کد خبر: ۳۰۰۳۳
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۰
هر ایرانی صاحب یک درخت می‌شود؛

صدور شناسنامه نوزادان به شرط کاشت درخت

خانواده‌ها به‌زودی بعد از به دنیا آمدن فرزندان‌شان، نهال‌های رایگان از ادارات منابع طبیعی محل زندگی خود دریافت می‌کنند و به نام فرزندان خود می‌کارند تا برای نسل‌های بعد به یادگار بماند و یادبودی برای گذشتگان باشد.
صدور شناسنامه نوزادان به شرط کاشت درخت

مخاطب 24- کاشت نهال به ازای تولد هر نوزاد، قرار است برای ترویج فرهنگ درختکاری به زودی در سراسر کشور اجرا شود. طرح اجرایی این برنامه که ظرف یکی دو ماه آینده نهایی می‌شود، به پدران و مادرانی که فرزندان‌شان به دنیا می‌آیند این اختیار را می ‌دهد که به ازای به دنیا آمدن نوزادان، نهال یا نهال‌هایی را به نام فرزندان و یا عزیزان خود بکارند و از آن نگهداری کنند. گونه هایی که برای این طرح در نظرگرفته شده با توجه به مناطق مختلف کشور متفاوت است؛ اما درختانی دربرنامه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشورپیش بینی شده است که عمر بالایی دارند و دست کم برای دو سه نسل به یادگار می‌مانند.

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این باره در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید:« کاشت درخت به ازای تولد نوزادان طرحی است که در سراسر کشور اجرا می‌شود. جلسه ای با ادارات کل سراسر کشور برگزار کردیم و قرار است ظرف یکی دو ماه آینده طرح مدون و جامعی را در این زمینه ارائه کنیم تا برای سراسر کشور ملاک عمل باشد. این طرح کاملا اجباری است و منوط کردن کاشت نهال به صدور شناسنامه نوزادان صحت ندارد. در گام نخست، دنبال تعیین محل‌های مناسبی هستیم که قابلیت اجرای طرح و تبدیل به بوستان مورد نظر را داشته باشند. محل مورد نظر باید ویژگی‌های مناسب را به لحاظ دسترسی، مساحت مناسب، آبیاری و نگهداری نهال‌ها داشته باشد. بعد از معرفی محل های معرفی شده از سوی ادارت کل منابع طبیعی استان‌ها برای تائید محل تعیین شده به منطقه می‌رویم و شرایط را بررسی می‌کنیم که زمین و مکان مورد نظر شرایط لازم را داشته باشد. افرادی که تمایل دارند درا ین طرح شرکت کنند، به صورت اختیاری می توانند ۲، ۳ و ۵ نهال به نام فرزند، پدرو مادر خود بکارند. این طرح هنوز در هیچ استانی اجرا نشده و در مرحله تدوین طرح است. دربحث نگهداری از درختان، برنامه به این شکل است که مردم در قالب توضیحاتی که کارشناسان ما به آنها می‌دهند، نهال‌ها را نگهداری و آبیاری می‌کنند؛ اما اگر شخص یا اشخاصی درختان کاشته شده را رها کنند، متولیانی برای نگهداری درختان در بوستان‌هایی که درختان کاشته شده، به کار گرفته می شوند. درختان غیر مثمر متناسب با شرایط استان و با درنظر گرفتن شرط پذیرش فرهنگی انتخاب می شوند. در جنگل کاری‌های مردمی پذیرش فرهنگی به این معنی است که مردم در شهر و استانی که زندگی می کنند ناخودآگاه به یک سری گونه های بومی منطقه خود علاقه مند هستند.تابلویی در کنار نهال کاشته شده به صورت اختیاری نصب می شود که روی این تابلو، تاریخ کاشت درخت، گونه کاشته شده، نام شخصی که درخت را کاشته و درخت به نام چه شخصی کاشته شده درج می‌شود.»

 
منبع: همشهری آنلاین
برچسب ها: نوزاد کاشت نهال
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با فرمانده کل ارتش نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با فرمانده کل ارتش
اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشستی با فرمانده کل ارتش، مهم‌ترین مسائل دفاعی، امنیتی و تحولات منطقه‌ای را بررسی کردند.
پرونده کرسنت به کجا رسید؟+ فیلم پرونده کرسنت به کجا رسید؟+ فیلم
سخنگوی قوه قضائیه از ارائه جزئیات جدید درباره پرونده فروش ۲۵ ساله گاز ایران به شرکت اماراتی «کرسنت» خبر داد؛ قراردادی که در سال ۱۳۸۰ منعقد شد و از همان ابتدا با ابهامات و تخلفات گسترده همراه بود.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
ترامپ در کنست: ایران اسرائیل را به رسمیت بشناسد+ فیلم ترامپ در کنست: ایران اسرائیل را به رسمیت بشناسد+ فیلم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در سخنرانی خود در پارلمان اسرائیل (کنست) خطاب به ایران گفت: تهران باید دست از تهدید همسایگان، حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی و انکار موجودیت اسرائیل بردارد و مسیر صلح را انتخاب کند.
صدور کارت بازی سرژ اوریه؛ ستاره ساحل عاجی پرسپولیس صدور کارت بازی سرژ اوریه؛ ستاره ساحل عاجی پرسپولیس
با صدور مجوز و کارت بازی سرژ اوریه، مدافع ساحل عاجی پرسپولیس رسماً مجاز به حضور در رقابت‌های لیگ برتر خلیج فارس شد و پس از بهبودی کامل، آماده همراهی سرخ‌پوشان است.
ترامپ رسماً پایان جنگ غزه را اعلام کرد+ فیلم ترامپ رسماً پایان جنگ غزه را اعلام کرد+ فیلم
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به پرسش خبرنگاران، پایان رسمی جنگ غزه را تأیید کرد و گفت: «بله، جنگ اکنون رسماً به پایان رسیده است.»
بقائی: تصمیم درباره عدم حضور در نشست شرم‌الشیخ با سنجش همه جوانب اتخاذ شد+ فیلم بقائی: تصمیم درباره عدم حضور در نشست شرم‌الشیخ با سنجش همه جوانب اتخاذ شد+ فیلم
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به دعوت رسمی رئیس‌جمهور مصر از آقای پزشکیان برای حضور در نشست شرم‌الشیخ گفت: تمامی ابعاد موضوع در جلسات کارشناسی بررسی شد و تصمیم نهایی با هدف تأمین منافع ملی اتخاذ گردید.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر