کد خبر: ۲۹۲۰۶
تاریخ انتشار: ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰

داخلی سازی ۹۰ درصدی موتور XUP ایران خودرو

مدیر طرح موتور XUP ایران خودرو اصلی‌ترین نقطه قوت این موتور را استفاده از زنجیره و توان تولید قطعات داخلی دانست و گفت: در تولید این موتور بیش از ۹۰ درصد خودکفا هستیم و تمام قطعات مکانیکی آن به صورت کامل در داخل کشور تولید می‌شود.
داخلی سازی ۹۰ درصدی موتور XUP ایران خودرو

مخاطب24:محمد کاظمی افزود: موتور XUP نسبت به موتور پایه خود یعنی XU۷ تغییرات بسیاری داشت و بیش از ۳۰ قطعه در آن به صورت کامل تغییر کرد و موتوری کاملا جدید به وجود آمد تا بتواند استاندارد‌های آلایندگی و مصرف سوخت که استاندارد‌های الزام آور است را دارا باشد.
مدیر طرح موتور XUP، با بیان این که در این طرح، مهم‌ترین مساله مصرف سوخت و آلایندگی موتور بود، یادآور شد: موتور XU۷ از استاندارد آلایندگی یورو ۲ به یورو ۴ ارتقا داده شده بود، اما موتور XUP از استاندارد آلایندگی یورو ۵ برخوردار است، به ویژه این که مصرف سوخت ترکیبی آن نیز بر روی خودروی پارس تقریبا ۷.۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر پیمایش و بر روی خودروی آریسان ۸.۵ لیتر در ۱۰۰ کلیومتر پیمایش است. از ابتدای طرح نیز مقرر شد که موتور XUP به صورت دوگانه سوز طراحی و تولید شود تا بعدا بتواند در محصولات آریسان، سمند، پژو ۴۰۵ و پارس استفاده شود، اما به دلیل الزامات استانداردی، دو خودروی سمند و ۴۰۵ از خط تولید ایران خودرو خارج و دو خودروی پارس و آریسان تولید شدند.
وی با اشاره به تغییرات این موتور نسبت به موتور پایه، عنوان کرد: در موتور XUP، برخی قطعات مانند مجموعه شاتون و پیستون به طور کامل تغییر کرده و جدید است. میل لنگ و یاتاقان‌ها نیز کاملا جدید هستند؛ بر روی بلوک موتور که تولید ایران خودرو است نیز تغییراتی صورت گرفته و سرسیلندر و چندراهه هوای این موتور کاملا جدید شده و به موتور XUM نزدیک است. باتوجه به این که این موتور دوگانه سوز طراحی شده است تغییرات موادی در سوپاپ هوا و دود و سیت سوپاپ ایجاد شده است. همچنین افزایش نسبت تراکم موتور به ۱۰.۵ برای دستیابی به حداکثر توان و گشتاور به خصوص در حالت سوخت CNG انجام شده است، همچنین تسمه زمان بندی این موتور از لحاظ جنس به دلیل تقویت موتور تغییر کرده است. مسیر هوای ورودی به موتور جدید شده و از محفظه صافی هوای موتور TU۵ استفاده شده است. درپوش دریچه‌های موتور و مسیر گاز‌های محفظه لنگ (CVS) موتور نیز تغییر کرده است.
کاظمی هم چنین با بیان این که شمع موتور XUP شمع سوزنی است تا بتواند پایداری احتراق را ایجاد کند، خاطرنشان کرد: روغن به کار رفته در این موتور روغنی است که بتواند پایین‌ترین میزان اصطکاک را ایجاد و مصرف سوخت را کاهش دهد. جعبه دنده در این موتور نیز تغییر یافته است و نسبت دنده‌ها کاملا جدید شده اند تا بتواند با موتور برای رسیدن به اهداف بیشینه تطابق را داشته باشد.
وی با بیان این که برخی از قطعات جانبی موتور که اصلی‌ترین قطعات آن نیز به شمار می‌روند مانند قطعات الکترونیکی و ECU، تغییراتی داشته اند، اظهار کرد: در نسخه تولیدی این محصول از دریچه گاز و پدال برقی استفاده شده است. ضمن این که قطعه خودرویی بسیار مهمی که به این موتور افزوده شده، منبع انبساط آب بوده که موجب تغییر کامل سامانه خنک کاری خودرو و موتور شده است، از منبع آب استفاده شده تا مشکل هواگیری سامانه خنک کاری موتور که باعث خراب شدن واشر سرسیلندر بوده است تا حدود بسیار زیادی رفع شود و در حال حاضر در محصول آریسان دو و پارس این مشکل مرتفع شده است.
وی با اشاره به این که نسخه بنزین سوز موتور XUP دارای توان ۷۲ کیلووات و گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر و نسخه گازسوز آن دارای توان ۶۸ کیلووات و گشتاور ۱۳۰ نیوتن متر است، عنوان کرد: پس از طراحی موتور EF۷ گازسوز، موتور XUP نیز موتور پایه گازسوز شد، زیرا موتور XU۷ که از قدیمی‌ترین موتور‌های ایران خودرو به شمار می‌رفت، در اصل یک موتور دوگانه سوز بود؛ اما موتور XUP که در حال حاضر بر روی محصول آریسان دو قرار دارد، تنها به شکل دوگانه سوز تولید می‌شود، سعی شده است تا جای ممکن پایه گازسوز تولید شود.
کاظمی با بیان این که یکی از اهداف اصلی موتور XUP این بود که نسبت به موتور قدیمی خود، افزایش توان و گشتاور ۱۰ درصدی و کاهش حداکثری مصرف سوخت (دو لیتر) نسبت به موتور پایه داشته باشد، اظهار کرد: برخی از مشکلات موتور پایه که مهم‌ترین آن سوختن واشر سرسیلندر بود، با تغییر سیستم خنک کاری به طور کامل حل شده است.
وی با اشاره به این که خودروی آریسان دو نسبت به آریسان یک تغییرات بسیار زیادی دارد، گفت: مهم‌ترین تغییرات صورت گرفته در این محصول، محرک شدن چرخ جلوی آن است، تا پیش از این چرخ‌های عقب این خودرو محرک بود.
مدیر طرح توسعه موتور XUP، با بیان این که این خودرو نسبت به خودروی پایه دارای چند تغییر اساسی است، اظهار کرد: در این محصول از پلتفرم یکپارچه استفاده شده است؛ یعنی محفظه موتور، محل جانمایی آن و شاسی خودرو آن تغییر یافته است. هم چنین جانمایی مخزن گاز و چرخ زاپاس در پلتفرم جدید آریسان تغییر کرده و مشتری می‌تواند از فضای کامل اتاق بار استفاده بهینه کند.

برچسب ها: ایران خودرو
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟
درگیری و حوادث فقط بزرگ‌تر‌ها را درگیر و نگران نمی‌کند، کودکان هم سهمی از اضطراب اتفاقات تلخ دارند؛ آنها سؤال می‌پرسند، می‌ترسند و گاهی در سکوت، اضطراب را در دل خود نگه می‌دارند. در پی حمله رژیم صهیونیستی به ایران، توصیه‌های روانشناسی دفتر یونیسف بازخوانی می‌شود، توصیه‌هایی که والدین را راهنمایی می‌کند چطور با فرزندان خود درباره این موضوعات حرف بزنند، به سوالاتشان پاسخ بدهند.
کمالوندی: تأسیسات هسته‌ای آسیب جدی ندیده‌اند کمالوندی: تأسیسات هسته‌ای آسیب جدی ندیده‌اند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که در نطنز، بخشی از آسیب‌ها به بخش‌های سطحی وارد شده و خوشبختانه عمده تأسیسات، که در زیر زمین قرار دارند، آسیبی ندیده‌اند.
صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد
به گفته معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار، خرید و فروش آنلاین طلا موقتا متوقف شد.
شهادت مظلومانه نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی شهادت مظلومانه نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی
یک نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران به شهادت رسید.
اسارت یک خلبان زن اسراییلی اسارت یک خلبان زن اسراییلی
پدافند هوایی کشورمان دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کرد. یک خلبان که زن است اسیر شد.
کانال ۱۳: آتش‌سوزی در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع در تل‌آویو رخ داد کانال ۱۳: آتش‌سوزی در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع در تل‌آویو رخ داد
شبکه المیادین از برخورد موشک‌های ایرانی به تل‌آویو خبر داده است.
آغاز پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل آغاز پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل
دقایقی پیش پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل آغاز شد.
برگزیده
صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد
به گفته معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار، خرید و فروش آنلاین طلا موقتا متوقف شد.
محدودیت نوبت تعطیلی نانوایی‌ها تا اطلاع ثانوی محدودیت نوبت تعطیلی نانوایی‌ها تا اطلاع ثانوی
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی اعلام کرد: کالا‌های اساسی به اندازه کافی در کشور موجود است و به تدریج به بازار عرضه می‌شود.
هیچ آسیبی به زیرساخت‌های آب و برق کشور وارد نشده است هیچ آسیبی به زیرساخت‌های آب و برق کشور وارد نشده است
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در پی تجاوز رژیم جنایتکار صهیونیستی به کشورمان اعلام کرد: هیچ آسیبی به زیرساخت‌های آب و برق کشور وارد نشده است و خدمات رسانی بی وقفه ادامه دارد.
صفحه خبر بالای تصاویر