کد خبر: ۲۸۹۱۶
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۴
امکان واردات حداقل ۶۰ هزار خودرو تا پایان سال؛

آغاز واردات خودرو‌های برقی از آبان ماه

اولین عرضه بعد از عرضه چانگان هفته قبل انجام شد. عرضه بعدی هم این هفته انجام می‌شود که در این مرحله تمرکز بر عرضه خودرو‌هایی است که الآن در ایران هستند.
آغاز واردات خودرو‌های برقی از آبان ماه

مخاطب 24- رئیس سازمان توسعه تجارت از تخصیص ۲۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات خودرو تاکنون خبر داد و گفت که از نظر وزارت صمت واردات حداقل ۶۰ هزار خودرو تا پایان سال امکان پذیر است، اما اینکه شرکت‌ها چقدر می‌توانند با همکاری شرکت‌های مادر، خودرو ثبت سفارش و وارد کنند، مسئله داخلی شرکت‌ها است.

او افزود: در اصل خودرو‌هایی که هفته قبل عرضه شده، فایل‌ها امروز به دست شرکت‌ها می‌رسد و برای متقاضیان پیامک می‌رود که برای پرداخت نصف علی‌الحساب اقدام کنند تا زمانی که قیمت قطعی در هفته جاری با همکاری شورای رقابت (قیمت چهار یا پنج محصول) اعلام شود. بعد از اعلام قیمت قطعی، شرکت‌ها می‌توانند حداکثر ظرف یک ماه، ضمن ارسال دعوتنامه، کل مبلغ را دریافت کنند و خودرو را تحویل دهند.

رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه فرآیند ثبت سفارش شرکت‌ها از شهریور ماه در کارخانه‌های اصلی انجام شده و امیدواریم که تعهد داده شده مبنی بر عرضه خودرو برای ۳۱ هزار نفری که ثبت نام کردند و در لیست هستند تا آخر آذر یا دی ماه امسال انجام شود، تصریح کرد: البته روند واردات محدود به این ۳۰ هزارتا نیست و ادامه خواهد داشت. ورود اولیه خودرو‌های برقی نیز از آبان ماه انجام می‌شود و بعد از تامین تاکسیرانی برای عرضه عمومی نیز اقدام می‌شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای واردات خودرو با شرکت‌هاست و وزارت صمت فقط در بحث ارز تسهیلات ارائه می‌کند، گفت: از نظر وزارت صمت واردات حداقل ۶۰ هزار خودرو تا پایان سال امکان‌پذیر است، اما اینکه شرکت‌ها چقدر می‌توانند با همکاری شرکت‌های مادر، خودرو ثبت سفارش و وارد کنند، مسئله داخلی شرکت‌ها است. اما برخی از شرکت‌ها حداقل برای ۳۵ تا ۴۰ هزار خودرو درخواست خرید گذاشتند و در حال دریافت ارز هستند تاکنون بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار ارز برای واردات خودرو تخصیص داده شده است.

او در خصوص صادرات غیرنفتی نیز اظهار کرد: موضوع کاهش ارزش جهانی در حوزه پتروشیمی و نفت باعث شد با وجود رشد بسیار صادرات به لحاظ وزنی، دچار کاهش صادرات به لحاظ ارزش شود؛ بنابراین در شش ماهه ابتدای امسال ۲۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار صادرات داشتیم که حدود ۶۰۰ میلیون دلار کمتر از صادرات شش ماهه ابتدای سال گذشته است. در صورتی که اگر روند صادرات مطابق با ارزش صادرات سال گذشته پیش می‌رود صادرات امسال به لحاظ ارزشی بیش از رقم سال قبل بود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه البته در ماه ششم امسال وضعیت صادرات نسبت به پنج ماهه اول بهتر شد، گفت: با روند صادراتی که آغاز شده پیش بینی می‌شود صادرات غیرنفتی امسال نسبت به سال گذشته افزایش یابد، اما عوامل منطقه‌ای و مباحثی که در خصوص عوارض صادرات در داخل تعیین می‌شود بر روی صادرات تاثیرگذار است. اما امیدواریم با اصلاحاتی که صورت می‌گیرد و بهره‌گیری از مشوق‌ها به رکورد صادرات سال گذشته برسیم و حتی افزایش داشته باشم.

ضیغمی همچنین با بیان اینکه ارز صادرات خشکبار مانند ارزحاصل از صادرات محصولات غیر می‌تواند برای موارد مختلف مثل واردات خودرو و قطعات خودرو و همچنین واردات موبایل بالای ۶۰۰ دلار انجام شود، در پاسخ به سوال ایسنا درباره درخواست اخیر بخش خصوصی مبنی بر لغو پیمان سپاری ارزی، گفت: لغو پیمان سپاری ارزی برای بخش خصوصی به دلیل قوانین بالادستی، تاکنون امکان پذیر نشده و حتی یک بار هم مجلس این موضوع را مصوب کرد که در مجمع تشخیص رد شد.

او افرود: سازمان توسعه تجارت پیشنهاداتی مطرح کرده، اما بانک مرکزی هم ادله خودش را دارد چرا که موضوع مربوط به کالا‌های زیادی از جمله خشکبار، صنایع دستی، فرش و سایر کالا‌هایی که جنس مشابه دارند، است. اما تلاش می‌کنیم از طریق بهم رسانی که در حوزه غیر انجام می‌دهیم، به این موضوع کمک کنیم. در اصل سبد خوبی برای واردات کالا‌هایی مثل خودرو‌های سی بی یو و سی کی دی و موبایل‌های بالای ۶۰۰ دلار در نظر گرفته شده که منابع قابل توجهی ارز نیاز دارند که برای آن‌ها منابعی مثل صادرات خشکبار، شرکت‌های دانش بنیان و بخشی از محصولات فولادی در نظر گرفته شده که با همراهی صرافی‌های بانکی می‌توانند کوتاژ خود را واگذار کنند تا تعهد ارزی آن‌ها رفع شود.

 
نبض بازار
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
وحید هاشمیان با امضای قراردادی رسمی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال پرسپولیس انتخاب شد.
جزئیات خرید بلیت هواپیما در مسیر‌های داخل و خارجی اعلام شد جزئیات خرید بلیت هواپیما در مسیر‌های داخل و خارجی اعلام شد
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: همزمان با باز شدن کل مسیر‌های هوایی خرید بلیت هواپیما امکان پذیر شده، اما مسافران به ساعت خرید بلیت توجه کنند.
بازی دوستانه ایران با شیلی لغو شد بازی دوستانه ایران با شیلی لغو شد
رئیس فدراسیون فوتبال شیلی از لغو بازی دوستانه با تیم ملی فوتبال ایران خبر داد.
ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی! ناگفته‌هایی از یک مهاجر افغانستانی!
محمد تقی دامردان، شاعر افغانستانی در درددلی با مردم ایران از رنج‌های مهاجرت گفته و آرزو کرده است: «روزی بیاید که به دور از جنگ و آوارگی در صلح و آرامش از بلخ، شیراز و بخارا تا دل دهلی با قند پارسی دهانمان را شیرین کنیم.»
محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها محبوب‌ترین انیمیشن این روز‌ها
Kpop Demon Hunters با جلوه‌های بصری چشم‌نواز، موسیقی جذاب و روایت منسجم، موفق شده عناصر متضاد را به‌طرزی خلاقانه در قالب یک ماجراجویی سرگرم‌کننده و تأثیرگذار ترکیب کند.
هکر ۱۳ ساله مایکروسافت را به تعظیم در برابر قدرت خود واداشت! هکر ۱۳ ساله مایکروسافت را به تعظیم در برابر قدرت خود واداشت!
یک هکر ۱۳ ساله با کشف یک نقص امنیتی حیاتی در مایکروسافت نه تنها توجه این غول فناوری را جلب کرد؛ بلکه باعث شد این شرکت قوانین امنیتی خود را بازنویسی کند و اکنون تبدیل به همکاران مایکروسافت شده است.
برگزیده
نحوه محاسبه حقوق دور کاری کارمندان نحوه محاسبه حقوق دور کاری کارمندان
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: «دورکاران نیز به وظایف خود عمل می‌کنند و حقوق را مطابق قانون دریافت کنند.»
پرکاربردترین روغن گیاهی جهان را بشناسید پرکاربردترین روغن گیاهی جهان را بشناسید
روغن ذرت منبع غنی ویتامین E، بهبود عملکرد سیستم عصبی، کاهش کلسترول بد خون LDL، کاهش ریسک ابتلا به سرطان سینه، سلامت قلب و عروق، حاوی امگا ۶ و ۹، حاوی فیتواسترول‌های طبیعی، مقاومت حرارتی بالا است.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر