کد خبر: ۳۰۶۳۰
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۴

سورپرایز جدید وزیر برای معلمان؛ منتظر تغییرات جدید باشید

وزیر آموزش و پرورش از آماده شدن نظام "رشد معلمی" خبر داد و گفت: هر سال تعداد قابل توجهی از معلمان بازنشسته می‌شوند و تعداد زیادی از آن‌ها جزو مدیران هستند، اما آن را به خالص‌سازی و پاک‌سازی تعبیر کردند.
سورپرایز جدید وزیر برای معلمان؛ منتظر تغییرات جدید باشید

مخاطب 24- رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش‌و‌پرورش امروز در نخستین همایش بهره‌وری و آموزش‌وپرورش با تأکید بر رهایی از تعدد برنامه‌ها و استراتژی‌ها اظهار کرد: جمعیت بسیاری در آغاز هر دولت مشغول نوشتن برنامه‌های راهبردی می‌شوند و بعد از مدتی مشغول "هو هو" کردن برنامه راهبردی که نوشته‌اند، شده و تازه متوجه می‌شوند که اجرا به‌دست آنها نیست، بنده معتقدم هر کاری به جز سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش یعنی غیر بهره‌وری.

نظام «رشد معلمی» در راه است

او ادامه داد: آیین‌نامه «رشد معلمی» آماده است و می‌خواهیم آن را به پژوهشگران و معلمان بدهیم تا نظرات خود را اعلام کنند تا از هم دیگر آموزی به ادبیات آموزش‌وپرورش تبدیل شود، اگر یادگیرنده نشویم نمی‌توانیم یاددهنده خوبی باشیم.

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید

مدیر خوب یعنی همانند شمشیرزن سامورایی باشی

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به رهایی از آشوبناکی مدیریتی بیان کرد: بنده ۵ ماه است وزیر آموزش‌وپرورش هستم اما برخی تصور می‌کنند وزیر خوب یعنی همانند شمشیرزن سامورایی، چشم خود را بسته و با مهارت تمام سر تمام مسئولان قبلی را بزنید، برای هر مدیری بهتر این است که افراد آشنای خود را بیاورد اما برای بنده ثبات مدیریت مهم است و حالا که بر آن تأکید دارم، مورد سؤال قرار می‌گیرم؛ انگار به بی‌ثباتی در آموزش‌وپرورش عادت داریم و مدیر خوب یعنی نسنجیده همه را تغییر دهد، برخی افراد خود را متخصص تعلیم و تربیت می‌دانند و به من می‌گویند چند ماه گذشته اما هنوز فردی را تغییر نداده‌ای!

صحرایی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع بهره‌وری سهل و دشوار است؛ سهل از این جهت که تمام افراد می‌خواهند بهره‌وری در سیستم زیاد باشد اما نمی‌دانند چگونه می‌توان بهره‌ور شد و همه تصور می‌کنند که بهترین کار را انجام می‌دهند اما وقتی پیامد را بررسی می‌کنند آن چیزی نیست که مدنظر است.

او افزود: مکان ما آموزش‌وپرورش و زمان، آغاز چهلواره دوم انقلاب اسلامی است، تمام مسئولان کشور ۱۲ سابقه حضور در آموزش‌وپرورش را دارند و همه و هم درباره آموزش‌وپرورش صحبت می‌کنند اما وقتی بخواهیم اقدام کنیم، کار هر فردی نیست.

وزیر آموزش‌وپرورش گفت: آموزش‌وپرورش هیچ بدیلی ندارد چون آینده هرکشوری در آموزش‌وپرورش ساخته می‌شود بنابراین باید بدانیم از ۴۰ سال نخست انقلاب چه یاد گرفتیم که بتوان در چهلواره دوم از آن استفاده کرد، یکی از کلیدی‌ترین راهبردها تمرکز بر بهره‌وری است.

مدیرانی که نگاه مصرفی به آموزش‌وپرورش دارند، غیر بهره‌ور هستند

او ادامه داد: دولت و مجلس به عنوان دستگاه ریل‌گذار کشور زمانی می‌توانند ادعا کنند که برای آینده اقدامی انجام داده‌اند که بر آموزش و پرورش تمرکز کنند. تعلیم و تربیت سرآغاز هر تحول و پیشرفت برای آینده است اگر مدیری به آموزش و پرورش به عنوان یک دستگاه مصرفی نگاه کند، آن مدیر غیر بهره‌ور است حتی اگر پرچم بهره‌وری به‌دست گرفته باشد.

وزیر آموزش‎وپرورش با تأکید بر اینکه رابطه بین مدرسه و بهره‌وری بسیار مهم است، افزود: بهره‌وری در کشور به اندازه مورد انتظار محقق نمی‌شود مگر آنکه از مدرسه آغاز شود و هیچ فردی در کشور به اندازه معلم نمی‌تواند عامل بهره‌وری باشد البته ممکن است در ادبیاتی او را به قاعده رتبه‌بندی فرو بکاهیم یا اینکه معلم را آموزنده نیکی‌ها بدانیم.

روزمرگی مانع بهره‌وری در آموزش و پرورش

صحرایی گفت: در آموزش‎و‎پرورش دائم درگیر مسائلی هستیم که تولید و به ما تحویل شده است که مدیر بعدی باید آنها را رفع یا از سرخود باز کند، روزمرگی چالشی است که مانع بهره‌وری در آموزش و پرورش می‌شود و اجازه نمی‌دهد از گنجیه عظیم دانش در داخل و خارج از کشور استفاده کنیم.

 

منبع: فردای اقتصاد

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان پیش‌بینی قیمت طلا در سال ۲۰۲۶؛ تحلیل ۲۴ غول مالی جهان
آیا طلا در سال ۲۰۲۶ به ۵۰۰۰ دلار می‌رسد؟ تحلیل اختصاصی ۲۴ موسسه مالی برتر جهان از جمله گلدمن ساکس و جی‌پی‌مورگان درباره آینده بازار طلا و استراتژی خرید
عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا عاقبت کشتی نوح قلابی در غنا
مردم غنا کشتی فردی که ادعا کرده بود در 25 دسامبر طوفان نوح خواهد آمد را به آتش کشیدند
نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز
پرسپولیس با برتری یک بر صفر برابر مس رفسنجان در هفته پانزدهم لیگ برتر با ۲۸ امتیاز موقتا در صدر جدول قرار گرفت.
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر