کد خبر: ۳۱۴۷۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۵
اظهارات تازه یک مسئول درباره روز‌های ملی؛

چهارشنبه سوری چیزی جز ضرب و شتم نیست؛ چرا روز لنگ‌سازی نداشته باشیم؟

دبیر شورای فرهنگ عمومی با انتقاد از فضاسازی‌ها درباره ثبت روز‌های ملی گفت: در چهارشنبه سوری چیزی جز ضرب و شتم، حوادث ناگوار و آتش سوز شاهد نیستیم و همین امر سبب می‌شود تا فرهنگ چهارشنبه سوری از بین برود. ما برای چهارشنبه آخر سال، یک مناسبت و فرهنگی را به آن اضافه کردیم با عنوان فرهنگ همسایه‌داری.
چهارشنبه سوری چیزی جز ضرب و شتم نیست؛ چرا روز لنگ‌سازی نداشته باشیم؟

مخاطب 24- سیدمجید امامی بیان کرد :با ابلاغیه شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین یک تقویم مستقل از تقویم رسمی کشور هستیم. این امر با همکاری اصناف بنا به تقویم حرف، مشاغل و اصناف در حال انجام است؛ از آنجا که هر شهروندی شغل، حرفه و کسب و کاری دارد، بر آن بودیم تا یک روز هم به شغل این شهروند توجه شود و اخلاق حرفه‌ای او و مسئولیت اجتماعی‌اش در قبال جامعه مورد بازخوانی قرار بگیرد. حتی حرفه‌هایی که ممکن است تعداد کمی از افراد به آن اشتغال داشته باشند، اما آن حرفه در این تقویم نامگذاری می‌شود. در این زمینه می‌توان به حرفه سراجان و حرفه لوازم خانگی اشاره کرد.

او افزود : یکی از شغل‌هایی که کمتر شاهد اشتغال آن از سوی شهروندان هستیم، شغل لنگ سازی بوده که حتی این شغل ثبت جهانی شده است و اگر این روند کنونی ادامه یابد، در سال‌های آینده هیچ ایرانی لنگ سازی نخواهیم داشت. چرا نباید تا کنون به شغل لنگ سازی به عنوان یک صنعت هنر چند هزارساله جنوب ایرانی توجه می‌کردیم؟


بیشتر بخوانید


اشاعه خبر حذف شب یلدا از تقویم ملی یک شیطنت رسانه‌ای است

امامی با اشاره به جزئیات نامگذاری روز ۳۰ آذر به عنوان آخرین روز از فصل پاییز گفت: از سال‌ها پیش در شورای فرهنگ عمومی آخرین روز از فصل پاییز را به نام شب یلدا نامگذاری شده است. پیشنهاداتی به شورا رسید که در این راستا شاهد موافقان و مخالفانی در صحن شورا بودیم تا با توجه به چالش‌ها، فرصت‌ها و تهدیدهایی که در حوزه فرهنگ خانواده داریم، روزی را به منظور ترویج فرهنگ میهمانی و ارتباط با خویشاوندان داشته باشیم. به همین دلیل هیچ روز و مناسبتی بهتر از شب یلدا را نیافتیم.

وی افزود: این مسأله مبنی بر اینکه در یک روز از سال شاهد مناسبت‌های مختلفی بودیم، یک عرف است و منافاتی با یکدیگر ندارد. برای مثال در روز ۱۳ آبان شاهد چهار مناسبت هستیم و هیچکدام از مناسبت‌ها در دیگری تناقضی ایجاد نمی‌کند. به همین دلیل آخرین روز از فصل پاییز را علاوه بر آنکه بنام شب یلدا نامگذاری نامگذاری شده به نام روز ترویج فرهنگ میهمانی در تقویم ملی ثبت شده است. یعنی مناسبت شب یلدا از تقویم ملی حذف نشده بلکه روز ترویج فرهنگ میهمانی در کنار این روز در تقویم ملی ثبت شده است.

روز تکریم همسایگان در کنار روز چهارشنبه سوری در تقویم ملی ثبت شده است

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: نخستین بار در جهوری اسلامی ایرانی، شورای فرهنگ عمومی در قالب بیانیه راهبردی در خصوص چهارشنبه سوری با مردم صحبت کرد و در آن بیانیه توضیح داد که چهارشنبه سوری اصالتاً به عنوان یک آئین ایرانی و ارزشمند، در کشاکش زمان بعضاً مورد سوءاستفاده یا گاهی مورد دستخوش تغییراتی قرار گرفته است. وظیفه نظام فرهنگی این است که آن اصالت‌های چهارشنبه سوری را احیا کند و اجازه ندهد که چهارشنبه سوری تبدیل به یک خاطره منفی در حافظه ما شود و بعضاً رسانه‌ها مجبور هستند که این را ترویج کنند. برای مثال رسانه‌ها تنها اخبار حوادث را در چهارشنبه سوری منتقل می‌دهند. با این اوصاف خاطره یک کودک هشت ساله امروز در ایران از چهارشنبه سوری چه باید باشد؟

او ادامه داد: در چهارشنبه سوری چیزی جز ضرب و شتم، حوادث ناگوار و آتش سوز شاهد نیستیم و همین امر سبب می‌شود تا فرهنگ چهارشنبه سوری از بین برود. ما برای چهارشنبه آخر سال، یک مناسبت و فرهنگی را به آن اضافه کردیم با عنوان فرهنگ همسایه داری.

 
منبع: همشهری آنلاین
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است ترامپ بین دو زن خواننده و سیاست مدار گیر کرده است
دونالد ترامپ بار دیگر با انتشار پیامی در پلتفرم «تروث سوشال» (Truth Social) خبرساز شد.
هجوم گردشگران خارجی به ایران هجوم گردشگران خارجی به ایران
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی یکی از اهداف مهم برنامه هفتم توسعه کشور در حوزه گردشگری است.
پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد پاپ در واتیکان با اولین ایرانی دیدار کرد
سفیر ایران در واتیکان در دیدار امروز شنبه، ۲۷ اردیبهشت، دیپلمات‌های واتیکان با «پاپ لئوی چهاردهم» ابراز امیدواری کرد در دوره جدید رهبری واتیکان، زمینه‌های تازه‌ای برای گسترش تعاملات فرهنگی، مذهبی و دیپلماتیک میان جمهوری اسلامی ایران و دولت واتیکان فراهم شود.
با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟ با قطع یارانه امکان ثبت اعتراض برای افراد حذف‌شده وجود دارد؟
طبق مصوبه حذف یارانه دولت، یارانه نقدی معیشتی بخشی از مردم از این ماه قطع خواهد شد.
مسببان ضرب‌وشتم افشین پیروانی چه حکمی گرفتند؟ مسببان ضرب‌وشتم افشین پیروانی چه حکمی گرفتند؟
صبح شنبه، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال آرای جدیدش را صادر کرد.
AFC چرا فدراسیون فوتبال ایران را جریمه کرد؟ AFC چرا فدراسیون فوتبال ایران را جریمه کرد؟
فدراسیون فوتبال ایران به دلیل اخطار‌های زیاد بازیکنان تیم ملی فوتبال ساحلی در جریان جام ملت‌های آسیا جریمه مالی شد.
افرادی که دارو‌های کاهش وزن مصرف کرده‌اند تمایل بیشتری به خودکشی داشته‌اند؟ افرادی که دارو‌های کاهش وزن مصرف کرده‌اند تمایل بیشتری به خودکشی داشته‌اند؟
سال‌هاست که محققان متوجه شده‌اند که بیماری‌های روانی تنها به رنج روانی محدود نمی‌شوند، بلکه اثرات جسمی نیز دارند، به ویژه بر متابولیسم.
برگزیده
افرادی که دارو‌های کاهش وزن مصرف کرده‌اند تمایل بیشتری به خودکشی داشته‌اند؟ افرادی که دارو‌های کاهش وزن مصرف کرده‌اند تمایل بیشتری به خودکشی داشته‌اند؟
سال‌هاست که محققان متوجه شده‌اند که بیماری‌های روانی تنها به رنج روانی محدود نمی‌شوند، بلکه اثرات جسمی نیز دارند، به ویژه بر متابولیسم.
قوه قضاییه با برهم‌زنندگان جامعه هیچ مسامحه‌ای ندارد قوه قضاییه با برهم‌زنندگان جامعه هیچ مسامحه‌ای ندارد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه در تمامی محاکم، شعبه ویژه به سرقت و جرایم خشن را راه اندازی کرده که در کمترین زمان به این پرونده‌ها رسیدگی کنند و رای قاطعانه صادر شود.
صفحه خبر بالای تصاویر