کد خبر: ۳۰۵۷۸
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۱
آمریکا سامانه‌های پاتریوت را ۲ برابر کرد؛

خطر جدی برای خاورمیانه

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد، واشنگتن در پی حملات هفته‌های اخیر به سربازان آمریکایی در عراق و سوریه تعداد بیشتری از سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت خود را به غرب آسیا فرستاده است.
خطر جدی برای خاورمیانه

مخاطب 24- در یک ماه گذشته ده‌ها سرباز آمریکایی مستقر در عراق و سوریه به دلیل حملات گروه‌های جنبش مقاومت این کشورها به مواضع و پایگاه‌های آنها مجروح شده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد، مقام‌های پنتاگون اظهار کردند، گروه‌های شبه نظامی در این کشورها از 17 اکتبر تاکنون حدودا 50 حمله را به پایگاه‌های محل استقرار پرسنل نظامی آمریکا اجرا کرده‌اند. مقام‌های آمریکایی گفته‌اند این حملات با راکت و پهپاد اجرا شده‌اند.

به نوشته بیزینس اینسایدر، لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز 21 اکتبر اعلام کرد، واشنگتن در پاسخ به ادعای «تشدید اخیر تنشها توسط ایران و نیروهای نایبش در سراسر منطقه خاورمیانه» گام‌هایی برای تقویت «آرایش نیروها» از جمله با استقرار تعداد بیشتری از آتشبارهای پاتریوت در سراسر این منطقه اتخاذ می‌کند.

بیشتر بخوانید:

بیشتر بخوانید

وزارت دفاع آمریکا تعداد آتش‌بارهای جدید سامانه پاتریوت را که به غرب آسیا می‌فرستد، اعلام نکرد. با این وجود افراد مطلع به وال استریت ژورنال گفتند، واشنگتن شش آتشبار جدید از این سامانه را به منطقه فرستاده و تعداد سامانه‌های مستقر در منطقه را دو برابر کرده است.

همچنین رسانه‌های آمریکایی مشخص نکردند که این آتشبارهای جدید دقیقا کجا مستقر خواهند شد.

سازمان موسوم به «ائتلاف حمایت از پدافند موشکی»، سازمانی غیر انتفاعی که از توسعه پدافند ضد موشک‌های بالستیک حمایت می‌کند اعلام کرده که رژیم صهیونیستی هم اکنون سه آتشبار پاتریوت را به صورت فعال دارد. این سامانه‌ها در زمان جنگ 2014 غزه نقش آفرینی کردند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا از طرح اظهارنظرهای بیشتر خودداری کرد.

سامانه پدافند موشکی پاتریوت تولید شرکت ریتیون بوده و هر مجموعه آن حدود 1.1 میلیارد دلار ارزش دارد.

هر سامانه شامل پرتابگر موشک، رادار شناسایی اهداف، ایستگاه کنترل و یک ژنراتور می‌شود.

سرویس پژوهش کنگره آمریکا در گزارشی برآورد کرد «سقف پروازی» هر یک از موشکهای رهگیر این سامانه حدود 20 کیلومتر است.

طبق گزارش مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک آمریکا، 18 کشور هم اکنون سامانه پاتریوت فعال دارند که شامل اوکراینی که اولین سامانه را در ماه آوریل از آمریکا تحویل گرفت، می‌شود.

مقام‌های آمریکایی ادعا کرده‌اند از این سامانه پدافندی برای سرنگون کردن یک موشک هایپرسونیک روسیه استفاده شده است.

وال استریت ژورنال نوشت که ارتش آمریکا قرار بود یکی از سامانه‌های پدافند موشکی پاتریوت خود را در نمایشگاه هوایی دوبی در هفته جاری به نمایش بگذارد اما بعد از بروز جنگ در غرب آسیا پنتاگون به دلیل نیاز پیدا کردن به این سامانه برای دفاع از سربازانش در منطقه برنامه مربوط به نمایشگاه دوبی را کنار گذاشته است.

رهبران ارتش آمریکا سالها هشدار داده‌اند که دچار کمبود این سامانه‌ها برای رفع چالشهای حاصل از رقابت استراتژیک با چین، جنگ در اوکراین و جنگ اخیر در غرب آسیا هستند.

چند قانونگذار آمریکایی نیز نگرانی‌های آنها را تکرار کرده‌اند. «داگ لامبورن»، نماینده جمهوریخواه کنگره و رئیس کمیته فرعی نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا که به موضوع پدافند موشکی رسیدگی می‌کند ادعا کرد: «من نگران توانایی ما برای تامین پدافند هوایی برای مناطق دیگر هستم.»

وال استریت ژورنال نوشت، استقرار مجدد تعداد بیشتری از سامانه‌های پاتریوت آمریکا در دو هفته گذشته در غرب آسیا علامت معکوس شدن سیاست سالهای اخیر واشنگتن برای تغییر موقعیت دادن پرسنل و تسلیحاتش از خاور میانه به حوزه اقیانوس آرام با ادعای ایجاد بازدارندگی در برابر چالشهای بالقوه چین است.

 
منبع: ایسنا
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رسانه عبری: جاسوسان اسرائیلی اطلاعات حساس به ایران منتقل کردند رسانه عبری: جاسوسان اسرائیلی اطلاعات حساس به ایران منتقل کردند
یک رسانه عبری اعلام کرد ۳۸ اسرائیلی که به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شده‌اند، اطلاعات بسیار حساس را به مقامات ایرانی منتقل کرده‌اند.
سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل سفر مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل
مدیر اطلاعات ملی آمریکا به اسرائیل سفر و از مرکز هماهنگی آمریکایی در کریات جات بازدید کرد؛ او از امید و مشارکت چندملیتی برای تثبیت غزه سخن گفت.
بن‌سلمان به آمریکا می‌رود بن‌سلمان به آمریکا می‌رود
ولیعهد سعودی، محمد بن‌سلمان، ۱۸ نوامبر برای دیداری رسمی با دونالد ترامپ به کاخ سفید سفر می‌کند؛ تمرکز دیدار بر توافق ابراهیم و روابط دوجانبه است.
کیم درگذشت کیم درگذشت
«کیم یونگ نام»، رئیس سابق پارلمان کره شمالی و رئیس کشور پیشین این کشور، پس از بیش از ۲۰ سال خدمت، در سن ۹۷ سالگی درگذشت.
رئیس‌جمهور: باید نسبت به ارتقا کیفیت محصولات فناورانه اقدام کنیم رئیس‌جمهور: باید نسبت به ارتقا کیفیت محصولات فناورانه اقدام کنیم
مسعود پزشکیان در بازدید از نمایشگاه فناوری‌های نوین تأکید کرد که محصولات دانش‌بنیان باید با کیفیت بالا تولید، صادر و برای خدمت‌رسانی به مناطق محروم به کار گرفته شوند.
یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد یوتیوب در دانشگاه تهران رفع فیلتر شد
دانشگاه تهران اعلام کرد که دسترسی به یوتیوب از طریق اینترنت داخلی این دانشگاه برای دانشجویان رفع فیلتر شده و استفاده آموزشی و پژوهشی تسهیل شد.
سرما در ۲۷ مرکز استان کشور+ جزئیات سرما در ۲۷ مرکز استان کشور+ جزئیات
با نفوذ توده هوای سرد به کشور، دمای هوا در ۲۷ مرکز استان به‌طور محسوسی کاهش یافته و در شهر‌هایی مانند شهرکرد، همدان و سنندج به زیر صفر درجه رسیده است.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر