کد خبر: ۲۸۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹

خاطره داریوش مهرجویی از تماشای اولین فیلم تاثیرگذار زندگی‌اش

داریوش مهرجویی، کارگردان جریان‌ساز و پیشکسوت که شنبه شب درگذشت، سال‌ها پیش در یک مصاحبه تلویزیونی دزد دوچرخه را اولین فیلم تاثیرگذار زندگی‌اش دانسته و خاطره‌ای در این رابطه بیان کرده است.
خاطره داریوش مهرجویی از تماشای اولین فیلم تاثیرگذار زندگی‌اش

مخاطب 24- زنده‌یاد داریوش مهرجویی در سال ۱۳۷۶ در مصاحبه تلویزیونی با احمد نجفی، مجری و بازیگر گفته است: اولین فیلم که روی من اثر گذاشت، فیلم دزد دوچرخه بود که در سینما مایاک درباره آن مطلبی خوانده بودم. هیچ شناختی هم از آن نداشتم. ولی نقدی از آن خواندم و برایم جالب بود. به هر حال فامیل، پدر و مادر و همه را تجهیز کردیم که برویم آن فیلم را ببینیم.

یادم است یک روز جمعه هم رفتیم که سینما خیلی شلوغ بود. خوب آن فیلم هم برای مردم آن موقع یک فیلم خیلی تازه‌ای بود. چون آن موقع مردم همه‌اش فیلم‌های بزن بزن و آرتیست بازی و این‌ها را می‌دیدند. یک فیلم سنگین بود. بعضی مواقع یک عده‌ای بلند می‌شدند و بیرون می‌رفتند. حوصله‌شان سر رفته بود. خلاصه ما نشستیم و تا آخرش دیدیم. پدرم از این فیلم زیاد خوشش نیامده بود و می‌گفت خسته کننده است و زیاد آرتیست ندارد. افراد دیگر هم همین طور. ولی خب فیلم روی من تاثیر گذاشته بود.

فیلم

 نمایی از فیلم «دزد دوچرخه» ساخته ویتوریو دسیکا

این کارگردان در ادامه اظهار داشته‌است: چندین روز همواره به این فیلم فکر می‌کردم. منتقدان جوان مثل هژیر داریوش، پرویز نوری، پرویز دوایی و جمشید ارجمند سینما را جدی گرفته بودند و درباره این فیلم می‌نوشتند.

از کار‌های چاپلین خوشم می‌آمد

داریوش مهرجویی همچنین درباره دیگر فیلم‌های مورد علاقه‌اش در سینمای جهان گفته است: اگر برگردیم به تاریخ سینما، از ابتدا من خیلی از کار‌های چاپلین خوشم می‌آمد و از کار‌های مثلا پاپز، آیزنشتین؛ و فیلم‌های فیلمسازان موج نو مثل گدار و تروفو و آلن رنه. این‌ها برای من شگفتی آور بودند. برگمان و فلینی و آنتونیونی و اورسن ولز و وودی آلن هم جذاب بودند. این‌ها کسانی هستند که کم و بیش در همان طیف‌های حسی و فکری که من طالب آن هستم، حرکت می‌کنند. در نتیجه می‌تواند بگویم که کار‌های من شاید به یک اعتبار در همین طیف قرار می‌گیرد.

این گفت‎وگوی تلویزیونی در سال ۱۳۷۶ در برنامه حرفه‌ای‌ها انجام و از شبکه تهران پخش شده است. متن این مصاحبه در کتاب داریوش مهرجویی، نقد آثار از بانو تا مهمان مامان منتشر شده است.

 داریوش مهرجویی کارگردان سینمای ایران، شب گذشته در ویلایی در فردیس کرج به همراه همسرش به قتل رسید. مرکز اطلاع رسانی پلیس البرز ساعت یک بامداد امروز اعلام کرد که علت فوت این کارگردان باسابقه کشورمان از سوی پلیس در دست بررسی است که به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.

 

منبع: ایرنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
اسکویید گیم رکورد زد اسکویید گیم رکورد زد
«بازی مرکب ۳» با بیش از ۶۰ میلیون تماشاگر در ۳ روز، رکورد نتفلیکس را شکست.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
چرا مادر سردار باقری شرمنده بود؟ چرا مادر سردار باقری شرمنده بود؟
مادر شهیدان حسن و محمد باقری چند سال قبل در گفت‌وگویی از شرمندگی خود در برابر مادران شهدا سخن گفت: وقتی مادرانی هستند که مثلاً ۲ شهید یا سه شهید داده‌اند واقعاً انسان پیش آنها خیلی شرمنده است.
صفحه خبر بالای تصاویر