کد خبر: ۳۱۴۳۳
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۰

افزایش سن بانشستگی؟ نگران نباشید، جیب مردم هست!

کسانی که از افزایش سن بازنشستگی دفاع می‌کنند احتمالا فقط روی کاغذ چند محاسبه انجام داده‌اند که اگر فلان مقدار سال به سن بازنشستگی اضافه شود فلان میزان به دارایی این صندوق‌ها اضافه شده و اگر فلان مقدار به دارایی این صندوق‌ها اضافه شود فلان میزان از ناترازی این صندوق کاسته می‌شود.
افزایش سن بانشستگی؟ نگران نباشید، جیب مردم هست!

مخاطب 24- جدا از اینکه در همین محاسبه کمی و عددی می‌توان پرسید آیا دارایی‌های سرمایه‌ای این صندوق‌های بازنشستگی و نحوه سرمایه گذاری این صندوق‌ها و اینکه آیا این سرمایه‌ها به اندازه کافی مورد بهره برداری قرار می‌گیرند یا نه عموما بار حیف و میل‌شان بیشتر است؟، باید گفت در مسئله بازنشستگی صرفا با اعداد سرو کار نداریم بلکه با زندگی و معیشت میلیون‌ها نفر مواجه‌ایم که باید شرایط واقعی زیست آنان را در تصمیم گیری‌ها لحاظ کنیم.  

مدافعان افزایش سن بازنشستگی معمولا در چنین مواقعی برای توجیه جبران ناترازی صندوق‌های بازنشستگی از این طریق، مانند همیشه بلافاصله سراغ کشور‌های دیگر مانند فرانسه می‌روند و این موضوع را مثل چماقی بر سر منتقدان می‌کوبند که حتی دراین کشور پیشرفته هم این امر اتفاق افتاده و برای کشور ما هم ناگزیر است. غافل از اینکه چنین مقایسه‌های موردی و جزئی (که البته مسبوق به سابقه است مثل مقایسه قیمت‌های انرژی) به هیچ وجه نمی‌تواند گویای واقعیت‌های تلخی باشد که بر موضوع کار و بازنشستگی در ایران سایه انداخته که مهمترین آن‌ها عبارتند از مساله دستمزد‌ها و اتحادیه‌هایی که در فرانسه  و کشور‌هایی نظیر آن مزدبگیران آزادانه به اعتراضات صنفی می‌پردازند و تقریبا هر سال اعتصابات گسترده‌ای را سامان می‌دهند، اما در ایران خودمان چنین امری به کلی غایب است.

حتی اگر از این فقره دوم بنا بر ملاحظات مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی چشم پوشی کنیم مدافعان افزایش سن بازنشستگی باید پاسخ دهند آیا در فرانسه و کشور‌هایی مانند آن بازنشستگان مانند بازنشستگان ایران ناچارند برای گذران معیشت دوباره مشغول به کار شوند؟ یا معمولا با تکیه بر مستمری قابل قول و پولی قدرتمندتر از اکثر پول‌های دنیا به استراحت و گشت و گذار و سفر به کشور‌هایی دیگر از جمله ایران خودمان می‌پردازند که در سال‌های اخیر ارزش پولش به یک سوم ارزش سابق تنزل کرده؟! آیا قدرت خرید دستمزد بازنشستگانی که عمرشان را صرف کرده اند و هزاران میلیارد تومان را به صندوق هایشان پرداخت کرده اند تناسبی با توان ضریب یافته این صندوق‌ها که به مدد همین پرداختی‌ها ایجاد شده دارد؟!   

اصلا نقش دولت‌ها در این ناترازی صندوق‌ها به خصوص صندوق تامین اجتماعی بررسی شده است؟ دخالت‌های سیاسی در شرکت‌های این صندوق هیچ تاثیری منفی بر ناترازی صندوق‌ها نگذاشته؟! شرکت‌هایی که خود میراث خصوصی سازی بی در و پیکر و رد دیون دولت‌ها به صندوق هاست.   شرکت‌هایی که عمدتا ناکارآمد و زیان ده بوده اند و به بهانه خصوصی سازی از سر دولت باز شده اند! آیا دولت‌ها دیون خود را به این صندوق پرداخته‌اند؟!

خلاصه اینکه باید پرسید چرا تصمیم گیران ارشد و قانون نویسان ما همیشه آسان‌ترین راه را که بار کردن هزینه بر عموم مردم است برای رفع مشکلاتی که اغلب هم خود مقصر و بانی آن بوده اند، انتخاب می‌کنند؟!  

captcha
آخرین اخبار
اخبار داغ
تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه در خصوص حادثه قطار
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی به خوزه مانوئل آلبارس، وزیر امور خارجه اسپانیا، وقوع سانحه تلخ قطار و جان‌باختن شماری از افراد را تسلیت گفت.
لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش! لغو شدن فوری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش!
آمار‌ها از فروکش کردن تب‌وتاب استخدام‌های گسترده در مقایسه با چند سال گذشته حکایت دارد.
درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه! درخواست ترامپ از اروپا درباره روسیه!
مقام‌های وزارت جنگ آمریکا در هفته‌های اخیر از چند کشور عضو ناتو خواسته‌اند لحن اظهارات عمومی خود درباره تهدید روسیه را تعدیل کنند؛ درخواستی که به گفته منابع آگاه، با این استدلال مطرح شده است که برخی مواضع مقام‌های اروپایی می‌تواند امنیت قاره را تضعیف کند.
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.