کد خبر: ۲۸۷۴۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶

اقتصاد سیاسی مانع عرضه زمین؛ زمین‌های محبوس عامل گرانی مسکن

قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن اعلام کرد: اگر روند عرضه و تقاضای زمین متناسب بود، الان نباید شاهد سهم ۶۰ درصدی قیمت زمین در هزینه تمام شده یک واحد مسکونی می‌بودیم.
اقتصاد سیاسی مانع عرضه زمین؛ زمین‌های محبوس عامل گرانی مسکن

مخاطب 24- تامین زمین مسکن مردم یکی از چالش‌های اصلی دولت سیزدهم بود. با ارائه وعده ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، مشکلات این طرح کم کم مشخص شدند. موضوع واگذاری زمین در پروژه نهضت ملی مسکن از موارد بسیار مهم است زیرا قیمت زمین سهم عمده‌ای در هزینه تمام شده ساخت مسکن دارد.

تاکنون وزارت راه و شهرسازی و دولت اقداماتی را برای تامین زمین شهروندان انجام داده‌اند. قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن گفت: اگر روند عرضه و تقاضای زمین متناسب بود، الان نباید شاهد سهم ۶۰ درصدی قیمت زمین در هزینه تمام شده یک واحد مسکونی می‌بودیم.

هادی عباسی، معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به روند بازار مسکن در سال‌های گذشته گفت: ما اعتقاد داریم، عرضه زمین در برخی از سال‌های گذشته به طور کامل متوقف بوده است. یعنی اینگونه نیست که همیشه عرضه متناسب با تقاضا داشتیم.

او افزود: ما درحال‌حاضر برای کشاورزی هم زمین عرضه نمی‌کنیم، شما ببینید منابع طبیعی چقدر از اراضی که قابلیت کشت دارد را محبوس کرده است و حتی به صورت اجاره‌ای هم عرضه نمی‌کند.مشکل زمین چگونه حل می‌شود.

عباسی گفت: مساحت محدوده کلیه شهرهای کشور ۹ هزار کیلومتر مربع است که معادل ۰.۵ درصد از مساحت کل کشور است و ما از پهنه وسیع سرزمینی برای سکونت استفاده نکردیم.قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن تاکید کرد: این ۰.۵ درصد از مساحت کشور اگر بشود ۰.۶ درصد ما می‌توانیم ۳.۶ میلیون قطعه زمین ۲۵۰ متری به مردم بدهیم و اصلا مسئله مسکن ما حل خواهد شد.

عباسی با اشاره به اقتصاد سیاسی که جلوی عرضه زمین را گرفته است، گفت: ما بدون انتقال مالکیت، زمین عرضه می‌کنیم و در پی واگذاری ما شرط ساخت مستتر کردیم. این بهترین شیوه عرضه زمین است که با هزینه صفر و بدون انتقال مالکیت به مردم زمین بدهیم.این مقام مسئول گفت: ما در نهضت ملی مسکن زمین را در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

 

منبع: تیتر کوتاه

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد رئیس‌جمهور قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه ابلاغ کرد
قانون موافقتنامه چارچوب همکاری ریلی بین ایران و ترکیه توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد تا توسعه حمل و نقل ریلی و تبادلات بین دو کشور آغاز شود.
آمریکا ارائه زیردریایی اتمی به کره‌جنوبی را مشروط کرد آمریکا ارائه زیردریایی اتمی به کره‌جنوبی را مشروط کرد
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد زیردریایی هسته‌ای کره‌جنوبی باید علیه تهدید‌های چین استفاده شود؛ همزمان معافیت خرید تسلیحاتی لغو شد.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر