کد خبر: ۳۰۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۲
حذف حماس کافی نیست؛
رئیس آتلانتیک گفت: ریشه‌کن کردن حماس ضروری است، اما کافی نیست. نیاز واقعی شکست ایران است؛ کاری که نه اسرائیل، نه کشور‌های عربی میانه‌رو و نه ایالات متحده آمادگی نظامی برای انجام آن را ندارند.

مخاطب 24- اندیشکده آمریکایی شورای آتلانتیک در یادداشتی از فردریک کمپ رئیس این اندیشکده در روز ۱۸ نوامبر ایده ناتو خاورمیانه‌ای علیه ایران و محور مقاومت را مطرح می‌کند و عنوان می‌دارد: همان‌طور که رئیس‌جمهور آیزنهاور گفته است، «اگر نمی‌توانید مشکلی را همان‌طور که هست حل کنید، آن را بزرگ کنید.» برای خاورمیانه (غرب آسیا) امروز، ارزش آن را دارد که این توصیه را برای گسترش راه‌حل برای شاید مشکل‌زاترین منطقه جهان به کار ببریم.

رئیس شورای آتلانتیک می‌افزاید: نیاز فوری به کشورهای عربی و اسرائیلی میانه‌رو و مدرن وجود دارد تا بی‌سر و صدا پایه‌گذاری یک سازمان امنیت جمعی مانند ناتو و یک بدنه اقتصادی مشابه اتحادیه اروپا را آغاز کنند. این نهادها با مقابله با چرخه‌های بی‌امان خشونت، پتانسیل منطقه را باز می‌کنند.

این اندیشکده می‌افزاید: در میان وحشت ۷ اکتبر و جنگ مداوم اسرائیل در غزه، چنین تصوراتی ممکن است مانند یک خیال ساده به نظر برسد. با این حال، برخی از مقامات ارشد در خاورمیانه (غرب آسیا) از قبل به این عبارات فکر می‌کنند و برای من استدلال می‌کنند که چنین رویکردی موثرترین راه برای مقابله با جنگ نیابتی ایران است که بدون آن حملات حماس اتفاق نمی‌افتد.


بیشتر بخوانید


در ادامه عنوان شده است: با توجه به ویژگی‌های تاریخی و جغرافیایی خاورمیانه (غرب آسیا)، هر چه کشورهای آن تصور می‌کنند، به‌طور متفاوتی تکامل می‌یابد. جایی که درس اروپایی کاربرد دارد این است که بهتر است با هسته کوچکی از کشورهای متعهد شروع کنید و سپس از آنجا گسترش پیدا کنید. ناتو در سال ۱۹۴۹ با تنها ۱۲ کشور از جمله ایالات متحده و کانادا از خارج از اروپا متولد شد و اکنون شامل سی و یک عضو است. جامعه زغال‌سنگ و فولاد اروپا در سال ۱۹۵۲ با شش کشور تأسیس شد که به عنوان پیشرو برای بیست و هفت عضو فعلی اتحادیه اروپا عمل می‌کند.

آتلانتیک با اشاره به سخنان خیانت بار ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در سال ۲۰۲۲ در مصاحبه‌ای با CNBC عنوان می‌دارد: «من یکی از اولین افرادی خواهم بود که ناتوی خاورمیانه (غرب آسیا) را تایید می‌کنم.» ملک عبدالله خاطرنشان کرد که اردن از قبل با ناتو همکاری نزدیک دارد و چندین دهه است که با نیروهای ائتلاف «شانه به‌ شانه» جنگیده است. در حالی که تضاد کنونی باعث می‌شود چنین دیدگاه‌هایی دور از ذهن به نظر برسند، خطر تشدید این مفهوم را ضروری‌تر می‌کند.

این اندیشکده با تایید رذیلانه کشتار وحشیانه رژیم صهیونیستی در غزه و با اتهام زنی واهی به ایران و چشم‌پوشی از حضور نکبت‌بار رژیم صهیونیستی در تمام بحران‌های منطقه عنوان می‌دارد: اسرائیل چاره‌ای جز انجام جنگ علیه حماس و از بین بردن توانایی آن در اداره غزه ندارد. با این حال، حتی اگر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بتواند تهدید نظامی حماس را «ریشه‌کن» کند، منشأ بی‌ثباتی منطقه‌ای را مورد بررسی قرار نمی‌دهد: ایران، ایدئولوژی افراطی‌اش، و حمایتش از گروه‌های نیابتی- حزب‌الله لبنان، حماس در غزه. و حوثی‌ها در یمن.

این اندیشکده می‌افزاید: در چنین فضائی حاکمان ایران می‌توانند به بهترین نحو به گسترش نفوذ گسترده خود در سراسر خاورمیانه ادامه دهند، نفوذی که در طول زمان از درگیری‌های لبنان، یمن، سوریه و بین فلسطینی‌ها و اسرائیل به وجود آمده است..

در ادامه عنوان شده است: بهترین راه برای مقابله با این بی‌ثباتی ناشی از ایران این خواهد بود که کشورهای عربی میانه‌رو خلیج‌فارس و منطقه با تکیه بر توافقات ابراهیم، همکاری امنیتی خود را تعمیق بخشند و همزمان همکاری امنیتی، فناوری، اقتصادی و سرمایه‌گذاری خود را بیشتر گسترش دهند.

رئیس آتلانتیک عنوان می‌دارد: برای پیروزی در این مبارزه، ریشه‌کن کردن حماس ضروری است اما کافی نیست، در حالی که نیاز واقعی شکست ایران است، کاری که نه اسرائیل، نه کشورهای عربی میانه‌رو و نه ایالات متحده آمادگی نظامی برای انجام آن را ندارند. وقتی به همه گزینه‌های مقابله با ایران نگاه می‌شود، گزینه ایجاد معماری مشترک امنیتی و اقتصادی جذاب‌ترین آنهاست.

این اندیشکده می‌افزاید: مفهوم یک سیستم امنیتی منطقه‌ای نزدیک‌تر، که با ایالات متحده همکاری می‌کند، کاملاً جدید نیست. تلاش‌ها شامل مداخلات اعضای اتحادیه عرب در یمن(جنگ ظالمانه عربستان سعودی و امارات علیه مردم مظلوم یمن)، شورای همکاری خلیج‌فارس و ائتلاف استراتژیک خاورمیانه (غرب اسیا) در سال ۲۰۱۷ است. عملیات طوفان صحرا، که کویت را در سال ۱۹۹۱ آزاد کرد، نمونه همکاری امنیتی بود و سی و پنج مورد را شامل شد. ایالات، از جمله هفت کشور عربی. همچنین تلاش‌هایی برای یکپارچگی اقتصادی بیشتر از طریق شورای همکاری خلیج‌فارس صورت گرفته است. با این حال، همه این اقدامات و نهادها فاقد جاه‌طلبی کافی برای ایجاد تغییر دائمی در منطقه‌ای هستند که اسرائیل را نیز در بر گرفته است.

آتلانتیک همچنین اظهار می‌دارد: به همان اندازه که ایجاد اعتماد کافی بین اسرائیل و کشورهای عربی دشوار خواهد بود، به‌ویژه در حال حاضر، تلاش‌های قبلی نیز به بی‌اعتمادی در میان کشورهای عربی منجر شده است.

کمپ رئیس شورای اتلانتیک به طور ضمنی وحشی‌گری صهیونیست‌ها در غزه را بازدارنده در برابر عادی‌سازی می‌داند و به این رژیم توصیه می‌کند: در حال حاضر، توپ در زمین اسرائیل است تا جنگ خود با حماس را به گونه‌ای مدیریت کند که درهای این احتمالات را نبندد.

 
منبع: کیهان
برچسب ها: ایران خاورمیانه
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
باورنکردنی، چاقوکشی در لیگ امید‌های فوتبال! + فیلم title
در یک اتفاق باورنکردنی، عجیب و دلخراش زمین فوتبال در لیگ یک امید‌ها در بازی میان گل‌گهر و فجر محل ضرب و شتم با چاقو شد.
گریم یکتا ناصر و بهناز جعفری در پشت صحنه سریال نیسان آبی title
یکتا ناصر, بعد از جدایی از منوچهر هادی در اولین سریال نمایش خانگی اش بازی کرد. نیسان ابی 2 که تقریبا با همان هنرمندان و بازیگرانش و البته به کارگردانی مسعود اطیابی دو هفته است که پخش شده است.
بعد از پنجاه و سه سال، «رضا موتوری» هنوز جوان است+ عکس title
رضا و دیالوگ‌هایش، رضا و موتورسواری‌هایش، رضا و خشم و خروش‌اش، هنوز که هنوز است «رضا موتوری» پر از شورش است و درد و حسرت. بعد از پنجاه و سه سال، رضا موتوری هنوز جوان است.
همه چیز در مورد Su-۳۵؛ جنگنده سوخوی چند منظوره روسی که ایران می‌خواهد بخرد title
رسانه‌های داخلی و خارجی از نهایی شدن خرید جنگنده روسی سوخو ۳۵ خبر می‌دهند. سردار سید مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع در گفتگو با تسنیم از قطعی شدن ورود بالگرد هجومی میل ۲۸، جنگنده سوخو ۳۵ و هواپیمای آموزشی یاک ۱۳۰ به ایران خبر داده است.
هوش مصنوعی ترسناک، واقعیتی امروزی است title
فرار از گزارش‌ها در مورد هوش مصنوعی (AI) در رسانه‌های امروزی تقریباً غیرممکن است. چه در حال خواندن اخبار یا تماشای یک فیلم باشید، احتمالاً با نوعی هشدار یا وزوز در مورد هوش مصنوعی مواجه خواهید شد.
دخترانی که فرزندان یخی بدنیا می آورند! title
از جمله روش‌هایی که برای بارداری دختران جوان بالای بالاتر از سی سال مطرح شده است فریز کردن تخمک آنان است تا زمانی که تمایل به ازدواج پیدا کردند و به دلایل مختلف به شکل طبیعی قادر به فرزند آوری نبودند بتوانند از این تخمک‌ها جهت باروری استفاده کنند
بازتاب جهانی حرکت جوانمردانه رونالدو در رسانه‌های جهانی title
واکنش ستاره فوتبال دنیا به تصمیم داور بازی پرپسولیس و النصر عربستان سوژه رسانه‌های ورزشی جهان شد. بهترین گلزن فوتبال ملی جهان یک بار دیگر زیبایی فوتبال را نشان داد.
برگزیده
یک فعال حقوق زنان: بارداری ناشی از تجاوز محارم به یک معضل تبدیل شده title
تنها جایی که قانون‌گذار از سقط حمایت کرده، سقط درمانی است که شرایط خاص خود را دارد. در قانون اعلام شده که اگر جان مادر یا جنین در خطر باشد با نظر کمیسیون پزشکی قانونی مجوز سقط صادر می‌شود. اگر بخواهیم از نظر حمایت قانونی صحبت کنیم، متاسفانه قانونگذار در این مورد کاملا ساکت بوده و در مورد حاملگی ناشی از تجاوز صحبت نکرده است.
ایران زیباست؛ خزان در جنگل «مازیچال» - مازندران title
پاییز هراز رنگ مسیر مازیچال بسیار دیدنی است، اما در صورت بارش باران پیمودن این جاده زیبا بسیار سخت خواهد بود. مازیچال، منطقه جنگلی زیبا در نزدیکی کلاردشت است که با ارتفاع ۲۶۰۰ متری، شما را بالاتر از ابر‌ها نگه می‌دارد. ایستادن در ارتفاعات مازیچال و نگاه به اقیانوس ابر مقابل چشمتان، احساسی وصف‌ناشدنی را برای شما به همراه خواهد داشت.
کاوشگر ناسا برای رصد برخورد سیارک ۲۰۲۹ نزدیک زمین شده است title
ستاره شناسان پیش‌بینی می‌کنند که حدود ۵ و نیم سال آینده، سیارکی به وسعت ساختمان امپایر استیت در فاصله ۲۰۰۰۰ مایلی (۳۲۲۰۰ کیلومتری) از زمین در فضا خواهد گذشت، که نزدیک‌ترین جرم آسمانی به سیاره ما به این اندازه در تاریخ مدرن است.
امیر غفارمنش ماجرای ازدواجش با پوپک گلدره را فاش کرد +ویدئو title
امیر غفارمنش بازیگر شناخته شده‌ی تلویزیون در مصاحبه‌ جدیدی از ماجرای ازدواجش با پوپک گلدره گفت، بازیگر مشهور تلویزیون که پس از به کما رفتن به دنبال یک سانحه‌ رانندگی، در سال ۸۵ از دنیا رفت.
اختلالات روانی را به زبان نقاشی بشناسید + تصاویر title
هنرمندان صرفا برای بیان احساسات از هنر خود استفاده نمی‌کنند بلکه برای انتقال ایده، به تصویر کشیدن تاریخ، تجسم ارزش‌های اجتماعی و اظهارنظر درباره رویداد‌های اجتماعی و سیاسی نیز از هنر بهره می‌گیرند؛ اما یکی از کاربرد‌های مهم هنر بیان احساسات است.
کدام نمایندگان مجلس ردصلاحیت شدند؟ title
گفته می شود صلاحیت نمایندگان بستان آباد، تربت جام، مهاباد، تاکستان، فیروزکوه، الیگودرز، ۳ نماینده تبریز و ۳ نماینده استان اصفهان از سوی هیئت اجرایی شهرستان های حوزه انتخابیه شان رد شده است.