کد خبر: ۳۱۴۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۴

خاموشی و قطع برق زمستانه، آغاز شد؟

شرکت توزیع برق تهران در اطلاعیه‌ای خبر از قطع برق تهران به مشترکان تهرانی هشدار داده بود که به دلیل مصرف زیاد گاز و محدود شدن سوخت پالایشگاه‌هاُ احتمالا برق خانگی پایتخت‌نشیانان هم محدود می‌شود.
خاموشی و قطع برق زمستانه، آغاز شد؟

 شرکت توزیع برق تهران در اطلاعیه‌ای خبر از قطع برق تهران به مشترکان تهرانی هشدار داده بود که به دلیل مصرف زیاد گاز و محدود شدن سوخت پالایشگاه‌هاُ احتمالا برق خانگی پایتخت‌نشیانان هم محدود می‌شود. اما آیا این شروعی تازه برای استارت خاموشی‌های گسترده در زمستان است؟

خاموشی و قطع برق زمستانه، آغاز شد؟
مخاطب ۲۴- شرکت توزیع برق تهران، از احتمال قطع و محدودیت تأمین برق در پایتخت خبر داد. مشترکان ایرانی تنها در شش ماهه اول سال همزمان گرما، خاموشی و افزایش قیمت برق را تجربه کرده بودند. شرکت توزیع برق توضیح داده بود که دلیل این محدودیت، مصرف زیاد گاز و همچنین محدود شدن خوراک صنایع است.

صنایع از آواخر شهریور مازوت دریافت کرده بودند و این سوخت کم کیفیتِ آلاینده‌زا را جایگزین گاز کرده‌اند. اما حالا به نظر می‌رسد همین مازوت هم به سختی به دست صنایع می‌رسد.

سال پیش هم استارت خاموشی‌های پی در پی با قطع برق اتوبان‌ها و معابر زده شد. البته، مقامات مسئول ایرانی چندین بار گفته بودند که با کاهش دمای هوا، جریان خاموشی هم قطع می‌شود.

گفتنی است که این وعده هم چندان طول نکشید. کمی پیش از این که پاییز شروع شود، رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق اعلام کرده بود که اگر مازوت نسوزانیم، در زمستان هم دچار خاموشی می‌شویم. پس از آن هم اوجی، وزیر نفت از کمبود روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز در زمستان خبر داد و آب پاکی بر خیال زمستان بدون خاموشی ریخت.

 



حالا نگرانی این است که با کاهش دما و آغاز سرمای بیشتر، قرار است با قطع مکرر برق مواجه شویم؟

خاموشی‌های زمستان استارت خورد؟
سال گذشته کمبود برق باعث قطع برق اتوبان‌ها و معابر شهری شده بود که مردم به آن اعتراض کردند. دولت هم در نهایت مجبور شد برق صنایع را قطع کند. صنایع هم اقدام به سوزاندن مازوت کردند و نتیجه، آلودگی هوا در تمام زمستان بود.

خوراک نیروگاه‌های تولید برق از گاز تامین می‌شود و ایران دومین دارنده منابع گازی جهان است که در فصل زمستان روزانه ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز دارد.

با توجه به کمبود گاز زمستان و طبق صحبت‌های سخنگوی صنعت برق، استفاده از مازوت، تنها گزینه نیروگاه‌ها بر جلوگیری از خاموشی است. این در حالی است که بنا بر اعلام معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها ممنوع اعلام شده بود.

پیش از این، فریدون عباسی دوانی، رییس کمیسیون انرژی مجلس هم به کمبود گاز در زمستان اشاره کرده بود. او گفته بود: نباید مردم را از مازوت‌سوزی بترسانیم و اگر مازوت نسوزانیم، ۲۵ درصد از کشور خاموشی می‌شود.

منبع: تجارت نیوز

برچسب ها: قطع برق تهران
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴ مهلت طرح کالابرگ خانوار تا پایان شهریور ۱۴۰۴
طبق اعلام سامانه کالابرگ الکترونیکی، خانوار‌های دهک اول تا هفتم تنها تا پایان شهریور ۱۴۰۴ فرصت استفاده از اعتبار مرحله سوم این طرح را دارند.
ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته ترامپ: جنگ اسرائیل علیه ایران هنوز پایان نیافته
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز اعلام کرد موضوع جنگ رژیم صهیونیستی با ایران را «تمام‌شده» نمی‌داند و آن را همچنان باز می‌بیند.
برگزیده
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
تجارت سلامت در بیمارستان‌ها تجارت سلامت در بیمارستان‌ها
وقتی هزینه درمان پدر، سه میلیون یا سه سکه است، و جان او گروگان تعرفه‌ها و بیمارستان‌هاست، دیگر نامش «درمان» نیست؛ روایت تلخی که این‌بار از زبان یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس بازگو می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر