابل بیان نیست؛

ماجرای تشکیل صف کامیون‌ها در مرز ایران و آذربایجان چیست؟

عضو اتاق بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان درباره تشکیل صف کامیون‌ها در مرز ایران و آذربایجان گفت: مشکلاتی سبب ایجاد این صف‌ها شده که قابل بیان در رسانه‌ها نیست. اما اگر تمایل دو طرف ایران و آذربایجان برای تداوم و رشد تجارت باشد حتما امکان غلبه بر مشکلات وجود دارد
ماجرای تشکیل صف کامیون‌ها در مرز ایران و آذربایجان چیست؟

مخاطب 24- عضو اتاق بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان با بیان کندی جریان تجارت در مرز‌های ایران با جمهوری آذربایجان گفت: پس از پایان جنگ قره‌باغ بازسازی مناطق جنگ‌زده از پتانسیل خوبی برای صادرات برخوردار بود، اما متاسفانه ایران این بازار را به رقبا باخت و سهم بسیار کمی از آن دارد.

 بهروز پورسلیمان، عضو اتاق بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان و نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل از برقراری ثبات در جریان تجارت ایران و آذربایجان خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۰ میلیون دلار کالا از ایران به این کشور صادر شده و امیدواریم این رقم تا پایان سال به ۱۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کند.

او افزود: روابط تجاری ایران و جمهوری ایران تاکنون هیچ گاه دچار وقفه نبوده و حتی در زمان شیوع کرونا هم روابط تجاری مختل نشد.

پورسلیمان ادامه داد: وقوع جنگ بین روسیه و اوکراین تردد ماشین‌های ترانزیتی را که از بنادر جنوبی به ایران می‌آیند تا به واسطه ایران کالا‌های خود را به کشور‌های شمالی صادر کنند بیشتر شده و این امر به تراکم ماشین‌های باری در گمرکات آستارا و بیله‌سوار انجامیده است.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود ادامه‌دار شدن مشکل تراکم ماشین‌ها در شهر‌های مرزی راه‌حلی برای آن پیدا نمی‌شود، گفت: مشکلاتی سبب ایجاد این صف‌ها شده که قابل بیان در رسانه‌ها نیست. اما اگر تمایل دو طرف ایران و آذربایجان برای تداوم و رشد تجارت باشد حتما امکان غلبه بر مشکلات وجود دارد، به هر حال مسئولان استانی هر دو استان اردبیل و گیلان هر آنچه که توانستند را برای حل مشکلات طولانی بودن صف‌ها انجام داده‌اند، اما تاکنون تغییری حاصل نشده است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: طرف آذربایجانی می‌گوید در یک روز بیش‌تر از ۱۵۰ کامیون را نمی‌تواند از گمرک بیله‌سوار عبور دهد و همچنین مجهز نبودن گمرک ایران را به سیستم ایکس‌-ری دلیل کندی انتقال کالا و طولانی شدن صف‌ها اعلام می‌کند.


بیشتر بخوانید


پورسلیمان تصریح کرد: با این حال مشکل تعهدات ارزی بیش‌تر از هر مشکل دیگری برای صادرکنندگان کالا‌های ایرانی به جمهوری آذربایجان چالش‌ساز است. صادرکنندگان علاوه بر مشکلات نقل و انتقالات پولی که به دلیل تحریم‌ها با آن‌ها دست به گریبان هستند در داخل کشور با قوانین سختگیرانه ارزی مواجه شده‌اند تا جایی که گاه کارت بازرگانی آن‌ها تعلیق می‌شود و یا مجبور می‌شوند از کارت‌های یک بار مصرف استفاده کنند.

او افزود: شرکت‌های بزرگی که ارز زیادی در پی صادرات به دست می‌آورند ملزم هستند ارز خود را به کشور برگردانند، اما مجبور کردن بازرگانانی که ارزش صادرات آن‌ها به یک میلیون دلار هم نمی‌رسد به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات قانون منسوخ و شکست خورده‌ای است که پس از انقلاب دوبار تکرار شده و هر دو بار به شکست انجامیده است.

پورسلیمان در پاسخ به این پرسش که جنگ قره‌باغ تا چه اندازه بر میزان صادرات کالا‌های ایرانی به جمهوری آذربایجان تاثیرگذار بود، گفت: پس از پایان جنگ قره‌باغ بازسازی مناطق جنگ‌زده از پتانسیل خوبی برای صادرات برخوردار بود، اما متاسفانه ایران این بازار را به رقبا باخت و سهم بسیار کمی از آن دارد.


برچسب ها: تجارت
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد
در پی حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ و حواشی روزهای اخیر، از جمله اظهارات بحث‌برانگیز یکی از مجریان شبکه افق که با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد، طی دو روز گذشته نشانه‌هایی از شکل‌گیری موجی از خداحافظی و فاصله‌گرفتن بازیگران از تلویزیون و سینما به چشم می‌خورد.
ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران ماجرای خروج ۴۰۰ کیلو اورانیوم ۶۰ درصد ایران
یک مقام ارشد ترکیه به‌طور غیررسمی پیشنهاد کرده است که ترکیه ممکن است در میان گزینه‌های دیگر، انتقال اورانیوم غنی‌شده ایران به خاک ترکیه را مطرح کند.
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات خبر مهم| مبلغ و زمان پرداخت عیدی بازنشستگان مشخص شد + جزئیات
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، به‌طور رسمی اعلام کرده است که مبلغ پایه عیدی سال ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی حرکت زشت و وقیح شبکه افق در شرایط فعلی
عزل مدیر شبکه افق، در پی پخش برنامه‌ای از شبکه افق با محتوای موهن نسبت به شهدا و جان‌باختگان حوادث دی‌ماه، مدیر این شبکه به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی در مدیریت محتوای برنامه «خط‌خطی» عزل و پخش این برنامه متوقف شد.
برگزیده
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات نکاتی درباره فهرست اسامی جان‌باختگان اعتراضات اخیر +جزئیات
تیمی فنی و تخصصی مشغول به‌روزرسانی و تکمیل نهایی فهرست جان‌باختگان ناآرامی‌های دی‌ماه هستند و نسخه کامل، یکپارچه و اصلاح‌شده، پس از رفع تمامی نکات فنی و اطمینان از صحت و یکپارچگی داده‌ها، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به روز رسانی خواهد شد. بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد در این انتشار، برخی ناهماهنگی‌های جزئی، فنی و آماری رخ داده است.
اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران
اتحادیه اروپا در اقدامی سیاسی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که یک نهاد نظامی رسمی ایران به‌شمار می‌رود در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی طبقه‌بندی کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر