کد خبر: ۳۰۲۴۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۶

گروک، هوش مصنوعی ایلان ماسک با ادعا‌های بزرگ رونمایی شد

کمپانی xAI ایلان ماسک بالاخره از هوش مصنوعی خود با نام گروک رونمایی کرد. Grok برای رقابتی سرسختانه با بقیه مدل‌های AI مثل GPT آمده است.
گروک، هوش مصنوعی ایلان ماسک با ادعا‌های بزرگ رونمایی شد

مخاطب 24- ایلان ماسک، چهره مطرح حوزه فناوری روز جمعه از عرضه مدل هوش مصنوعی کمپانی xAI خود خبر داد که خیلی از علاقه‌مندان را برای اولین محصول این کمپانی مرموز به هیجان انداخت. او xAI را بیش از 6 ماه قبل در پی موج به راه افتاده به‌خاطر چت بات ChatGPT تاسیس کرد تا به نوبه خود در عرصه هوش مصنوعی قدم بردارد. جدیدترین اخبار تکنولوژی حکایت از این دارند که بالاخره موعد فرا رسیده و «گروک» (Grok) به‌عنوان چت بات هوش مصنوعی xAI رسماً معرفی شده است.

معرفی گروک، هوش مصنوعی کمپانی ایلان ماسک

گروک (Grok)، هوش مصنوعی کمپانی xAI ایلان ماسک

بنا به توییت حساب کاربری رسمی xAI، گروک یک هوش مصنوعی توسعه یافته تحت تاثیر از «راهنمای مسافران مجانی کهکشان»، اثر داگلاس آدامز است؛ رمانی علمی‌تخیلی که ایلان ماسک در گذشته از علاقه شدید خود به آن گفته بود. همچنین ادعا شده است که این چت بات می‌تواند تقریباً به هر نوع سوالی پاسخ بدهد و حتی یک قدم جلوتر از این، به کاربر پیشنهاد بدهد که پرسش چه سوالاتی می‌تواند به اطلاعات او اضافه کند.

نکته جالبی که در توییت مذکور به آن اشاره شده، شیوه متفاوت پاسخ‌دهی Grok است. کمپانی xAI می‌گوید که هوش مصنوعی آن به جواب مستقیم و سر راست به سوالات بسنده نمی‌کند و پرسش‌های کاربران را با چاشنی شوخ‌طبعی یا شاید بازیگوشی جواب می‌دهد. به همین دلیل، استفاده از آن را برای کسانی که پذیرای چنین رویکردی نیستند توصیه نمی‌کند.

چت بات ChatGPT که به نوعی پروژه‌ای پیشگامانه در عرصه هوش مصنوعی بوده، علی‌رغم همه ویژگی‌های چشمگیر خود، در ابتدا فقط از اتفاقات رخ داده تا سال 2021 آگاهی داشت. با این حال، گروک به‌واسطه پلتفرم ایکس یا همان توییتر سابق، از همین الان نسبت به اتفاقات روز دنیا آگهی دارد و در نتیجه این در پاسخ‌های آن تاثیر می‌گذارد. این قابلیتی است که xAI آن را «مزیتی منحصر به فرد و اساسی» معرفی می‌کند. البته باید ذکر کرد که «بارد» (Bard)، هوش مصنوعی گوگل هم به اینترنت و به دنبال آن، اطلاعات روز دسترسی داشته است.

گروک (Grok)، هوش مصنوعی کمپانی xAI ایلان ماسک

تصویری به اشتراک گذاشته شده از گروک توسط ایلان ماسک

به گفته xAI، گروک نتیجه تنها 2 ماه آموزش (همان پروسه Training) بوده و در مقطع کنونی در فاز بتا به سر می‌برد. با وجود این، همان‌طور که این کمپانی هم خاطرنشان کرده است، انتظار می‌رود هر هفته با بازخوردهای به دست آمده از تعامل با کاربران بهتر از قبل شود. در وب‌سایت این کمپانی هم آمده است که طی ماه‌های آتی قابلیت‌های جدیدی به گروک اضافه خواهد شد.

شرکت تازه‌تاسیس ایلان ماسک همچنین نتایج بنچمارک‌های گروک را به اشتراک گذاشته که نشان می‌دهند این هوش مصنوعی جدید در انجام فعالیت‌های مختلف بهتر از مدل‌های هم‌رده خود از جمله GPT-3.5 عمل کرده است. در واقع، فقط مدل‌هایی عملکرد بهتری از آن داشته‌اند که با داده‌های خیلی بیشتری آموزش داده شده‌اند و GPT-4 هم یکی از این نمونه‌ها است.

 

منبع: گجت نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد
سیستم پیشرفته و جدیدی بر روی ناوگان F-۱۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نصب خواهد شد تا مقاومت بیشتری داشته باشند.
امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است امیر کویت:کویت به دنبال گسترش بیش از پیش روابط با ایران است
رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلفنی با امیر کویت تاکید کرد: در زمینه موضوع رفع تنش‌ها نیز جمهوری اسلامی ایران صرفا بر اساس حق و انصاف عمل خواهد کرد و نه پا را از مسیر انصاف فراتر خواهد گذاشت و نه چیزی فراتر از انصاف و عدالت را خواهد پذیرفت.
آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است آکسیوس: ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است
مقام‌های آمریکایی به پایگاه آکسیوس گفته‌اند که دونالد ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران برای مذاکرات هسته‌ای است.
وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد وزیر ارشاد: هیچ استانی حق اعمال سلیقه در مجوز کنسرت‌ها را ندارد
وزیر ارشاد گفت: توصیه به استان‌ها برای مجوز کنسرت‌ها مبتنی بر سند ملی موسیقی و صیانت از آن است و هیچ حوزه‌ای حق اعمال سلیقه درباره مجوز‌ها را ندارد.
استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد! استقلال تهران خواهان جذب کارلوس کی روش شد!
یک رسانه عراقی در خبری مدعی شد که فدراسیون فوتبال این کشور با باشگاه استقلال تهران در حال رقابت برای جذب کارلوس کی روش هستند.
واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران واکنش روسیه به تهدید نظامی ترامپ علیه ایران
معاون وزیر خارجه روسیه در اظهاراتی با اشاره به لفاظی‌های رئیس جمهور ایالات متحده در خصوص حمله احتمالی به ایران تاکید کرد: ما تهدید‌ها و اولتیماتوم‌های دونالد ترامپ علیه ایران را محکوم می‌کنیم.
برگزیده
روند افزایشی دما در تهران روند افزایشی دما در تهران
اداره کل هواشناسی استان تهران ضمن اشاره به روند نسبی افزایش دما در طول دو روز آینده از بروز ناپایداری جوی از امروز (۱۳ فروردین‌ماه) تا شنبه (۱۶ فروردین‌ماه) خبر داد.
سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه سردار حسینی: ضبط گواهینامه راننده حادثه‌ساز به مدت ۳ ماه
رئیس پلیس راهور فراجا از اعمال برخورد‌های سختگیرانه با تخلفات حادثه‌ساز در ایام بازگشت مسافران نوروزی خبر داد.
ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد ناوگان F-۱۵ با سیستم جنگ الکترونیک پیشرفته وارد میدان شد
سیستم پیشرفته و جدیدی بر روی ناوگان F-۱۵ نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا نصب خواهد شد تا مقاومت بیشتری داشته باشند.
صفحه خبر بالای تصاویر