کد خبر: ۳۱۲۶۹
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۴
چمران و زاکانی ژست می‌گیرند اما از درآمد قطع درختان رکورد زدند؛

درآمد میلیاردی شهرداری از درخت کُشی

نتیجه دوسال سیاستگذاری چمران در شورا و راهبری اجرایی زاکانی در شهرداری این شده است که درآمد این دو سال رکورد کسب درآمد از عوارض قطع درختان از ابتدای شورای سوم یعنی سال ۱۳۸۷ تا کنون را شکسته است.
درآمد میلیاردی شهرداری از درخت کُشی

مخاطب 24- در مدیریت شهری ششم رقمی بالغ بر ۱ هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان درآمد از قطع درختان کسب شده است، درآمدی که مدیریت شهری دوره ششم در دوسال عملکرد خود ثبت کرده است نسبت به عملکرد مدیریت شهری دوره پنجم ۹۵ درصد رشد پیدا کرده است.

بحث و جدال بر سر باغات تهران از ابتدای شکل گیری شورای ششم تا امروز همیشه در کانون مستاجران این دوره چهار ساله بهشت و منتقدانشان قرار داشته است، جدالی که بیشتر از آنکه مخاطبش زاکانی و معاونانش باشد گریبان چمران و شورا نشینان را گرفته است.

در این میان هرچند چمران به جای پاسخگویی و مسئولیت پذیری با مطرح کردن مسائل حاشیه ای و اظهاراتی همچون «بنده متر نکرده‌ام که بدانم ۳۰۰ هکتار است یا ۴۰۰ هکتار، کسانی که متراژ را هم مشخص کردند حتما آمار موساد را گرفته‌اند»، نشان داد دستش پیش منتقدان چندان پر نیست!


بیشتر بخوانید



سرنوشت گم شدن پرونده با ۳ هزار متری چه شد؟
بهروز شیخ رودی؛ کارشناس مالیه و اقتصاد شهری با اشاره به انتفاع مالی شهرداری از درخت کشی و قتل عام باغات در تهران به خبرآنلاین گفت: برخی افراد در اظهاراتی سهم تامین مالی باغات در مالیه شهری را اندک تلقی کرده بودند، این افراد مبنای استدلالشان از جنس توهم توطئه‌ای است که رییس شورای شهر را وادار می کند که بگوید منتقدان مدیریت ایشان بر شورای شهر آمار را از فلان جا گرفته‌اند!

ساخت و ساز در باغات تهران دو جریان عمده مالی وجود دارد، یک جریان مالی قانونی که در چارچوب قانون رخ می‌دهد و برای شهرداری درآمدهای مختلفی از جمله عوارض قطع درختان، عوارض صدور پروانه، عوارض ارزش افزوده ناشی از تغییر کاربری، عوارض مازاد تراکم و... را به ارمغان می‌آورد و مالک یا سازنده نیز از عایدی تغییر کاربری، بارگذاری در سطح اشغال بالا و تراکم حداکثری بهره‌مند می‌شود، مجموع این عوارض را اگر حساب کنیم رقم کمی نخواهد بود! البته جهت‌گیری مدیریت شهری تعیین کننده است و حتی بر جریان مالی پنهانی که تسهیلگر فرآیند قطع درختان، اعمال تخلف در جریان ساخت و ... نیز تاثیر گذار خواهد بود.

او ادامه داد: «در حقیقت باید گفت آقای چمران اگر دلسوز باغات شهر تهران به عنوان یک سرمایه و میراث طبیعی و بین نسلی هستند به‌جای آنکه منتقدان را متهم به گرفتن آمار باغات نابود شده از موساد کنند باید از دستگاه‌های امنیتی درخواست می‌کردند تا به مساله گم شدن پرونده باغ سه هزار متری که یکی از اعضاء شورا در برنامه زنده تلویزیونی به آن اشاره کرد ورود کنند تا مشخص شود چگونه پرونده یک باغ را در شورای شهر به ریاست چمران گم شده است!»

معاون محاسبات و پایش عملکرد شورای پنجم با اشاره به کسب درآمد شهرداری از قطع درختان در ادامه افزود: «مطابق آمار و داده‌های موجود در گزارشات تفریغ بودجه شهرداری تهران از سال ۱۳۸۷ تا شهریورماه ۱۴۰۲ از محل عوارض قطع درختان رقمی بالغ بر ۱ هزار و ۸۷۱ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است، درآمدی که بر اساس اصلاحیه ای که در شورای پنجم تصویب شد باید صرف تملک باغات و ایجاد بوستان با اولویت در محلات فاقد بوستان شود. روند کسب درآمد شهرداری از محل عوارض قطع درختان با فراز و رشد مواجه بوده است و ما شاهد آن هستیم که درآمد ۷ میلیارد و ۷۸ میلیون تومانی شهرداری از قطع درختان تهران در سال ۱۳۸۷ به رقم ۳۱۴ میلیارد تومان در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ رسیده است، رشدی که متاثر از افزایش قیمت منطقه ای املاک به عنوان یکی از مولفه های موثر در تعیین جریمه است و برهمین اساس میل مالکان به قطع درختان و زیر ساخت و ساز بردن باغات نیز افزایش پیدا کرده است.»
رکورد شکنی از درآمد عوارض قطع درخت
این کارشناس بودجه و مالیه شهری با اشاره به عملکرد مدیریت شهری دوره ششم در وصول عوارض قطع درختان به خبرآنلاین گفت: «در خلال سالهای ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ۱۴۰۲ یعنی دوره مدیریت شهری ششم ما شاهد آن هستیم که رقمی بالغ بر ۱ هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان درآمد از قطع درختان کسب شده است، درآمدی که مدیریت شهری دوره ششم در دوسال عملکرد خود ثبت کرده است نسبت به عملکرد مدیریت شهری دوره پنجم ۹۵ درصد رشد پیدا کرده است، این رشد در حالی رخ داده است که شورای ششم اجازه رشد مبلغ جریمه قطع درختان را نسبت به دوره پنجم مدیریت کرده است و رقم ریالی جریمه‌ها با سیاستگذاری شورا نهایتا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده اما عملکرد ریالی زاکانی و مدیرانش در درآمد زایی از قطع درختان در مدت دوسال نسبت به چهار ساله دوره پنجم چیزی حدود ۹۵ درصد افزایش پیدا کرده است.»

شیخ رودی در ادامه با اشاره به ارقام درآمد حاصل از قطع درختان توسط مدیریت شهری دوره ششم افزود: «خوب است مدیران دوره ششم شهری قبل از آن که ژست حامی باغات تهران را بگیرند به مردم تهران پاسخ بدهند که چطور در دو سال مدیریت شهری دوره ششم رقم ۱ هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان درآمد از قطع درختان کسب شده است؟

نتیجه دوسال سیاستگذاری چمران در شورا و راهبری اجرایی زاکانی در شهرداری این شده است که درآمد این دو سال رکورد کسب درآمد از عوارض قطع درختان از ابتدای شورای سوم یعنی سال ۱۳۸۷ تا کنون را شکسته است و آقایان درحالی که این رکورد زنی را که نتیجه قطع بیشتر درختان با بن ریشه و قدمت بالاتر است را برای خود ثبت کرده‌اند ژست و ادعای حمایت از باغات را نیز سر می دهند.»

او گفت: «البته بر خلاف تصور حاکم برمدیریت شهری دوره ششم شهروندان تهرانی با دقت عملکرد شورا و رئیس شورای شهر پرسابقه ،شهرداری و شهردار مدعی مبارزه با فساد را می نگرند و منتظرند ببینند سرانجام آن پرونده باغ سه هزار متری که گم شدنش را یک عضو شورای ششم مطرح کرد چه می شود؟ به هر حال مردم تهران به عنوان صاحبان اصلی شهر منتظرند متخلفان این قضیه شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شوند، وقتی جریمه قطع درختان برای شهرداری نان دارد؛ نمی‌توان نسبت به قطع درختان و ساخت و ساز در باغات بی‌تفاوت بود!»

 

خبر آنلاین

برچسب ها: قطع درختان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون بیوگرافی و علت فوت عنایت بخشی بازیگر سینما و تلویزیون
عنایت بخشی، ‌ بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون در ۸۰ سالگی از دنیا رفت. این بازیگر پیشکسوت که از حدود دو ماه قبل در بیمارستان بستری بود، در ساعات اولیه صبح امروز، یکشنبه ۲۶ بهمن‌ماه از دنیا رفته است.
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر