کد خبر: ۳۲۶۳۴
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰

سلام پسرعمو! کشف جمجمه دو میلیون ساله در جنوب آفریقا

این فسیل یک پارانتروپوس روباستوس مذکر است، گونه‌ای که عموزاده اجداد انسانی ما بوده و هم‌زمان با آن‌ها می‌زیسته است.
سلام پسرعمو! کشف جمجمه دو میلیون ساله در جنوب آفریقا

مخاطب 24- محققان استرالیایی یک جمجمه دو میلیون‌ساله (پارانتروپوس روباستوس) در جنوب آفریقا کشف کرده‌اند که نور تازه‌ای بر فرگشت انسان می‌افکند. فسیل کشف شده فسیل یک پارانتروپوس روباستوس مذکر است، گونه‌ای که عموزاده اجداد انسانی ما بوده و هم‌زمان با آن‌ها می‌زیسته است. دانشمندان بخش باستان‌شناسی دانشگاه لا تروب ملبورن استرالیا سرپرستی عملیات کاوش و بازسازی جمجمه بسیار نادر دندان بزرگ را در محوطه باستانی دریمولن در شمال ژوهانسبورگ برعهده داشته‌اند.

محققان این فسیل را -که در سال ۲۰۱۸ در روز پدر در آفریقای جنوبی (بیستم ماه ژوئن) یافته شده است- هیجان‌برانگیز توصیف کرده‌اند.

دکتر انجلین لیس در گفتگو با بی‌بی‌سی اظهار داشت: «اغلب سوابق فسیلی فقط شامل یک دندان می‌شود که این جا و آن جا پیدا می‌شود، از این رو یافتن نمونه‌ای نظیر این بسیار کمیاب است و البته به نوعی خوش شانسی.»

او می‌افزاید: «پارانتروپوس روباستوس‌ها تقریبا هم‌زمان با اجداد مستقیم ما هوموارکتوس‌ها زندگی می‌کرده‌اند و این جمجمه در نزدیکی فسیل یک کودک هومو ارکتوس کشف شده که تیم پژوهشی در همان محوطه در سال ۲۰۱۵ کشف کرده بودند.»

دکتر لیس می‌گوید: «این دو گونه تفاوت‌های بسیار زیادی داشتند، هوموارکتوس مغز نسبتا بزرگ و دندان‌های کوچکی داشتند و پارانتروپوس روباستوس دندان‌های نسبتا بزرگ و مغز کوچکی داشتند که این مساله نشان‌دهنده مسیر‌های فرگشتی متفاوت آن‌هاست.»

دکتر لیس افزود: «پارانتروپوس روباستوس احتمالا در گذر زمان به شکلی تکامل پیدا کرده که در موقع گاز زدن و جویدن غذای سفت و غذا‌هایی که جویدن آن‌ها دشوار بوده (مانند ریشه سطحی گیاهان) بتواند با کمک آرواره و دندانش نیروی شدیدتری تولید کنند.

تحقیقات آینده روشن خواهند کرد که تغییرات محیطی آن‌ها را تحت تنش غذایی قرار داده یا نه و این که این مساله چگونه بر تکامل انسان اثر گذاشته است.»

جس مارتین دانشجوی دوره دکترا در دانشگاه لا تروب می‌گوید این یافته‌ها که امروز در نشریه «نیچر اکولوژی و اوولوشن» منتشر شده‌اند به درک بهتر ما از اجداد انسانی‌مان می‌انجامد.

آقای مارتین می‌گوید که کار با این فسیل‌های انسانی مانند کار با مقوا است و او برای زدودن گرد و خاک باقیمانده از روی آن از نی پلاستیکی استفاده کرده است.

او می‌افزاید جمجمه کشف‌شده، نشان دهنده یک نمونه نادر از تکامل خُرد در اجداد انسان است که نشان می‌دهد پارانتروپوس روباستوس، مدل جویدن خاص خود را به تدریج، احتمالا طی صد‌ها هزار سال، در پاسخ به تغییرات محیطی تکامل داده است.

تصور می‌شود که دو انسان‌تبار (hominin: گونه‌های شبیه انسان) یعنی هوموارکتوس (انسان راست‌قامت) و انسان هایدلبرگی هم‌زمان با پارانتروپوس روباستوس در آفریقا زندگی می‌کردند.

 

منبع: ایندیپندنت فارسی

برچسب ها: جمجمه
captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
برگزیده
باد شدید و گردوخاک در راه تهران! باد شدید و گردوخاک در راه تهران!
اداره‌کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ از افزایش وزش باد خبر داد. بر اساس این هشدار، وزش باد نسبتا شدید تا شدید در بعضی ساعت‌ها در نیمه شمالی و وزش باد شدید تا خیلی شدید و گاهی با گردوخاک در نیمه‌جنوبی و مناطق مرکزی از اوایل وقت جمعه تا عصر این روز (اول اسفند) پیش‌بینی می‌شود.
فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است
ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: هلال ماه رمضان رؤیت شد، فردا پنج‌شنبه ۳۰ بهمن، اول ماه مبارک رمضان است
سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه) مجلس و در جریان بررسی ردیف ۱ الزامات مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۵ مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه، مصوباتی داشتند.