کد خبر: ۲۸۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۲ - ۰۲:۳۰

آیا زلزله افغانستان باعث تحریک گسل‌های ایران شده و فاجعه در راه است؟

زلزله شدید در هرات افغانستان باعث شده شایعاتی درباره تحریک گسل‌های ایران و بروز یک فاجعه ایجاد شود؛ آیا این شایعات حقیقت دارند و ما باید نگران باشیم؟
آیا زلزله افغانستان باعث تحریک گسل‌های ایران شده و فاجعه در راه است؟

همه چیز زیر سر گسل‌هایی است که روزی فعال می‌شوند و خانواده‌های زیادی را به ورطه نابودی می‌کشانند. یکی از همین گسل‌های به خواب رفته به‌تازگی هرات در افعانستان را درنوردیده و باعث شده هزاران نفر به کام مرگ کشانده شوند. شوربختانه زلزله از جمله بلایای فاجعه‌باری است که هر ساله در کشورهای بسیاری جان انسان‌ها را می‌گیرد.

از شنبه هفته گذشته بود که نخستین زمین لرزه‌های هرات آغاز شد و روز چهارشنبه با زلزله‌ای نسبتا بزرگ ادامه یافت. ادامه‌دار بودن زلزله‌ها و قدرتی که داشتند باعث شده تا زلزله‌شناسان در خصوص این حادثه گمانه‌زنی‌های وحشتناکی داشته باشند. همان‌طور که می‌دانید، کشورمان از سمت شرق با افغانستان مرز مشترک دارد و زمین‌لرزه‌های اخیر در شهرهایی نظیر مشهد، تایباد و حتی نیشابور احساس شد.

زلزله افغانستان

البته از اواخر هفته پیش تا به امروز پرونده زلزله در هرات به لطف خدا خاتمه یافته و امیدواریم روند آرام زمین همچنان تداوم یابد. شوربختانه این حادثه در داخل کشور چندان مورد توجه متخصصان قرار نگرفته و این در حالیست که در ولایات افغانستان و خصوصا هرات، تعداد کثیری کشته و مجروح شده‌اند.

جای بسی امید است که در زلزله روز چهارشنبه، پیش‌بینی درست فریبرز ناطقی الهی در شامگاه سه‌شنبه باعث شد مردم این کشور و حتی مردم همجوار آن در ایران بدون بر جای گذاشتن تلفات خاصی حادثه را سپری کنند. تنها کشته زمین‌لرزه چهارشنبه ظاهرا خانمی بوده که دچار ایست قلبی شده است.

شایعه فعال شدن گسل‌های ایران با زلزله افغانستان

در بازار داغ پخش اخبار فیک و بی پایه و اساس، خبری منتشر شده که ادعا می‌کند در پی فعال شدن گسل‌های افغانستان و به دنبال تحریک آنها، گسل های کشورمان نیز فعال شده و بیم آن می‌رود که به‌زودی شاهد وقوع فاجعه‌ای نظیر زلزله هرات در کشورمان باشیم! به نقل از دکتر ناطقی الهی چنین ادعاهایی کذب محض است و صحت ندارد. او می‌گوید:

چرا مردم را بی‌دلیل نگران می‌کنیم؟ چگونه فهمیدید که گسل‌های ایران فعال شده‌اند؟ تکان که ملاک تحریک گسل نمی‌شود! ارتعاشات یک زلزله دور با تحریک گسل در ایران تفاوت دارد؟ این‌که گسل‌های ایران منشأ ارتعاشات بوده باشند حرفی کاملا نادرست و غیرعلمی است.

بنابراین طبق صحبت‌های دکتر ناطقی الهی، مهندس سازه و زلزله، ادعاهای کذب برخی افراد در فضای مجازی صحت ندارد و از اساس نادرست است. همچنین باید توجه داشت که زمین لرزه هرات ربطی به زلزله‌های کرمانشاه نداشته و نخواهد داشت. نظر شما در این باره چیست؟

 

منبع: گجت نیوز

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
برگزیده
سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد سقف پاداش پایان خدمت بازنشستگان مشخص شد
نمایندگان مجلس در جلسه علنی صبح امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه) مجلس و در جریان بررسی ردیف ۱ الزامات مصارف لایحه بودجه ۱۴۰۵ مربوط به حقوق و مزایای کلیه دستگاه، مصوباتی داشتند.
تغییر ساعت کاری مدارس در ماه مبارک رمضان تغییر ساعت کاری مدارس در ماه مبارک رمضان
سخنگوی آموزش‌وپرورش گفت: تاکنون هیچ تصمیمی از سوی دولت درباره تغییر ساعت مدارس در ماه رمضان اعلام نشده است.
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.