کد خبر: ۲۸۳۴۴
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۵۰

گزارش بحث برانگیز درباره سرطان‌زا بودن اسپند که با واکنش کاربران مواجه شد

گزارش جدید بی‌بی‌سی درباره تأثیرات اسپند بر سلامتی در شبکه‌های اجتماعی بحث برانگیز شده و واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است. بی‌بی‌سی در این گزارش با ارسال نمونه‌ای از اسپند به آزمایشگاه آن‌را مورد بررسی قرار داده است.
گزارش بحث برانگیز درباره سرطان‌زا بودن اسپند که با واکنش کاربران مواجه شد

مخاطب 24- در ایران سنت دود کردن اسپند قدمتی طولانی دارد و این ماده همواره به ضدعفونی کننده بودن شهره بوده است، نتیجه بررسی بی‌بی‌سی از سرطان زا بودن اسپند حکایت دارد. در گزارش بی‌بی‌سی آمده است:

نتیجه آزمایش علمی «اسپند دود کردن» چیزهای جالبی را نشان داده است. دکتر جیمز رونلد «شیمیدان» گفته است یکی از اجزای اسپند «Harmine» هست، که نوعی از روانگردان به حساب میاد و در بعضی از کشورها ممنوعیت‌های خاص خود را دارد، با استنشاق دود اسپند چیزهایی مثل Benzene ،Pyridine، Pyrrole وارد بدن می‌شود. ‌برای مثال benzene یه ماده اثبات شده سرطان‌زاست! یا Pyridine می‌تواند باعث مشکلات تنفسی و آسیب کبد و کلیه و در موارد خاص کما هم بشود.

جدا از این گفته شده استنشاق دود هر ماده‌ای که سوزونده میشه برای دستگاه تنفسی آسیب‌زاست. برخلاف سیگار که دود با عبور از فیلتر استعمال می‌شود اسپند به دلیل استنشاق مستقیم می‌تواند آسیب زیادی به ریه‌ها بزند.

اسپند سرطان

واکنش‌های مجازی به گزارش بی‌بی‌سی درباره اسپند

این گزارش واکنش‌های مختلفی را در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی در پی داشته است.

– کاربری به نام نازنین ساکن آمریکا نوشت: وقتی سالمیم بعضی می‌گویند: «اسپنددود کن، یک وقت چشم نخوری مریض بشی». وقتی مریضی، بعضی می‌گویند «اسپند دود کن که میکروب‌ها و باکتری‌ها از بین بروند». کم نیستند کسانی که معتقدند اسپند (ااسفند) دوای خیلی از دردهاست. از سرماخوردگی تا تب و معده درد. برای اینکه ببینم از نظر علمی چقدر این ادعاها صحت داره، من یک مقدار اسپند را برای محققان دانشگاه لافبرو بریتانیا پست کردم. اونا چند هفته وقت خواستند که از روش‌های مختلف عناصر تشکیل دهنده‌ دود را پیدا کنند. نتیجه واقعا ترسناک بود.

– مهدی دیگر فعال مجازی گفت: استفاده از اسپند توی استرالیا و چند کشوردیگه ممنوعه!!! چرا؟ چون توی آزمایشاتی که روش انجام دادن مشخص شده دودش مواد روانگردان داره!!!

– مینا در مخالفت با گزارش منتشر شده از سوی BBC نوشت: یکی از دلایلی که غرب در حال شانتاژ رسانه‌ای علیه اسپند دود کردن و مصرف خوراکی اون هست؛ متافیزیکیه که در پشت تحقیقات شیطانی علمی اونها نهفته شده و هیچ وقت مطرحش نخواهند کرد؛ اجنه و شیاطین از دود اسپند متنفرند.

– اکانت کاربری با نام «تفکر نقاد» توئیت عجیبی منتشر کرد: اسپند بیش از آنچه برای انسان مضر باشد برای انگلهایی مضره که در آزمایشگاه‌های پزشکی قابل شناسایی نیستند… چنین انگلی وجود دارد؟ نمی‌دونم فقط می‌دونم انگلهای صهیونیسم و آنگلو ساکسون سر هیچی بودجه نمیذارن و ضد تبلیغ راه نمی‌اندازند.

– نرگس اما در پاسخ به توئیت «تفکر نقاد» اینگونه پاسخ داد: اسپند رو‌ بردن پیش محققان دانشگاه لافبرو آزمایش کردن توش بنزن و‌یه سری ماده سرطان‌زا پیدا کردن که خیلی خطرناک. اگه عنبرنسا رو آزمایش کنن چیا پیدا میکنن.

– کریم هم توئیت زد: در عین حال این را هم باید گفت که مضار استفاده زیاد از آن هم پیشاپیش شناخته بوده است. مثلا: عوارض مصرف زیاد اسپند (اسفند) -بروز حالت تهوع و سردرد -بروز سکسکه -سقط جنین -توهم‌زایی -تضعیف سیستم اعصاب -حساس شدن ریه‌ها و بروز علائم آسم.

– کاربر دیگری به نام الی هم نظر داد: بعد این‌همه سال میگه هنوز مشخص نیست چرا دود سیگار برای بعضیا سرطان زاست برای بقیه نیست بعد با یه آزمایش به نتیجه قطعی درباره اسپند رسید؟

– حساب کاربری به نام «فراری» گفت: من همیشه فراری بودم تو خونه از بوی اسپند در حدی که صداشو می‌شنیدم در اتاقو قفل می‌کردم!

– رویا هم در دفاع از خواص اسپند نوشت: اسپند یا به قول خراسانی قدیم سِپنج احتمالا همان هوم باستانی زرتشتیان باشد که به اعتقادشان یکی از ایزدان جهان مینوی بوده که در گیتی به صورت گیاهی درمانگر درآمده در چین و هند هم استفاده از آن رواج دارد.

اسپند سرطان

نظر پزشکان و کارشناسان طب سنتی درباره ی اسپند

مصطفی معین، فوق‌تخصص ایمونولوژی و آلرژی درباره ی اسپند می گوید:

افراد مبتلا به آلرژی‌های تنفسی در برابر بسیاری از عوامل محیطی آسیب‌پذیرند و نسبت به آنها واکنش شدید نشان می‌دهند. این عوامل نه تنها شامل عوامل حساسیت‌زاست، بلکه ممکن است عوامل تحریک‌کننده‌ای مانند بوهای تند، دود غلیظ، هوای گرم یا هوای سرد را نیز شامل شود.

دود غلیظ اسپند باعث می‌شود که نایژه‌های فرد مستعد آلرژی و آسم، به‌سرعت واکنش‌‌ نشان دهند و با ایجاد اسپاسم و انقباض، موجب تشدید علایم آسم شوند. دود اسپند در صورت استفاده مکرر، حتی در افرادی که آسم ندارند نیز می‌تواند موجب حساس شدن ریه‌ها و بروز علایم آسم شود.

منصور بهرامی، متخصص اطفال نیز در این‌باره اظهار می کند:

والدین برای کودکان خود که آلرژی دارند، علاوه بر رعایت رژیم غذایی باید هوای منزل را پاک نگه دارند، به عنوان مثال از دود کردن اسپند بپرهیزند و هنگام آشپزی باید سیستم تهویه آشپزخانه را به گونه‌ای در نظر بگیرند که هوای داخل اتاق آلوده و منجر به تحریک حساسیت کودک نشود.

اسپند سرطان

نعمت‌الله مسعودی، متخصص طب سنتی درباره خواص اسپند گفته است:

اسپند در بعضی از نازایی‌های ثانویه که جامعه ما درگیر آن شده بسیار مفید است، این ماده در طب روایی و نیز در دیدگاه حکمایی ما از حلق گرفته تا اعماق بدن تأثیرگذار است.

همچنین خوراکی آن به صورت شربت وجود دارد و به دلیل مزاج گرم و خشک به بهبود عفونت‌های تنفسی، تنگی نفس و انواع عفونت‌های گوارشی کمک می‌کند.

دود اسپند خواص میکروب‌کشی بسیار مناسبی دارد. لذا توصیه می‌شود در مکان‌هایی که جمعیت زیادی دارد و در هوا احتمال وجود عفونت مسری است، مانند مهد کودک‌ها، مدارس و پادگان‌ها اسپند دود شود.

حمیدرضا عبدوس، کارشناس گیاهان دارویی نیز معتقد است:

مردم به اثر ضدعفونی کنندگی اسفند در زمان‌های دور پی برده بودند و در اطراف بستر بیمار و جاهای پر ازدحام، آن را دود می‌کردند و به این طریق هوا را ضدعفونی می‌کردند. دود اسپند علاوه بر خاصیت ضدمیکروبی، خوشبو کننده هوا و دورکننده حشرات نیز است.

از جویدن دانه‌های اسفند خودداری کنید، چرا که حاوی مواد سمی است. شکل خوراکی اسپند کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، چرا که مصرف ناصحیح آن باعث عوارضی چون تشنج، تهوع، سکسکه، ترشح بیش از حد بزاق و تضعیف سیستم اعصاب مرکزی می‌شود.

تصور بر این است که همه موجودات دارای ارتعاش هستند و انرژی‌های منفی و موجودات شر دارای سطحی از ارتعاش خاص خود هستند که با دود کردن اسفند باعث خنثی شدن انرژی منفی و حتی دوری موجودات شر می‌شود، زیرا که سطح ارتعاشی که از دود کردن اسپند پخش می‌شود خوشایند آنان نیست و آن مکان را ترک خواهند کرد.

ما مراکز انرژی زیادی در بدن داریم اما هفت تای آن اصلی است و یکی از مهم‌ترین آنها، محل دریافت حس ششم است. یکی از اخلال‌هایی که در آن مرکز ایجاد می‌شود، همان ساطع شدن انرژی ناسالمی است که در بین عموم به چشم زخم معروف است و حسد میزان این انرژی منفی را مخرب تر می‌کند. اما همیشه دلیل بر این نیست که تمامی این افراد دارای حسد هستند، بلکه گاهی به دلایلی، اخلالی در عملکرد این سیستم ایجاد می شود و یکی از راه‌هایی که این انرژی ناسالم یعنی همان چشم زخم را دفع می‌کند، دودکردن اسپند است.

اما همیشه این نکته را به یاد داشته باشید که در انجام هر کاری، جانب اعتدال را رعایت کنید، حتی اگر برای ما مفید باشد.

دود کردن اسفند نیز از این قاعده مستثنی نیست. هر چند دود اسپند برای سلامتی ما مفید است، اما زیاده روی در این کار و همچنین دود غلیظ اسپند ضرر دارد.

 

منبع: روزیاتو

برچسب ها: دود کردن اسپند
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.