کد خبر: ۲۹۵۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۲

به مهمانی طاق بستان برویم

محوطه تاریخی طاق بستان در دامنه کوهی به همین نام و در کنار چشمه‌ای در شمال شرقی حاشیه شهر کرمانشاه واقع شده است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته و از ارزش هنری و تاریخی زیادی برخوردار است. شاهان ساسانی ابتدا نواحی اطراف تخت جمشید را برای تراشیدن تندیس‌های خود برگزیدند.
به مهمانی طاق بستان برویم

مخاطب 24- از زمان اردشیر دوم و شاهان پس از او طاق بستان را که در بین راه جاده ابریشم قرار داشت و دارای طبیعتی سرسبز و پرآب بود انتخاب کردند.

آثاری نظیر سنگ نگاره ی تاج گذاری اردشیر دوم و همچنین دو طاق در طاق بستان وجود دارد که طاق کوچک‌تر شاهپور دوم و سوم و طاق بزرگ‌تر خسرو پرویز را به تصویر کشیده است . این نقش‌ها شکوه و عظمت پادشاهان دوران ساسانی را نمایش داده شده و تداعی کننده آن است که پادشاهان دارای فرّ ایزدی بوده و پادشاهی خود را از خداوند گرفته‌اند.

سنگ نگاره‌ای از دوره ی قاجاریه شامل مجسمه محمدعلی میرزا پسر فتحعلی شاه قاجار همراه با کتیبه‌ای به خط نستعلیق نیز در این مجموعه حجاری شده است. در میان این سنگ نوشته‌ها اطلاعات ارزشمندی از پوشش، آیین و همچنین اهمیت موسیقی در آن زمان به چشم می‌خورد. در محوطه طاق بستان همچنین دریاچه‌ای از چشمه‌ای طبیعی در زیر نقش‌ها ایجاد شده است

 

منبع: ویزیت ایران

برچسب ها: طاق بستان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟ پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟
‌می‌خواهید بدانید پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند در آسمان بمانند؟ در این مقاله به رکورد‌های شگفت‌انگیز و عوامل کلیدی در مداومت پروازی آنها می‌پردازیم.
شما به چه چیز فوبیا دارید؟ شما به چه چیز فوبیا دارید؟
آیا می‌دانستید فوبیا‌ها می‌توانند ریشه‌های عمیق و پیچیده‌ای در روان انسان داشته باشند؟ در اینجا با تعدادی از رایج‌ترین فوبیا‌های بشر آشنا شوید.
علی لاریجانی: آمریکا ایران را مجبور به تولید بمب اتمی نکند علی لاریجانی: آمریکا ایران را مجبور به تولید بمب اتمی نکند
علی لاریجانی: اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود
دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی
حجت الاسلام و المسلمین سید هادی خامنه‌ای با حجت الاسلام و المسلمین مهدی کروبی دیدار و گفت‌و‌گو کرد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ایران را تهدید کرد سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم ایران را تهدید کرد
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از گزینه‌های بسیار بد ترامپ علیه ایران گفت
ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند
ارتش جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای به مناسبت روز ۱۲ فروردین اعلام کرد: اگر دشمنان دچار خطای راهبردی شده و تعرضی نسبت به سرزمین ایران اسلامی کنند، پاسخ سخت و پشیمان کننده دریافت خواهند کرد.
مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا
ولکان کوناک، خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرای کنسرت در جمهوری تُرک قبرس شمالی درگذشت.
برگزیده
۲ بهله عقاب طلایی تحویل محیط زیست خاتم یزد شد ۲ بهله عقاب طلایی تحویل محیط زیست خاتم یزد شد
رییس اداره محیط زیست خاتم یزد از تحویل ۲ بهله عقاب طلایی کشف شده توسط نیروی انتظامی شهرستان مروست به این اداره خبر داد.
گردشگران نوروز ۱۴۰۴ در خانه‌های تاریخی سنندج گردشگران نوروز ۱۴۰۴ در خانه‌های تاریخی سنندج
«عمارت خسروآباد»، «عمارت آصف» و «خانه موزه حبیبی» از شاخص‌ترین خانه‌های تاریخی استان کردستان مربوط به دوران سلسله قاجاریه در شهر سنندج به شمار می‌روند و در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ پذیرای مسافران و گردشگران هستند.
اگر به دنبال منطقه‌ای فرازمینی در ایران هستید حتما به مینو دشت سفر کنید اگر به دنبال منطقه‌ای فرازمینی در ایران هستید حتما به مینو دشت سفر کنید
جاده‌ای پیش روی شماست که یک سویش جنگل‌های انبوه هیرکانی با درختان سر به فلک کشیده و سوی دیگرش دشت‌های سرسبز گندم و کلزا در نسیم به رقص درآمده‌اند و صدای آبشار‌ها و نغمه پرندگان در هم می‌آمیزد و عطر بهار، روحتان را نوازش می‌دهد. اینجا مینودشت است.
صفحه خبر بالای تصاویر