کد خبر: ۳۲۲۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

آنتی‌ویروس ایرانی فارز؛ امنیت بیشتر یا روش جدید فیلترینگ و محدودیت؟

آنتی ویروس ایرانی فارز برای گوشی‌های موبایل توسط پلیس فتا رونمایی شد. اما آیا این آنتی ویروس قرار است امنیت گوشی مردم را بیشتر کند یا روشی جدید برای فیلترینگ و محدودیت در ایران باشد؟
آنتی‌ویروس ایرانی فارز؛ امنیت بیشتر یا روش جدید فیلترینگ و محدودیت؟

مخاطب 24- در طی چند روز گذشته، بخشی از تمرکز اخبار تکنولوژی روی آنتی‌ویروس فارز بوده است. اطلاعات و صحبت‌های منتشر شده در این مورد، نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی در ذهن مردم ایجاد کرده است. در ادامه به معرفی این سامانه جدید می‌پردازیم و آن را از تمام زوایا مورد بررسی قرار خواهیم داد.

دیروز رئیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا (فتا) از سامانه جدیدی با عنوان آنتی ویروس فارز رونمایی کرد. طبق توضیحات معرفی این سامانه، آنتی ویروس فارز با بررسی تمام اپلیکیشن‌های موجود در گوشی موبایل فرد، پس از بررسی همه برنامه‌ها، می‌تواند در مورد مخرب بودن یا نبودن برنامه مذکور تصمیم‌گیری کند. در واقع این آنتی ویروس مانند فیلتری در گوشی هوشمند شما خواهد بود که تصمیم در رابطه با بودن یا نبودن یک برنامه بر عهده این سامانه است.

یکی از عواملی که باعث می‌شود گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره این سامانه مطرح شود این است طی مصاحبه‌ها و اطلاعیه‌های پلیس فتا یا ارگان‌های مرتبط، هنوز مشخص نیست که یک اپلیکیشن باید دارای چه ویژگی‌هایی باشد تا توسط این سامانه به‌عنوان بدافزار شناخته شود. از طرفی هم پلیس فتا پیشنهاد الزامی شدن نصب این آنتی ویروس روی تمامی گوشی‌های هوشمند را به مجلس ارسال کرده که این موضوع نیز نگرانی‌هایی را به وجود آورده است.

بی‌اعتمادی سر به فلک کشیده است
الزام نصب آنتی ویروس فارز، نمونه دیگری است که باعث می‌شود کارشناسان بوی خطر در کمین را حس کنند. در کشوری که حدود ۱۰ درصد گوشی‌های هوشمند آن به‌صورت قاچاق وارد کشور شده‌اند و اطلاعاتی از این گوشی‌ها در سامانه‌های ثبتی وجود ندارد، چگونه می‌توان نصب آنتی ویروس را در همه این گوشی‌ها الزامی کرد. از طرفی هم هزینه زیاد کرایه کارگر برای نصب آنتی ویروس فارز روی تمامی گوشی‌های هوشمند موجود در فروشگاه‌ها، هیچ فروشنده‌ای را قانع به این کار نمی‌کند.

خود مردم نیز قطعا استقبال خوبی از این سامانه نخواهد داشت. سابقه استفاده از پلتفرم‌های ایرانی و گرفتاری در دردسر‌های عظیم این پلتفرم‌ها باعث شده است تا مردم دیگر اعتمادی به رهبران فضای دیجیتال ایران نداشته باشند. در کشوری که حتی برای ساده‌ترین اطلاعات، دسته‌بندی و پایگاه داده درست و به‌روزی وجود ندارد، نمی‌توان از این سامانه‌ها استقبال خوبی داشت.

یکی دیگر از علل این بی‌اعتمادی، نبود شفافیت و قانون ساختارمند برای استفاده از این سامانه را می‌توان در نظر گرفت.

آنتی ویروس فارز، نمونه بارز یک خطای دیگر
فارز نیز همانند نمونه مشابهش یعنی طرح فیلترینگ، به‌احتمال زیاد با مخالفت مردم روبه‌رو خواهد شد. آثار فیلترینگ مردم را مجبور کرده برای خرید فیلترشکن هزینه کنند و آن‌ها را در مقابل نمایندگانی قرار داده است که برای قطع سود زیاد فروش فیلترشکن، پیشنهاد فروش فیلترشکن به وزارت ارتباطات را داده‌اند.

آن‌گونه که آمار‌های مختلف از حضور ایرانیان در پلتفرم‌های فیلتر شده خبر می‌دهد، می‌توان گفت فیلترینگ در نگاه مردم، یک طرح شکست خورده است که تنها باعث به‌وجود آمدن بازار دلال‌ها و سود بردن هنگفت از این هزینه‌ها شده است. گفته می‌شود که حدود ۸۰ درصد کاربران اینترنت برای ورود به شبکه‌های اجتماعی مختلف از فیلترشکن استفاده می‌کنند. با ادامه روند این فیلترینگ، تنها جیب دلال‌ها پر می‌شود و هیچگونه منفعتی نصیب مردم نخواهد شد. تنها در یک نمونه، گردش مالی فیلترشکن‌ها در سال ۱۴۰۱، مبلغی در حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

در ادامه همین خالی شدن جیب مردم و پر شدن کاسه دلال‌ها، مردم باز هم به‌احتمال زیاد شاهد یکی از همین نوع سامانه‌های فیلترینگ خواهند بود؛ سامانه‌ای که توانسته است در ابتدای شروع کارش، این قدر دغدغه در ذهن کاربران اینترنت ایجاد کند، به‌احتمال قوی آینده درخشان و بلندمدتی نخواهد داشت.

 

منبع: گجت نیوز

برچسب ها: آنتی ویروس فازر
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر