کد خبر: ۳۱۸۱۴
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰

رژیم‌های غذایی گیاهی در حفظ سلامت قلب مفید هستند

یک مطالعه جدید روی دوقلو‌های همسان نشان می‌دهد رژیم گیاهخواری می‌تواند سلامت قلب افراد را به شدت بهبود بخشد.
رژیم‌های غذایی گیاهی در حفظ سلامت قلب مفید هستند

مخاطب 24- دوقلو‌هایی که به مدت دو ماه رژیم غذایی گیاهخواری داشتند، در مقایسه با خواهر و برادرشان که از رژیم غذایی سالم حاوی پروتئین حیوانی استفاده می‌کردند، بهبود قابل توجهی در کلسترول، انسولین و وزن بدن داشتند.

محقق ارشد «کریستوفر گاردنر»، استاد پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد، گفت: «بر اساس این نتایج و تفکر در مورد طول عمر، بیشتر ما از پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی بیشتر سود می‌بریم.»

به خوبی مشخص شده است که کاهش مصرف گوشت سلامت قلب را بهبود می‌بخشد، اما تفاوت بین شرکت کنندگان در مطالعات رژیم غذایی از نظر ژنتیک، تربیت و انتخاب سبک زندگی، نتیجه گیری قطعی را برای محققان دشوار می‌کند.

گاردنر و همکارانش تصمیم گرفتند روی دوقلو‌های همسان مطالعه کنند، زیرا آن‌ها ژنتیک یکسانی دارند، در یک خانواده بزرگ شده اند و اغلب سبک زندگی مشابهی دارند.

گاردنر در بیانیه خبری دانشگاه خاطرنشان کرد: «این مطالعه راهی پیشگامانه برای اثبات این است که رژیم گیاهخواری از رژیم غذایی همه چیزخواران معمولی سالم‌تر است.»

تیم تحقیق ۲۲ جفت از دوقلو‌های همسان را برای شرکت در یک کارآزمایی بالینی مبتنی بر رژیم غذایی که از ماه می‌تا ژوئیه ۲۰۲۲ انجام شد، انتخاب کردند.

به یکی از قُل‌ها از هر جفت، رژیم غذایی گیاهخواری اختصاص داده شد و دیگری رژیم غذایی همه چیزخوار.

هر دو رژیم غذایی سالم بودند، حاوی مقدار زیادی سبزیجات، لوبیا، میوه‌ها و غلات کامل. در هر دو رژیم محدودیت مصرف قند و نشاسته تصفیه شده هم وجود داشت.

اما رژیم گیاهخواری کاملاً گیاهی بود و نه حاوی گوشت و نه محصولات حیوانی مانند تخم مرغ یا شیر بود. رژیم غذایی همه چیزخوار شامل مرغ، ماهی، تخم مرغ، پنیر، لبنیات و سایر مواد غذایی از منابع حیوانی بود.

گاردنر می‌گوید: «مطالعه ما نشان می‌دهد که هر کسی که رژیم گیاهخواری را انتخاب می‌کند، می‌تواند سلامت طولانی‌مدت خود را در دو ماه بهبود بخشد، که بیشترین تغییر در ماه اول مشاهده می‌شود.»

میانگین سطح کلسترول LDL بد برای گیاهخواران به طور پیوسته کاهش یافت و برای همه چیزخواران تقریباً یکسان بود.

گیاهخوار‌ها همچنین شاهد کاهش ۲۰ درصدی سطح انسولین ناشتا بودند و به طور متوسط ۱.۸ کیلوگرم بیشتر از همه چیزخواران وزن از دست دادند.

 

منبع: مهر

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
طارمی در آستانه پیوستن به NFC طارمی در آستانه پیوستن به NFC
در حالی که رسانه‌های ایتالیایی توجه ویژه‌ای به مهدی طارمی دارند، گزارش‌ها حاکی از آن است که اون تصمیم خود را برای فصل آینده اش گرفته است.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر