کد خبر: ۲۸۴۹۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۶

دمای سرد بازار دلار

تحلیلگران بر این باورند که تداوم روند کاهشی اسکناس آمریکایی ناشی از وضعیت مطلوب ذخایر ارزی کشور و همچنین کمرنگ شدن انتظارات تورمی فعالان بازار است.
دمای سرد بازار دلار

مخاطب 24- هیاهوی بازار دلار فروکش کرده است. بررسی‌های به‌عمل آمده از معاملات شاخص ارزی در بازار غیر‌رسمی ارز تهران گویای آن است که تب و تاب بازار ارز فروکش کرده و از تعداد خریداران کاسته شده است. این کاهش سطح تقاضا نیز سبب شده تا قیمت هر برگ دلار آزاد با خروج از سطوح قیمتی کانال ۵۱هزار تومانی به پله‌های انتهایی کانال پایین‌تر وارد شود.

تحلیلگران بر این باورند که تداوم روند کاهشی اسکناس آمریکایی ناشی از وضعیت مطلوب ذخایر ارزی کشور و همچنین کمرنگ شدن انتظارات تورمی فعالان بازار است. قیمت هر برگ دلار آزاد در واپسین معاملات نقدی روز گذشته با حدود ۴۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز پیشین به رقم ۵۰ هزار و ۸۵۰ تومان رسید.

 

قیمت هر قطعه سکه طلا نیز در بازار روز گذشته حدود ۱۷۰ هزار تومان افت کرد. نکته قالب توجه این است که در ماه‌های تابستان سال جاری نرخ این ارز از مرز قیمت ۵۰ هزار تومانی عبور نکرده و در کانال‌های ۴۸ و ۴۹ هزار تومانی به ثبات نسبی رسیده بود، حال در صورت بازگشت قیمت دلار به کانال‌های ذکر شده می‌توان گفت که بانک مرکزی تمرکز زیادی بر سیاست تثبیت اقتصادی گذاشته است.

تغییر کانال شاخص ارزی

دیروز یکشنبه ۲۳ مهر ماه روند نرخ شاخص ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. در حالی که نرخ این ارز در بازار روز شنبه با نوسان مثبت ۱۵۰ تومانی به رقم ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده بود، با شروع بازار در صبح روز گذشته فعالیت خود را در مرز دو کانال ۵۰ و ۵۱ هزار تومانی آغاز کرد. با عبور بازار از ساعات میانی خود نرخ این ارز کاهش قیمت دیگری را تجربه کرد و وارد کانال پایین‌تر شد. در واپسین معاملات نقدی روز گذشته قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد با حدود ۴۵۰ تومان افت نسبت به نرخ پایانی روز شنبه در رقم ۵۰ هزار و ۸۵۰ تومان به فعالیت خود پایان بخشید. همزمان با افت قیمت دلار نرخ دیگر ارز‌ها نیز در بازار تهران به روند کاهشی خود ادامه دادند. قیمت یورو و پوند در بازار روز گذشته به ترتیب ۱۲۰ و ۲۵۰ تومان افت کرد.

هر برگ اسکناس یورو در واپسین معاملات نقدی روز گذشته در رقم ۵۳ هزار و ۴۳۰ تومان به فروش رسید. پوند انگلستان نیز دیروز در سطح قیمتی ۶۱ هزار و ۶۲۰ تومانی معامله شد. کارشناسان ارزی بر این باورند که عبور موفقیت‌آمیز بازار ارز از نوسان هفته گذشته خبر از وضعیت مناسب ذخایر ارزی کشور می‌دهد.

چرا که در ماه‌های پیشین و در زمان حضور نرخ دلار آزاد زیر مرز ۵۰ هزار تومانی پیش‌بینی می‌شد با انتشار نخستین سیگنال‌های نگران‌کننده تعادل نرخ ارز به هم بخورد. در هفته گذشته نیز با انتشار اخبار مناقشات نظامی در منطقه، بازار از حالت تعادلی خود خارج شد، اما اکنون مشاهده می‌شود که نرخ‌ها به آهستگی در حال بازگشت به کریدور سابق خود هستند. در نتیجه عدم کشش نرخ‌ها نسبت به افزایش قیمت را می‌توان در دست پر بازارساز جست‌وجو کرد.

 
منبع: دنیای اقتصاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند زلزله‌های پیاپی عسلویه را سه‌باره لرزاند
سه زمین‌لرزه پیاپی بامداد سه‌شنبه عسلویه بوشهر را لرزاند؛ شدیدترین آن‌ها ۴.۱ ریشتر در عمق ۲۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید.
برگزیده
نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی
ابراهیم شیخ در گفت‌و‌گو با مخاطب ۲۴: سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت ایران با موانع حقوقی، بانکی و ریسک بالا روبه‌روست؛ وزارت صمت بر حل مشکلات موجود و جذب سرمایه‌های استراتژیک تمرکز دارد.
عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند
بنزین سوپر از راه می‌رسد: وعده یا خیال؟ رقابت بخش خصوصی و سهمیه‌های دولتی؛ کدام یک پیروز میدان خواهد بود؟
گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفت‌و‌گو با مخاطب۲۴ بر لزوم استفاده ازظرفیت بریکس، اوراسیا برای گسترش مراودات تجاری تاکید نمود
صفحه خبر بالای تصاویر