کد خبر: ۲۹۴۵۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۱
خلأ بزرگ قانون مالیاتی؛

سیستم مالیات دلالان را نمی‌شناسد

اقتصاددان تصریح کرد: سازمان‌های امنیتی در کنار سازمان مالیاتی می‌تواند حساب این افراد را رصد کنند. اگر ۷۰ درصد این افراد کنترل شوند بازار به قیمت واقعی خود برمی گردد و دلالان نمی‌توانند در بازار ارز جولان دهند.
سیستم مالیات دلالان را نمی‌شناسد

مخاطب 24- مالیات به عنوان یک روش اجباری برای دولت‌ها جهت جمع‌آوری درآمد از افراد و شرکت‌ها استفاده می‌شود. این درآمد به منظور تأمین هزینه‌های عمومی مانند بهداشت، آموزش، امنیت و سایر خدمات عمومی به کار می‌رود. مالیات ممکن است به شکل متنوعی از جمله درآمدی، اموالی، و مالیات بر مصرف اجرا شود و نقش مهمی در تعادل بودجه دولت ایفا می‌کند.

ارگان‌های امنیتی، بانک مرکزی و سازمان مالیات باید گوش به زنگ باشند تا دلالان ارزی که بازار را متشنج می‌کنند تحت رصد داشته باشند.

رحمان سعادت؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره راه‌های جلوگیری از دلالی در بازار ارز و بر هم ریختن آرامش در بازار ارز کشور اظهار کرد: واقعیت این است که در یک اقتصاد سالم همه به اندازه کار و تلاش و نوآوری و ارائه خدماتی که به جامعه می‌دهند می‌توانند سود کسب کنند؛ یعنی درچنین اقتصادی جایی برای سوداگری و دلالی باقی نمی‌ماند.

او در این باره خاطر نشان شد: وقتی افراد به سود کاذب دسترسی پیدا کنند، دولت‌ها برای مبارزه با آن‌ها به صف می‌شوند؛ حتی برخی اوقات دولت‌ها با سوداگران به این شکل مبارزه می‌کنند که ۸۰ درصد سود آن‌ها را به عنوان مالیات می‌ستانند.

سعادت با بیان اینکه متاسفانه این سیستم یعنی اخذ مالیات از فعالیت‌های سوداگری هنوز در ایران به صورت کامل عملیاتی نشده است، افزود: در صورتی که سوداگری وارد فعالیت‌های حوزه دلالی شود، اگر سیستم مالیاتی نقش خود را به خوبی ایفا کند قطع به یقین جایی برای سوداگران باقی نمی‌ماند، پس می‌توان گفت ضعف عملکردی سیستم مالیاتی است که دلالی را برای سوداگران ارز سودآور کرده است.

این اقتصاددان تصریح کرد: بی تردید سیستم مالیاتی باید دلالان را کاملا شناسایی کند و بعد از آن مالیات سنگینی بر آن‌ها ببندد. شناسایی اخلالگران از این جهت مهم است که افراد معمولی با درآمد‌های کارمندی وارد فعالیت‌های دلالی نمی‌شوند، بلکه افرادی با سرمایه‌های بالا وارد این فعالیت‌ها می‌شوند که سازمان‌های امنیتی، اطلاعاتی و بانک مرکزی می‌تواند آن‌ها را شناسایی کند.

او گفت: سازمان‌های امنیتی در کنار سازمان مالیاتی می‌تواند حساب این افراد را رصد کنند. اگر ۷۰ درصد این افراد کنترل شوند بازار به قیمت واقعی خود برمی گردد و دلالان نمی‌توانند در بازار ارز جولان دهند.

عضو هیات علمی دانشگاه سمنان در خصوص مدیریت مثبت بانک مرکزی در ماه‌های اخیر گفت: در طول ماه‌های اخیر با مدیریت مطلوب بانک مرکزی شاهد آرامش نسبی در بازار ارز بودیم، اما دلالان همیشه دنبال فرصت جدید برای سوء استفاده بیشتر هستند که طبیعتا با توجه به تنش‌های سیاسی ممکن است به دنبال سوء استفاده از آرامش کنونی بازار ارز باشند تا به نفع بیشتر خود از این شرایط بهره برداری نامناسبی داشته باشند.

سعادت در پایان یادآور شد: ارگان‌های امنیتی، بانک مرکزی و سازمان امور مالیاتی باید گوش به زنگ باشند تا این افراد را رصد کنند و قبل از هر اقدامی با آن‌ها مذاکره کنند؛ چرا که بازار ارز با یک تلاطم و شوک خارجی به واسطه دلالان ، به هم ریخته می‌شود. این در حالی است که تلاطم در بازار ارز برنامه‌های توسعه‌ای و بودجه‌ای کشور را به انحراف می‌کشاند، به این خاطر لازم است سازمان‌های امنیتی واطلاعاتی برای جلوگیری از تنش‌زایی دلالان در بازار ارز در کنار بانک مرکزی باشند و مانع از دست انداختن بر بازار ارز برای ایجاد تغییرات ناگهانی شوند.

 

منبع: تیتر کوتاه

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
برگزیده
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول
نرخ تازه محصولات ایران خودرو برای امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.