کد خبر: ۳۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵

احتمال ابتلای همزمان به ویروس اومیکرون و دلتا

شرکت داروسازی مدرنا نسبت به جهش جدید کرونا در اثر ابتلای انسان به دلتا و اومیکرون به طور همزمان هشدار داد!
احتمال ابتلای همزمان به ویروس اومیکرون و دلتا

شرکت داروسازی مدرنا نسبت به جهش جدید کرونا در اثر ابتلای انسان به دلتا و اومیکرون به طور همزمان هشدار داد!

احتمال ابتلای همزمان به ویروس اومیکرون و دلتا
مخاطب ۲۴- به نقل از روسیا الیوم، شرکت داروسازی آمریکایی “مدرنا” نسبت به احتمال ابتلا همزمان به دو سویه ویروس کرونا “دلتا” و “اومیکرون” هشدار داد و توضیح داد که این امر منجر به تکامل این ویروس و ایجاد یک ویروس جهش یافته جدید مى شود.

“پل برتون”، مدیر ارشد شرکت داروسازی مدرنا، در جلسه‌ای در کمیته علم و فناوری در مجلس عوام بریتانیا گفت که دو سویه مختلف از ویروس کرونا می‌توانند به طور همزمان فرد را آلوده کنند، به خصوص افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.

برتون توضیح داد که در این حالت، فرآیند تبادل ژن می‌تواند بین دو سویه رخ دهد که به نوبه خود منجر به تکامل ویروس و ایجاد یک جهش جدید می‌شود.

وى گفت در ماه‌های آینده، این دو ویروس (دلتا و میکرون) با هم وجود خواهند داشت…؛ و عفونت با ویروس اومیکرون زمانی گسترش می‌یابد که افراد در شرایط بسیار دشواری با جهش دلتا قرار دارند، این می‌تواند منجر به مواردی شود که افراد به دو نوع مختلف آلوده می‌شوند، که امکان تکامل بیشتر این ویروس‌ها را فراهم می‌کند و این وضعیت نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند.

متخصص ارشد مدرنا تأیید کرد که جهش یافته “اومیکرون” که برای اولین بار در آفریقای جنوبی ظاهر شد، کمتر از سویه “دلتا” خطرناک نیست.

شایان ذکر است که سازمان بهداشت جهانی جهش یافته “اومیکرون” را در رده ” نگران کننده ” طبقه بندی کرده است.

سازمان جهانی بهداشت در جدیدترین بیانیه خود اعلام کرد سویه امیکرون هم اینک در بیش از ۶۰ کشور گسترش یافته و جهان را در خطر بسیار بالایی قرار داده است. شواهد اولیه حاکی از آن است که این سویه توانایی گریز از ایمنی ناشی از واکسن‌های موجود را داراست؛ گرچه شواهد آزمایشگاهی درباره میزان کشندگی امیکرون محدود است.

کارشناسان معتقدند افرادی که قبلاً به ویروس کرونا مبتلا شده اند و واکسینه شده اند ممکن است دوباره به این ویروس مبتلا شوند.

در همین حال، تحقیقاتی که نتایج آن روز سه‌شنبه منتشر شد نشان داد هر سه واکسنی که در ایالات متحده برای مقابله با ویروس کرونا تزریق می‌شوند یعنی واکسن‌های فایزر‌-بیون‌تک، مدرنا و جانسون اند جانسون، در شرایط آزمایشگاهی در برابر سویه جدید «اومیکرون» قدرت محافظتی کمتری دارند و در هر سه نوع آن‌ها نیز تزریق دُز اضافی واکسن باعث شده است که توان تاثیرگذاری واکسن‌ها افزایش یابد.

محققان در بیمارستان عمومی ماساچوست، همچنین دانشگاه هاروارد و دانشگاه ام‌آی‌تی با آزمایش خون دریافت کنندگان این سه واکسن متوجه شدند که خون افرادی که تنها دُزهای عادی این واکسن‌ها را دریافت کرده‌اند (دو دُز واکسن مدرنا و فایزر و یک دُز واکسن جانسون اند جانسون) آنتی‌بادی خنثی‌سازی کمی برای مقابله با سویه جدید «اومیکرون» دارند، اما در مقابل، خون افرادی که یک دُز اضافی نیز دریافت کرده‌اند، قدرت خنثی سازی بیشتری را نشان می‌دهند.

 



دانشمندان همچنین دریافتند که سویه «اومیکرون» در مقایسه با سویه‌های قبلی، قدرت عفونت بیشتری دارد و دیگر اینکه قدرت انتقال آن نیز تقریباً دو برابر بیشتر از نوع غالب فعلی یعنی «دلتا» است و به همین دلیل احتمال دارد به زودی سویه «اومیکرون» در جهان شیوع بیشتری یابد.
این نتایج با سایر مطالعاتی که اخیراً در دیگر مراکز تحقیق انجام شد، مطابقت زیادی دارد.

پیش از این محققان دانشگاه آکسفورد در روز دوشنبه اعلام کرده بودند که بر اساس یافته‌های آن‌ها تزریق دُزهای عادی واکسن‌های ضدکرونا (دو دُز آسترازنکا و فایزر) نمی‌تواند به اندازه کافی بدن را در مقابل سویه «اومیکرون» مقاوم کند.

شرکت‌های فایزر و بیون‌تک نیز هفته گذشته اعلام کرده بودند که تزریق دُز سوم واکسن تولیدی این دو شرکت توانسته است سویه اومیکرون را در شرایط آزمایشگاهی خنثی کند.

دو شرکت دیگر تولیدکننده واکسن‌های ضدکرونا در غرب یعنی مدرنا و حانسون اند جانسون هنوز گزارشی درباره نحوه عملکرد واکسن‌های تولیدی‌شان در مقابل «اومیکرون» منتشر نکرده‌اند.

منبع: تجارت نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد قهرمانی ایران در کشتی آزاد جهانی ۲۰۱۵ تأیید شد
با تأیید رسمی اتحادیه جهانی کشتی و پس از اثبات دوپینگ دو ملی‌پوش روس، تیم ملی کشتی آزاد ایران به‌عنوان قهرمان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵ لاس‌وگاس معرفی شد.
مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی مرگ مشکوک خواننده معروف مازندرانی
مرگ صفر گلردی، خواننده محبوب مازندرانی، که سال گذشته در خانه‌اش رخ داد، وارد مرحله تازه‌ای شد. همسر دوم و دختر او به اتهام قتل عمد بازداشت شده‌اند.
افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی افشاگری والیبالیست روس درباره صابر کاظمی
در حالی که هنوز علت دقیق مرگ صابر کاظمی، والیبالیست ایرانی تیم الاهلی قطر مشخص نشده، ویتالی پاپازوف بازیکن روس این تیم با اشاره به جزئیات تازه، از نکات مشکوکی در جریان این حادثه سخن گفت.
جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد جزئیات جدید از طرح کالابرگ آبان‌ماه اعلام شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه از تغییرات جزئی در اجرای کالابرگ الکترونیکی آبان‌ماه خبر داد و اعلام کرد که دهک‌های مشمول همان هفت دهک قبلی خواهند بود، اما تعداد اقلام مشمول به ۱۱ قلم کاهش می‌یابد.
شروط بازگشایی تلگرام در ایران شروط بازگشایی تلگرام در ایران
منابع آگاه از ارائه فهرستی از شروط از سوی تیم مذاکره‌کننده ایرانی به مدیران تلگرام خبر داده‌اند؛ شروطی که در صورت پذیرش آنها، احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان در کشور وجود دارد.
رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد رسانه عراقی: واشنگتن به تهران پیام داد
منابع دیپلماتیک در تهران به نقل از رسانه‌های عراقی مدعی شدند که ایالات متحده از طریق عمان پیامی برای ایران ارسال کرده است؛ پیامی که به احتمال زیاد با هدف ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای پس از ماه‌ها توقف فرستاده شده است.
مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند مخالفان رفع فیلترینگ، وزرای همین دولت‌اند
مردم انتظار تغییر داشتند، اما دولت وفاق بیش از آنکه تحول‌آفرین باشد، استمرار وضع قبلی است و ناکارآمدی مدیریت و ناترازی سیاست‌ها ادامه دارد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر