کد خبر: ۳۰۴۷
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۰

مجوز طبابت در ۲ شهر برای پزشکان صادر می‌شود

در راستای رفع مشکل کمبود پزشک در شهرهای کوچک ممنوعیت فعالیت در ۲ شهر برداشته شد و مجوز طبابت در ۲ شهر به پزشکان داده می‌شود.
مجوز طبابت در ۲ شهر برای پزشکان صادر می‌شود

در راستای رفع مشکل کمبود پزشک در شهر‌های کوچک ممنوعیت فعالیت در ۲ شهر برداشته شد و مجوز طبابت در ۲ شهر به پزشکان داده می‌شود.

مجوز طبابت در ۲ شهر برای پزشکان صادر می‌شود
به گزارش مخاطب ۲۴ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، کمبود پزشک یا توزیع عادلانه پزشک در کشور پند هفته‌ای است خبر داغ رسانه‌ها شده است، خبری که از دولت تا مجلس همه به آن ورود کردند و مسئله در نهاد‌های بالادستی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی به بحث و بررسی پرداخته شد چرا که دسترسی عادلانه حق عمومی مردم است، از طرفی سلامت با بسیاری از مسائل تفاوت دارد چرا که با جان افراد گره خورده است.

 



رهبر انقلاب هم در دیدار خود با پرستاران توزیع پزشک در مناطق مختلف را ناعادلانه دانستند و افزودند: درباره مسئله کمبود یا کافی بودن پزشک اظهارنظر نمی‌کنم، اما توزیع پزشک در مناطق مختلف کشور عادلانه نیست که این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.

باید توجه داشت به دلیل شرایط نامناسب دربسیاری از مناطق محروم و شهر‌های کوچیک یا حتی حاشیه شهر‌ها بامشکل کمبود پزشک مواجه هستیم این در حالی است که این کمبود ناشی از توزیع عادلانه پزشکان است و بیشتر پزشکان فعالیت در کلانشهر‌هایی مانند تهران را انتخاب می‌کنند و شهر‌های کمتر برخوردار با مشکل دسترسی به پزشک مواجه می‌شوند.

آمار پزشکان در کشور و توزیع نامناسب پزشک

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به آمار پزشکان در کشور اظهار کرد: ایران در زمینه پزشکی در طول ۲۰ و ۳۰ سال اخیر بسیار رشد کرده است به گونه‌ای که از نظری آماری از ۳.۲ پزشک در هر ۱۰ هزار نفر به آمار ۱۶ پزشک در هر ۱۰ هزار نفر رسیده ایم یعنی از ۱۳ هزار پزشک به تربیت ۱۵۰ هزار رسیده ایم و هیچ حوزه‌ای در این مدت چنین رشدی نداشته است بنابراین کمبودی که در حوزه پزشکی وجود دارد به دلیل توزیع نامناسب در به کارگیری پزشکان است.

رئیس زاده بیان کرد: آموزش دانش پزشکی نیاز به الزامات متعددی از جمله وجود هیئت علمی، بیمار، تخت، آزمایشگاه و موارد بسیار دیگری دارد و نمی‌توان این تعداد دانشجو بر بالین بیمار فرستاد، بنابراین باید برای ظرفیت‌های پزشکی تصمیم مناسب‌تری گرفته شود.

صدور مجوز طبابت در ۲ شهر برای پزشکان

با مصوبه جدید شورای عالی نظام پزشکی گامی در جهت افزایش دسترسی مردم به ویژه در شهر‌های کوچک به پزشک عمومی و متخصص برداشته شده است.

منصور جعفری نمین رئیس شورای عالی نظام پزشکی اظهار کرد: در چهارمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی مصوب شد تا در شهر‌های تابع یک نظام پزشکی این امکان فراهم شود، که دو پروانه مطب برای یک پزشک صادر شود، این مصوبه در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که نظام توزیع پزشک در کشور عادلانه شود و در زمینه توزیع بهینه پزشکان موثر خواهد بود و گامی در جهت تشویق و فعالیت همکاران در مناطق محروم و برخی از شهرستان‌هایی که پزشک وجود ندارد، خواهد بود.

رئیس شورای عالی نظام پزشکی ادامه داد: پیش از این یک پروانه مطب برای پزشکان صادر می‌شد و پزشکان اغلب طبابت در شهر بزرگتر را انتخاب می‌کردند و شهر‌های کوچیکتر با مشکل دسترسی به پزشک مواجه می‌شدیم، اما اکنون امکان صدور پروانه طبابت در دو شهر فراهم شده است و پزشک می‌تواند در شهر بزرگ و کوچکتر طبابت کند.

جعفری نمین اظهار کرد: مصوبه شورای عالی نظام پزشکی به افزایش دسترسی مردم به ویژه مناطق کمتر برخوردار به پزشک و متخصص کمک خواهد کرد و این مصوبه برای تعیین جزئیات به کمیسیون تخصصی ارجاع داده شده است و پس از تعیین جزئیات برای اجرا به روسای نظام پزشکی در سراسر کشور ابلاغ خواهد شد البته اختیار صدور پروانه به روسای نظام پزشکی و هیات مدیره شهرستان‌ها تفویض می‌شود تا بتوانند بنابر صلاحدید پروانه دوم مطب را برای متقاضیان صادر کنند.

ممنوعیتی که برای پزشکان برداشته شد

علی سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به نگرانی‌های بزرگان کشور در خصوص توزیع مناسب پزشک و همچنین پیشنهاد و مطالبه پزشکان جهت توزیع عادلانه‌تر منابع انسانی جامعه پزشکی در اقصی نقاط کشور بیان کرد: معاونت فنی و نظارت سازمان پیشنهادی را به شورای عالی نظام پزشکی ارائه داد مبنی بر این که صدور دو پروانه مطب در دو نوبت مختلف کاری در حوزه یک نظام پزشکی، بلامانع باشد.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی ادامه داد: نظام پزشکی‌های سراسر کشور معمولا دو یا سه شهرستان را تحت پوشش دارند و تا کنون پزشکان در یک منطقه از نظام پزشکی شهرستان محل فعالیت خود یک پروانه مطب دریافت نموده و حق کار در دیگر نقاط منطقه تحت پوشش نظام پزشکی مورد نظر را نداشتند.

وی افزود: با صدور این اجازه در حوزه یک نظام پزشکی؛ همکاران می‌توانند با موافقت رئیس نظام پزشکی مربوطه در دو نقطه مطب تاسیس کنند؛ بطور مثال نظام پزشکی سمنان شامل سه شهرستان سمنان، مهدی شهر و سرخه است و با تصویب قانون جدید یک پزشک می‌تواند نوبت صبح در سمنان مطب تاسیس کند و برای بعدازظهر پروانه مطب برای شهر سرخه یا مهدی شهر دریافت کند در حالی که قبلا چنین امکانی میسر نبود.

وی ادامه داد: تصویب و ابلاغ این مهم منجر می‌شود تا منابع پزشکی ما توزیع عادلانه تری پیدا کرده است و پزشکان برای کار در مناطق محروم‌تر آن شهرستان نیاز به گرفتن مجوز موقت کار در موسسات و درمانگاه‌ها را نداشته و مستقل مطب تاسیس کنند.

مصوبه‌ای برای فعالیت بیشتر پزشکان جوان

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی اذعان کرد: با اجرایی شدن این امر، مردم حاشیه شهر‌های بزرگ از امکانات پزشکی بیشتر و بهتری برخوردار می‌شوند و برای پزشکان جوان‌تر نیز این فرصت بوجود می‌آید که با تاسیس مطب در حاشیه شهر‌های مرکزی بخت خود را برای ادامه کار مطب داری در این قسمت‌ها آزمایش کنند.

سالاریان در پایان یاد آور شد: صدور دو پروانه مطب در حوزه یک نظام پزشکی گامی سریع و موثر در پاسخگویی به مطالبه توزیع عادلانه و مناسب پزشک در کشور بوده و امیدواریم گام‌های بیشتری با همفکری جامعه پزشکی و فعالین صنفی در این جهت برداریم.

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
برگزیده
باد شدید و گردوخاک در راه تهران! باد شدید و گردوخاک در راه تهران!
اداره‌کل هواشناسی استان تهران با صدور هشدار زردرنگ از افزایش وزش باد خبر داد. بر اساس این هشدار، وزش باد نسبتا شدید تا شدید در بعضی ساعت‌ها در نیمه شمالی و وزش باد شدید تا خیلی شدید و گاهی با گردوخاک در نیمه‌جنوبی و مناطق مرکزی از اوایل وقت جمعه تا عصر این روز (اول اسفند) پیش‌بینی می‌شود.
فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است فردا پنجشنبه ۳۰ بهمن یکم ماه رمضان است
ستاد استهلال دفتر رهبر انقلاب: هلال ماه رمضان رؤیت شد، فردا پنج‌شنبه ۳۰ بهمن، اول ماه مبارک رمضان است
سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه) مجلس و در جریان بررسی ردیف ۱ الزامات مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۵ مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه، مصوباتی داشتند.