کد خبر: ۲۹۳۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۲
پیش‌بینی بورس شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲؛

اهالی بازار سهام در انتظار آتش‌بس

کارشناسان عقیده دارند بازار در حالتی قرار دارد که جذابیتی برای سرمایه‌های جدید و حتی سرمایه‌های بزرگ که معمولا لیدر و کاتالیزور مهم حرکت بازار هستند، وجود ندارد.
اهالی بازار سهام در انتظار آتش‌بس

پیش‌بینی بورس- مخاطب 24- هفته گذشته، اهالی بازار سرمایه شاهد عقبگرد بیش از یک درصدی بازار سهام بودند. کارشناسان معتقدند با توجه به شرایط حال حاضر بازار سرمایه، رخداد‌های سیاسی بیشترین وزنه را در اثرگذاری بر تصمیمات معامله‌گران و سرمایه‌گذاران خواهد داشت.

بازار سهام در هفته‌ای که گذشت، طی روندی منفی، رفت و برگشتی به محدوده دو میلیون واحد داشت. در آنالیز رفتار شاخص در هفته گذشته که تحت تاثیر پارامتر‌های مهمی نیز قرار داشت، می‌توان عامل مهم بی‌تصمیمی را به عنوان رفتار غالب اهالی بازار سهام مطرح کرد.

کارشناسان عقیده دارند بازار در حالتی قرار دارد که جذابیتی برای سرمایه‌های جدید و حتی سرمایه‌های بزرگ که معمولا لیدر و کاتالیزور مهم حرکت بازار هستند، وجود ندارد. در حال حاضر بازار پول و یا صندوق‌های با درآمد ثابت، پناهگاه امن‌تری برای این بازار‌ها به شمار می‌آیند.

از این رو با وجود تمام رویکرد‌هایی که حول موضوع ارزندگی بازار می‌چرخند، با توجه به ابهامات ژئوپلتیکی موجود، درایور اصلی حرکتی بازار که وجود جذابیت برای سرمایه‌های خرد و کلان به شمار می‌آید، هنوز در بازار دیده نمی‌شود.

فارغ از آشفتگی‌های ژئوپلتیکی که بر بازار سهام سایه افکنده است، نوع نگاه دولت به اقتصاد که در حال حاضر حول سیاست‌های انقباضی اتخاذ شده می‌گردد، مفسر خوبی برای شرایط فعلی بازار است. از این رو رکود حال حاضر بر تمام بازار‌های دارایی توجیح می‌شود.

عملکرد نماگر‌های تالار شیشه‌ای

در پایان معاملات روز چهارشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با رشد اندک ۰.۰۹ درصدی، معادل هزار و ۷۳۴ واحد از ارتفاع این شاخص، کمی بالاتر از مرز دو میلیون واحدی قرار گرفت. رشد ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن که نشان‌دهنده بررسی روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط است، عملکردی موازی را به ثبت رساند و با رشد ۰.۰۹ درصدی معادل ۵۸۰ واحد، در ارتفاع ۶۷۶ هزار واحدی قرار گرفت.

شاخص کل فرابورس که منعکس کننده سطح عمومی قیمت سهام شرکت‌های حاضر در فرابورس است نیز با رشد اندک ۰.۰۳ درصدی معادل ۶ واحد از ارتفاع این شاخص، در محدوده ۲۴ هزار و ۵۷۵ واحدی قرار گرفت.

بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) بورس در روز آخرین روز معاملاتی هفته، سه هزار و ۲۴۷ میلیارد تومان نشان می‌داد. ارزش معاملات نسبت به روز سه‌شنبه کاهش اندکی را تجربه کرد. قرارگیری ارزش معاملات در کانال سه هزار میلیارد تومانی، همچنان برای حرکت به سوی پویایی بازار کافی نیست. به طور کلی تا زمانی که این شاخص ارزیابی بورس تهران، نتواند در محدوده‌های بالاتر از پنج همت تثبیت شود، از منظر تابلوخوانی نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را پیش روی بازار سهام ترسیم کرد.

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را ۵.۷ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدوده‌های فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشم‌انداز روشن‌تری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم می‌شود. چرا که ورود سهامداران تازه‌نفس، راه صعود را هموارتر می‌کند.

قدرت خرید در بازار آخرین روز معاملاتی هفته رقم منفی ۱.۱ را به ثبت رساند که حاکی از زور بیشتر فروشندگان در بازار داشت. همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه حقیقی‌ها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس روز چهارشنبه، خبر از خروج ۲۸۵ میلیارد تومانی پول از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

پیش‌بینی بورس شنبه

صبح روز پنجشنبه، وزیر امور خارجه در ادامۀ سفرهایش برای رایزنی بین‌المللی دربارۀ غزه وارد نیویورک شد. امیرعبداللهیان طی این نشست اعلام کرد: «رهبران حماس برای آزادی اسرای غیرنظامی اسرائیلی به ما اعلام آمادگی کردند. آماده ایفا نقش خود برای صلح و ثبات در منطقه هستیم. ایران به‌همراه قطر و ترکیه آماده نقش‌آفرینی است. حماس آمادگی لازم برای آزادی اسرا اسرائیلی در برابر آزادی ۶ هزار اسیر فلسطینی در بند اسرائیل را دارد.»

زمزمه‌های آتش‌بس موقت در جنگ غزه، ممکن است طی هفته آتی باعث شود تا بازار جان تازه‌ای گیرد. اهالی بازار‌ها به دقت تحولات منطقه را زیر نظر دارند تا در صورت وقوع هر کدام از دو سناریو آتش‌بس موقت یا افزوده شدن شعله جنگ، تصمیمات مقتضی را اعمال کنند. کارشناسان اعتقاد دارند در صورتی که ریسک‌های خارجی بازار را تهدید نکند، شرکت‌هایی که طی ۶ ماهه ابتدایی سال عملکرد مناسبی از خود به جای گذاشتند، با افزایش تقاضا روبه‌رو شوند.

از سوی دیگر با توجه به آنچه بررسی شد، نمی‌توان انتظار آغاز موج بعدی صعود را در هفته پیش رو داشت؛ بنابراین به نظر می‌رسد مانند آنچه هفته گذشته تجربه شد، سنتیمنت بازار با توجه به تحولات ژئوپلتیک تعادلی از روز‌های منفی و مثبت را در هفته آتی رقم زند.

 

 
منبع: تجارت نیوز
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
افغانستان اتباع خود را گردن نمی‌گیرد؟! افغانستان اتباع خود را گردن نمی‌گیرد؟!
نادر یار احمدی مشاور وزیر کشور و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی گفت: مهاجرت امروز به یک پدیده دائمی تبدیل شده است در حالیکه تا قبل از این ما این اعتقاد را نداشتیم.
امسال سال مار باید مارکشی راه بیندازیم؟ امسال سال مار باید مارکشی راه بیندازیم؟
یک متخصص حیات وحش با اشاره به اینکه نام‌گذاری سال‌ها به نام حیوانات، فرصت مناسبی را در سال ۱۴۰۴ برای تاکید بر اهمیت فرهنگی و زیست‌محیطی مار‌ها فراهم کرده است گفت: اگرچه از نظر نمادین، مار‌ها به عنوان نماد شفا شناخته می‌شوند، اما در عمل، برخورد انسان با مار‌ها متفاوت است چرا که ترس از این مار‌های سمی موجب ترس از سایر مار‌ها نیز شده است. این امر باعث می‌شود مار‌ها در معرض خطر قتل عام ناشی از تصور اشتباه از مار‌های سمی قرار بگیرند.
دشت سوسن دشت سوسن
دشت «سوسن»، یکی از جاذبه‌های طبیعی استان خوزستان، در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان ایذه قرار دارد. این منطقه از دو دهستان دشت «سوسن شرقی» با مرکزیت «جنگه» و دشت «سوسن غربی» با مرکزیت «ترشک» تشکیل شده و در مجاورت استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. عبور رودخانه کارون از میان دشت شرایط مناسبی برای گردشگری و فعالیت‌های طبیعت‌گردی فراهم کرده است.
اگر با هوش مصنوعی سر و کار داری به دنبال نصب این ۱۰ اپلیکیشن باش! اگر با هوش مصنوعی سر و کار داری به دنبال نصب این ۱۰ اپلیکیشن باش!
سال ۲۰۲۵، سالی است که هوش مصنوعی همه‌چیز را تغییر می‌دهد. از بهبود بهره‌وری در محیط‌های کاری تا انقلاب در دنیای خلاقیت، این ۱۰ اپلیکیشن هوش مصنوعی با قابلیت‌های نوآورانه، مسیر جدیدی را در زندگی روزمره و حرفه‌ای ما ترسیم خواهند کرد.
ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۲۵ ثروتمندترین زنان جهان در سال ۲۰۲۵
مجله مشهور فوربز، لیست به‌روزرسانی شده و ۱۰ نفره ثروتمندترین زنان جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۵ میلادی را منتشر کرد.
قیمت واکسن HPV چقدر شده؟ قیمت واکسن HPV چقدر شده؟
واکسن گارداسیل با وجود تقاضای بالا در دسترس نیست و این در حالی است که از اواخر اسفند ۱۴۰۳ قیمت این واکسن وارداتی به بیش از ۱۰ میلیون تومان رسید و حالا با تغییر منبع ارزی هم باید انتظار افزایش قیمت آن را داشت.
نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟ نماینده ترامپ در مذاکره با عباس عراقچی کیست؟
نماینده ترامپ در مذاکرات یک یهودی است که روابط بسیار نزدیکی با ترامپ دارد و به دنبال «برچیده شدن» برنامه هسته‌ای ایران نیست.
برگزیده
حقوق جدید سربازان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد حقوق جدید سربازان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد
حقوق سربازان مجرد در مناطق عملیاتی، حداقل ۹ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان است.
بانک‌ها سال ۱۴۰۳ چقدر وام دادند؟ بانک‌ها سال ۱۴۰۳ چقدر وام دادند؟
در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۷ هزار و ۶۶۴ همت تسهیلات پرداخت شده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۱ هزار و ۸۹۶ همت معادل ۳۲.۹ درصد افزایش داشته است.
کالابرگ مرحله دوم دهک ۱ تا ۳ واریز شد کالابرگ مرحله دوم دهک ۱ تا ۳ واریز شد
سخنگوی طرح کالابرگ: سرپرستان خانوارِ حدود ۳۰ میلیون نفر از هموطنان از امروز می‌توانند با مراجعه به ۲۳۰ هزار فروشگاه از ۱۱ قلم محصول تعریف شده در طرح را به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان برای هریک از اعضا خانواده خود خرید کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر