کد خبر: ۲۸۴۳۷
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۶

بلاروس بازار لبنیات ایران را بهم ریخت؛ شیر به عراق و افغانستان می‌رود؟

بیشتر محصولات لبنی به عراق و افغانستان صادر می‌شود که اکنون رقبای زیادی پیدا شده که کار را خراب کرده‌اند. به ویژه بلاروس بازار لبنیات ایران را بهم ریخته و قیمت شیرخشک جهانی ۲.۱ دلار را به ۱.۵ دلار به فروش می‌رساند و به دلیل تحریم این کشور اجناس خود را در افغانستان و عراق تخلیه می‌کند.
بلاروس بازار لبنیات ایران را بهم ریخت؛ شیر به عراق و افغانستان می‌رود؟

مخاطب 24- دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌ رضوی گفت: با افزایش قیمت محصولات لبنی در اردیبهشت ماه سال جاری، سرانه مصرف لبنیات در استان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

او افزود: سرانه مصرف استان سالانه در حال کاهش است؛ در گذشته سرانه مصرف لبنیات ۱۱۰ کیلوگرم بوده اما اکنون به ۷۰ کیلوگرم رسیده، یعنی ظرف ۱۰ سال سرانه مصرف لبنیات در استان ۴۰ کیلوگرم کاهش پیدا کرده است.

کاهش صادرات لبنیات در سال جاری

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌ رضوی در خصوص صادرات مواد لبنی در استان عنوان کرد: علی‌رغم کاهش سرانه مصرف، صادرات لبنیات افزایش پیدا کرده و سال گذشته حدود ۷۱۶ میلیون و ۴۶۹ هزار دلار مواد لبنی صادر شد که سهم خراسان رضوی حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد این مقدار است.

هدایت‌نیا خاطرنشان کرد: صادرات در ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به دلیل اینکه قیمت جهانی کاهش و قیمت مواد لبنی در ایران افزایش پیدا کرده، کاهشی بوده و در این صورت صادرکنندگان زیان فراوانی را متحمل خواهند شد و تنها دلیلی که محصولات خود را صادر می‌کنند، نبود نقدینگی در بازار داخل است. ارزش صادرات محصولات لبنی از قیمت تمام شده بسیار کمتر است.

او در خصوص افزایش قیمت مواد اولیه محصولات لبنی عنوان کرد: در سال جاری قیمت شیر حدود ۲۵ درصد، هزینه دستمزد ۵۴ درصد، هزینه پتروشیمی و بسته بندی۲۰۰ درصد و هزینه بار ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است. این افزایش‌ها باعث افزایش قیمت محصول و کاهش تقاضای مواد لبنی و رفتن مردم به سمت مواد لبنی سنتی خواهد شد.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌ رضوی بیان کرد: مواد لبنی سنتی ۲۰ تا ۳۰ درصد از محصولات صنعتی ارزان‌تر است زیرا تولیدکنندگان محصولات سنتی خود تولید کننده و هم مصرف کننده هستند.

کاهش ۲۰ درصدی تولید شیر گاو

هدایت‌نیا ادامه داد: سال گذشته روزانه ۲۵۰۰ تن شیر وارد کارخانه‌های استان می‌شد که این رقم در سال جاری روزانه به حدود ۲۰۰۰ تن رسیده یعنی تولید شیر گاو ۲۰ درصد کاهش داشته است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌ رضوی در خصوص آغاز توزیع شیر در مدارس طی سال جاری تحصیلی و تاثیر آن بر سرانه مصرف محصولان لبنی استان عنوان کرد: توزیع شیر تنها در مقطع ابتدایی و تاکنون در حد حرف بوده، این موضوع در برنامه ششم توسعه بوده و به آن عمل نشده و در برنامه هفتم توسعه، دولت این موضوع را حذف کرده اما امسال دوباره توسط مجلس به تصویب رسیده است که به گفته وزیر آموزش و پرورش بودجه مهیا شده و شیر توزیع خواهد شد و رئیس جمهور نیز فرمودند که شیر در مدارس توزیع شده است.

تاثیر توزیع شیر در مدارس بر سرانه مصرف استان

هدایت‌نیا ادامه داد: شیری که توزیع شده توسط تنها چند کارخانه آن هم دو تا سه روز در مدارس توزیع شده و توزیع رایگان همیشگی نبوده است. سرانه مصرف لبنیات در استان در صورت توزیع شیر تنها در مدارس ابتدایی ۲درصد و توزیع در دو مقطع ابتدایی و دبیرستان ۴ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

او با بیان اینکه هیچ‌گونه نظارتی از جانب وزارت بهداشت و دامپزشکی بر روی فرآورده‌های لبنیات سنتی وجود ندارد، اظهارکرد: این دو اداره وظیفه قانونی خود را اجرایی نمی‌کنند. فروش شیر خام طبق قوانین دامپزشکی کشور ممنوع بوده اما هیچگونه برخوردی با آن صورت نمی‌گیرد.

علوفه دولتی به دست گاودار سنتی نمی‌رسد

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌ رضوی درباره تولید شیر گاوداران سنتی استان افزود: تولید شیر گاو سنتی به دلیل قیمت بالای علوفه ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته است. علوفه دولتی به دست گاودار سنتی نمی‌رسد و به اجبار علوفه مورد نیاز را از بازار آزاد خریداری می‌کند؛ یک گاودار سنتی روستایی نمی‌تواند از سامانه بازارگاه خرید انجام دهد. در این صورت نگهداری دام برای گاودار هیچ سودی ندارد و متاسفانه قیمت گوشت نیز افزایش پیدا کرده و به کیلویی ۵۰۰ هزار تومان رسیده که گاودار قطعا تمایل بیشتری دارد تا دام خود را به کشتارگاه ببرد.

فعالیت کارخانجات لبنی با کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت

هدایت‌نیا با اشاره به فعالیت کمتر از ظرفیت کارخانجات مواد لبنی عنوان کرد: کارخانجات مواد لبنی مجموعا با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند زیرا تولید توجیه اقتصادی ندارد و به دنبال شیرخام هم نیستند.

او ادامه داد: درگذشته با شروع فصل پاییز و سردی هوا قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کرد اما امسال باتوجه به کاهش جهانی قیمت شیر، افزایش قیمتی نداشتیم؛ به طور مثال اکنون قیمت شیر کیلویی ۱۵ هزار تومان است که حتی به کیلویی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسید، اما از اول مهر به کیلویی ۱۵ هزار تومان برگشت و به دلیل خرابی بازار ۱۵۰۰ تومان اضافی را حذف کردیم.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌ رضوی با تاکید بر افزایش ۲۵ درصدی قیمت شیرخام در سال جاری افزود: با اینکه قیمت علوفه‌های دولتی روند کاهشی داشته، قیمت شیر را در اردیبهشت ماه از کیلویی ۱۲ هزار تومان به کیلویی ۱۵ هزار تومان افزایش یافت. شاید هزینه‌های دیگر گاوداری افزایش داشته اما قیمت علوفه افزایش پیدا نکرده است.

بلاروس بازار لبنیات ایران را بهم ریخته است

او عنوان کرد: تولید شیر قیمت جهانی پیدا کرده است. بیشتر محصولات لبنی به عراق و افغانستان صادر می‌شود که اکنون رقبای زیادی پیدا شده که کار را خراب کرده‌اند. به ویژه بلاروس بازار لبنیات ایران را بهم ریخته و قیمت شیرخشک جهانی ۲.۱ دلار را به ۱.۵ دلار به فروش می‌رساند و به‌ دلیل تحریم این کشور اجناس خود را در افغانستان و عراق تخلیه می‌کند.

 

منبع: ایسنا

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد حیات از یک راکتور هسته‌ای در زمین آغاز شد
دانشمندان ادعا می‌کنند میلیاردها سال پیش از پیدایش انسان، یک راکتور هسته‌ای در زمین وجود داشته که احتمالاً آغاز حیات بوده است. این ادعای جنجالی، نظریه‌های رایج در مورد آغاز حیات را به چالش می‌کشد.
اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم اگر اسرائیل باشد، یوروویژن ۲۰۲۶ را تحریم می‌کنیم
با تشدید بحران غزه، ایرلند و هلند اعلام کردند در صورت حضور اسرائیل، از یوروویژن ۲۰۲۶ کناره‌گیری خواهند کرد و فشار بر اتحادیه اروپا افزایش یافته است.
حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان حمله اسرائیل به دوحه: غافلگیری واشنگتن و عربستان
اسرائیل با پرتاب موشک از دریای سرخ، نشست رهبران حماس در دوحه را هدف قرار داد و حتی با سامانه‌های پدافندی آمریکا و قطر عبور کرد.
اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده اسرائیل: برنامه هسته‌ای ایران پس از جنگ ۱۲ روزه نابود نشده
به گزارش منابع اسرائیلی، حملات هوایی ۱۲ روزه علیه برنامه هسته‌ای ایران نتوانسته آن را نابود کند؛ ایران همچنان مواد و تخصص فنی لازم را در اختیار دارد.
حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین حمایت قاطع سازمان ملل از تشکیل کشور مستقل فلسطین
مجمع عمومی سازمان ملل با ۱۴۲ رأی موافق، پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حمایت از تشکیل کشور فلسطین را تصویب کرد؛ گامی مهم در روند تحقق خواست تاریخی ملت فلسطین.
ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم ما همه با هم هستیم، حتی اگر دگرگون فکر کنیم
اشک‌های ستاره اسکندری برای ترانه علیدوستی، باران کوثری، هنگامه قاضیانی، پانته‌آ بهرام و شقایق دهقان
انقلابی در درمان پوکی استخوان انقلابی در درمان پوکی استخوان
راهی برای تقویت استخوان‌ها در طول عمر کشف شده است که می‌تواند انقلابی در درمان پوکی استخوان ایجاد کند. این کشف نویدبخش دارویی جدید با عوارض جانبی کمتر است.
برگزیده
نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی
ابراهیم شیخ در گفت‌و‌گو با مخاطب ۲۴: سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت ایران با موانع حقوقی، بانکی و ریسک بالا روبه‌روست؛ وزارت صمت بر حل مشکلات موجود و جذب سرمایه‌های استراتژیک تمرکز دارد.
عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند
بنزین سوپر از راه می‌رسد: وعده یا خیال؟ رقابت بخش خصوصی و سهمیه‌های دولتی؛ کدام یک پیروز میدان خواهد بود؟
گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفت‌و‌گو با مخاطب۲۴ بر لزوم استفاده ازظرفیت بریکس، اوراسیا برای گسترش مراودات تجاری تاکید نمود
صفحه خبر بالای تصاویر