کد خبر: ۳۱۹۶۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۶

بازار شب یلدا گرفتار قیمت‌گذاری سلیقه‌ای فروشندگان

رئیس اتاق اصناف تهران گفت: در واقع کالایی لازم برای مراسم شب یلدا حتی نوروز به‌اندازه کافی وجود دارد و کالایی که نیاز بود وارد، فریز و نگهداری شود تهیه شده است. در این میان باید از جانب واحد‌های صنفی و اقتصادی باید طوری رفتار شود که احیاناً در حق مردم بی‌انصافی شود.
بازار شب یلدا گرفتار قیمت‌گذاری سلیقه‌ای فروشندگان

مخاطب 24- در آستانه شب یلدا، تقاضا برای خرید میوه، شیرینی و آجیل به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. این افزایش تقاضا اغلب به دلیل جشن‌ ها و مراسم خانوادگی است که در این شب برگزار می‌ شود.

با افزایش تقاضا برای این محصولات، قیمت آن‌ ها نیز معمولاً افزایش می‌ یابد. عامل اصلی افزایش قیمت در این موارد افزایش تقاضا و کاهش تعداد موجودی‌ ها است. فروشگاه‌ ها و بازارها ممکن است با افزایش تقاضا مواجه شده و موجب افزایش قیمت‌ ها شوند، زیرا این افزایش تقاضا به آن‌ ها اجازه می‌ دهد که قیمت‌ها را به‌روزرسانی کنند. همچنین، افزایش هزینه‌ های تولید، حمل و نقل و ذخیره‌ سازی این محصولات نیز می‌ تواند به افزایش قیمت آن‌ ها منجر شود. از طرفی برخی مردم بر این باورند که در مناسبت هایی مانند شب یلدا یا عید نوروز فروشندگان پا روی انصاف خود گذاشته و قیمت کالاهای مورد نیاز مردم را افزایش می دهند تا از این طریق سود بیشتری دریافت کنند.

موضوعی که حمیدرضا رستگار رییس اتاق اصناف ایران در گفتگو با تیتر کوتاه آن را تایید کرد و گفت: در بعضی از فصل‌ های سال یا مناسبت‌ ها (مخصوصاً شب یلدا و نوروز) نیاز اساسی مردم به برخی اقلام افزایش پیدا می‌کند. به تبع آن باید برنامه‌ ریزی مناسبی در جهت تأمین نیاز افراد صورت گیرد. بر اساس پیگیری های به عمل آمده در خصوص موجودی کالاهای موردنیاز مردم، امروز به جرات می توان گفت که هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد. در واقع کالاهای لازم برای مراسم شب یلدا و حتی نوروز به‌اندازه کافی وجود دارد و کالاهای وارداتی مورد نیاز نیز فریز و نگهداری شده است. در این میان باید از جانب واحدهای صنفی و اقتصادی طوری رفتار شود که احیاناً در حق مردم بی‌انصافی رخ ندهد؛ به عبارتی فروشندگان باید به نحوی قیمت گذاری کنند که تمام افراد جامعه بتوانند با حداقل قیمت و به‌ اندازه کفایت خرید کنند. این موضوع نیازمند به رفتار منصفانه جامعه اصناف است.

او ادامه داد: بعضی‌اوقات دیده شده که شاید در بخشی به‌صورت غیرمنصفانه قیمتی اعلام شده و منجر به  کمبود کاذب برخی کالاها شده است؛ البته همان طور که عنوان شد در حوزه کالاهای اساسی شب یلدا مشکلی وجود ندارد. حتی به‌زودی قیمت مصوب کالاهای مورد نیاز این شب هم اعلام می‌ شود تا تمام افراد بتوانند از این اقلام استفاده کنند.

گرانفروشی نداریم

علی بهرمند رئیس اتحادیه قنادان، شیرینی‌فروشان و کافه‌قنادی در مورد افزایش قیمت غیرقانونی برخی کالاها توسط فروشندگان همزمان با افزایش تقاضا، گفت:  در برخی ایام سال ما با افزایش تقاضا مواجه هستیم اما در آن زمان نیز به هیچ عنوان با گران‌فروشی یا قیمت گذاری سلیقه‌ای توسط فروشنده مواجه نیستیم بنابراین بنده به هیچ عنوان این موضوع را جدی تلقی نمی کنم.

 

منبع: تیتر کوتاه

برچسب ها: شب یلدا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر