کد خبر: ۳۰۶۰۷
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۰

ورزشی که به اندازه دارو افسردگی و اضطراب را از بین می‌برد

گروهی از متخصصان هلندی در یک آزمایش جدید اثر دارو‌های افسردگی و دویدن را بر اضطراب، افسردگی و سلامت کلی افراد در طول یک دوره ۱۶ هفته‌ای بررسی کرده‌اند.
ورزشی که به اندازه دارو افسردگی و اضطراب را از بین می‌برد

مخاطب 24- این مطالعه با مشارکت ۱۱۴ بیمار مبتلا به افسردگی و اضطراب انجام شد و این افراد در دوره‌ ۱۶ هفته‌ای یا داروهای افسردگی «اس‌اس‌آرآی» (مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین) مصرف کردند یا در آزمون درمان با دویدن شرکت داشتند.

اغلب بیماران یعنی حدود ۹۶ نفر، روش دویدن را انتخاب کردند و ۴۵ نفر هم به سراغ داروهای افسردگی رفتند.

این مطالعه نشان داد که دویدن، نشان‌دهنده بهبودهایی از نظر سلامت جسمانی بوده در حالیکه داروهای افسردگی کمی عوارض داشتند.

بنابر گزارش فاکس‌نیوز، «برندا پنینکس»، متخصص ارشد و استاد دانشگاه وریج در آمستردام در این رابطه گفت: می‌خواستیم مقایسه کنیم که ورزش یا داروهای افسردگی چگونه بر سلامت عمومی تاثیر می‌گذارند؛ نه فقط سلامت روان.

او در ادامه افزود: این ‌پژوهش به افراد مضطرب و افسرده یک گزینه واقعی، دارو یا ورزش، ارائه کرد. نکته جالب این بود که اکثر افراد ورزش را انتخاب کردند و همین امر باعث شد که تعداد افراد گروه دویدن، بیشتر از افراد گروه دارو باشد.

اگرچه افراد بیشتری دویدن‌درمانی را انتخاب کردند اما فقط ۵۲ درصد از آن‌ها به برنامه ورزشی پایبند ماندند در حالیکه این رقم در گروه دارودرمانی معادل ۸۲ درصد  بود.

در پایان دوره ۱۶ هفته‌ای، نشانه‌هایی از بهبود در عوارض افسردگی و اضطراب در حدود ۴۴ درصد از افراد هر دو گروه مشاهده شد.

این متخصصان می‌گویند که هر دو عامل تقریبا به یک اندازه در مبارزه با افسردگی مفید بودند اما داروهای افسردگی عموما عوارضی بر وزن بدن، تغییرات ضربان قلب و فشارخون داشتند در حالیکه دویدن‌درمانی به تاثیرهای مثبتی بر تناسب‌اندام و ضربان قلب منجر شد.

البته محققان معتقدند که می‌توان از هر دو شیوه برای درمان افسردگی بهره گرفت چرا که داروهای افسردگی در مجموع ایمن و موثرند و فقط در برخی موارد ممکن است اثرات جانبی بالقوه‌ای داشته باشند. برخی بیماران هم تمایلی به مصرف قرص‌های ضدافسردگی ندارند.

اهمیت درمان‌های مبتنی بر سبک زندگی در مراقبت‌ از سلامت روان
بر همین اساس یافته‌های این پژوهش حاکی از آن است که ورزش‌درمانی گزینه‌ای خوب و شاید حتی بهتر برای برخی بیماران است و البته دویدن هم تنها روش اجرای ورزش‌درمانی نیست.

به نوشته ایندیپندنت، پنینکس با تاکید بر تاثیر ورزش بر تناسب اندام و سلامت جسمی و روانی می‌گوید که نباید آن را به مثابه روشی «معجزه‌آسا» در نظر بگیریم و بنابراین، نتیجه این پژوهش نباید چنان تفسیر شود که داروهای افسردگی را کنار بگذاریم و فقط به ورزش روی بیاوریم.

پنینکس توصیه می‌کند: بیمارانی که می‌خواهند مصرف داروهای افسردگی را کاهش دهند باید حتما با پزشک مشورت کنند و این اقدام را تحت نظر پزشک معالج خود انجام دهند زیرا ممکن است کاهش دز دارو یا کنار گذاشتن آن برای همه افراد مبتلا به افسردگی مناسب نباشد.

او همچنین تاکید می‌کند: این پژوهش نشان ‌می‌دهد که در مراقبت‌های بهداشتی روانی باید درمان‌های مربوط به سبک زندگی مانند دویدن‌درمانی را بیشتر در نظر بگیریم.


منبع: ایسنا

برچسب ها: افسردگی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد
وزیر ارشاد گفت: توصیه به استان‌ها برای مجوز کنسرت‌ها مبتنی بر سند ملی موسیقی و صیانت از آن است و هیچ حوزه‌ای حق اعمال سلیقه درباره مجوز‌ها را ندارد.
استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد! استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد!
یک رسانه عراقی در خبری مدعی شد که فدراسیون فوتبال این کشور با باشگاه استقلال تهران در حال رقابت برای جذب کارلوس کی روش هستند.
واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران
معاون وزیر خارجه روسیه در اظهاراتی با اشاره به لفاظی‌های رئیس جمهور ایالات متحده در خصوص حمله احتمالی به ایران تاکید کرد: ما تهدید‌ها و اولتیماتوم‌های دونالد ترامپ علیه ایران را محکوم می‌کنیم.
رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد رکورد تاریخی توزیع بنزین در کشور ثبت شد
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: طی ۱۵ روز گذشته دو رکورد تاریخی بنزینی در کشور ثبت شده است.
مازیار لرستانی در کنار مادرش مازیار لرستانی در کنار مادرش
عکس خانوادگی مازیار لرستانی
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
روز سیزده بدر ورود به این مکان‌ها ممنوع! روز سیزده بدر ورود به این مکان‌ها ممنوع!
توصیه‌های اورژانس: در روز سیزده بدر از نشستن در کنار صخره‌ها، پرتگاه‌ها و دره‌ها خودداری کنید / برخی افراد ممکن است با گزش پشه‌ها یا دیگر حشرات دچار شوک حساسیتی شوند؛ علائم این شوک شامل سرد شدن و تعریق شدید، رنگ‌پریدگی پوست، افت فشار خون و افزایش ضربان قلب است / در این شرایط، فوراً با اورژانس تماس بگیرید و تا رسیدن تیم پزشکی، آنتی‌هیستامین مصرف کنید
برگزیده
هشدار پلیس فتا درباره دستگاه‌های جعلی کارتخوان هشدار پلیس فتا درباره دستگاه‌های جعلی کارتخوان
جانشین رئیس پلیس فتا فراجا از اجرای طرح نوروزی در زمینه پیشگیری از برداشت غیرمجاز از حساب بانکی شهروندان (ارسال پیامک حاوی لینک‌های آلوده و همچنین اسکیمینگ) و نتایج حاصل از آن در این ایام خبر داد.
دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟ دختران نوجوان افسرده‌تر هستند یا پسران؟
پژوهشگران به‌تازگی دریافتند چرا دختران نوجوان بیشتر از پسران نوجوان به افسردگی مبتلا می‌شوند؛ این کشف به آنها کمک می‌کند به نوجوانانی که در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند کمک کنند.
روز سیزده بدر ورود به این مکان‌ها ممنوع! روز سیزده بدر ورود به این مکان‌ها ممنوع!
توصیه‌های اورژانس: در روز سیزده بدر از نشستن در کنار صخره‌ها، پرتگاه‌ها و دره‌ها خودداری کنید / برخی افراد ممکن است با گزش پشه‌ها یا دیگر حشرات دچار شوک حساسیتی شوند؛ علائم این شوک شامل سرد شدن و تعریق شدید، رنگ‌پریدگی پوست، افت فشار خون و افزایش ضربان قلب است / در این شرایط، فوراً با اورژانس تماس بگیرید و تا رسیدن تیم پزشکی، آنتی‌هیستامین مصرف کنید
صفحه خبر بالای تصاویر