کد خبر: ۳۲۶۷۸
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۹

کشف عجیب درباره روان کسانی که از گربه نگهداری می‌کنند

دکتر «جان مک‌گرات» از مرکز تحقیقات سلامت ذهنی «کویینزلند» استرالیا گفت: ما یک ارتباط بین نگهداری از گربه و افزایش احتمال بروز اختلالات مرتبط با شیزوفرنی پیدا کردیم؛ در واقع پس از تنظیم متغیر‌های کمّی متوجه شدیم که افراد در تماس با گربه تقریبا دو برابر احتمال بیشتر برای ابتلا به شیزوفرنی دارند.
کشف عجیب درباره روان کسانی که از گربه نگهداری می‌کنند

مخاطب 24- به نقل از روزنامه انگلیسی «سان»، دکتر «جان مک‌گرات» از مرکز تحقیقات سلامت ذهنی «کویینزلند» استرالیا گفت: ما یک ارتباط بین نگهداری از گربه و افزایش احتمال بروز اختلالات مرتبط با شیزوفرنی پیدا کردیم؛ در واقع پس از تنظیم متغیر‌های کمّی متوجه شدیم که افراد در تماس با گربه تقریبا دو برابر احتمال بیشتر برای ابتلا به شیزوفرنی دارند.

شیزوفرنی یک اختلال بلندمدت مرتبط با سلامت ذهنی است که بنا بر آمار منابع رسمی در کشور انگلیس بیش از ۶۸۵ هزار نفر را مبتلا کرده است. علائم این بیماری شامل توهم زدن، خیالات، افکار و گفتار آشفته، از دست دادن علاقه به فعالیت‌های روزمره و تمایل به جدا ماندن از دیگران می‌شود.

دانشمندان درخصوص علت بروز این بیماری اطمینان ندارند، اما بر این اعتقادند که ترکیبی از عوامل ژنتیک و محیطی در بروز این بیماری نقش دارند.

تحقیقات قبلی نشان داده است که یک انگل موسوم به توکسوپلاسما ممکن است علت این ارتباط باشد. انگل توکسوپلاسما گوندی (Toxoplasma gondii) با تغییرات شخصیتی، علائم روان‌پریشانه و برخی اختلالات عصبی (نورولوژیک) مرتبط دانسته شده است. این بطور عادی یک انگل بدون زیان است که از طریق گوشت نپخته، آب آلوده یا گزیده شدن توسط حیوانات آلوده از جمله گربه‌ها منتقل میشود.

مطالعه جدید در این ارتباط که در نشریه «بولتن شیزوفرنی» منتشر شده است. این مساله را بررسی کرده که آیا تماس با گربه‌ها می‌تواند خطر ایجاد این بیماری ذهنی را افزایش دهد. محققان ۱۷ مطالعه انجام شده در مدت ۴۴ سال گذشته در ۱۱ کشور از جمله آمریکا و انگلیس را آنالیز کردند. این تحقیقات «یک ارتباط قابل توجه» بین تماس با گربه‌ها و اختلالات مرتبط با شیزوفرنی را نشان داد.

مک‌گرات در عین حال خاطرنشان کرد: نیاز برای مطالعات کیفی بیشتر بر اساس نمونه‌های آماری بزرگتر وجود دارد تا بهتر بتوانیم نگهداری از گربه به عنوان یکی از عوامل خطر برای اختلالات ذهنی را درک کنیم.

 

منبع: ایرنا

برچسب ها: گربه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد معوقه بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ با حقوق مرداد پرداخت شد
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد معوقه بازنشستگان فرهنگی مربوط به سال ۱۴۰۰ همزمان با حقوق مردادماه واریز شد و در حساب آنان قرار گرفت.
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر