کد خبر: ۲۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰

بروز یک ابر بحران در دو قدمی ایران!

:مرکز پژوهش‌های اتاق ایران به نقل از بانک جهانی از یک ابر بحران اقتصادی در نزدیکی ایران خبر می‌دهد. یافته‌های گزارش جدید بیانگر وضعیت ‌‌اسفناک همسایه شرقی و یکی از شرکای صادراتی کلیدی ایران است.
بروز یک ابر بحران در دو قدمی ایران!

مخاطب 24- مرکز پژوهش‌های اتاق ایران به نقل از بانک جهانی از  یک ابر بحران اقتصادی در نزدیکی ایران خبر می‌دهد. گزارشی که مربوط به توسعه آسیای جنوبی است و در اکتبر ۲۰۲۳ منتشر شده است. این بار اول نیست که بانک جهانی نسبت به بروز فاجعه اقتصادی در افغانستان هشدار می‌دهد.

اما یافته‌های گزارش جدید بیانگر وضعیت ‌‌اسفناک همسایه شرقی و یکی از شرکای صادراتی کلیدی ایران است.براساس گزارش بانک جهانی پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد افغانستان در سال ،۲۰۲۳ حدود ۳۰ درصد نسبت به اوت ۲۰۲۱ که طالبان در این کشور به قدرت رسید کوچک شود.  زوال اقتصادی شدید افغانستان ناشی از عوامل متعددی بوده است، از جمله تعلیق کمک‌های بین‌المللی، فروپاشی نظام بانکی و فرار سرمایه و کارگران ماهر از این کشور است.

گذشته از اینکه طبق داده‌های موجودی بحران اقتصادی تأثیر مخربی بر مردم افغانستان داشته و میلیون‌ها نفر با فقر و گرسنگی روبرو هستند.گفته‌ می‌شود، بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و بیش از ۶ میلیون نفر در داخل کشور آواره شده‌اند.  این کشور با بحران شدید غذایی مواجه است و بیش از ۲۲ میلیون نفر با ناامنی غذایی حاد روبرو هستند .گذشته از اینکه دستاوردهای توسعه‌‌ای افغانستان در دو دهه گذشته را به ورطه نابودی می‌کشاند.

بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند نرخ فقر در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۹۰ درصد افزایش یابد.در این بین محدودیت‌‌های طالبان برای تحصیل و اشتغال زنان و دختران، بحران انسانی را تشدید کرده است. در این کشور نرخ مرگ و میر مادران یکی از بالاترین در جهان است. اعلام شده است، امید به زندگی فقط ۵۴ سال است.در واقع گزارش تصویر تیره‌ای از وضعیت اقتصادی و وضعیت حقوق بشری در افغانستان ترسیم می‌کند. در نهایت گزارش تاکید می‌کند که جامعه بین‌المللی باید برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی و کمک به این کشور برای بازسازی اقتصاد خود، حمایت فوری و پایدار از مردم افغانستان به عمل آورد.

 

منبع: اکوایران 

برچسب ها: بحران اقتصادی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر