کد خبر: ۲۸۱۲۰
تاریخ انتشار: ۱۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۷

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از کاهش رشد اقتصادی ایران

صندوق بین‌الملی پول در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرده رشد اقتصادی ایران که در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳.۸ درصد بوده در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ترتیب به ۳ و ۲.۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.
پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از کاهش رشد اقتصادی ایران

مخاطب 24- پیش‌بینی پایه نشان می‌دهد رشد اقتصاد جهانی از ۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۳ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش پیدا می‌کند و در سال ۲۰۲۴ نیز این میزان به ۲.۹ درصد می‌رسد؛ داده‌هایی که بسیار پایین‌تر از میانگین ۳.۸ درصدی رشد اقتصادی جهان بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۹ است.

سیاست‌های سختگیرانه مالی در کشور‌های توسعه‌یافته باعث شده پیش‌بینی مربوط به رشد اقتصادی این کشور‌ها از ۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۱.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ و به ۱.۴ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند.

از سوی دیگر، بازار‌های نوظهور و کشور‌های در حال توسعه کاهش معتدل‌تری در رشد اقتصادی دارند و طبق اعلام صندوق بین‌المللی پول، میزان رشد این کشور‌ها از ۴.۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۴ درصد در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ برسد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی به طور پیوسته کاهش یابد و از ۸.۷ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۶.۹ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۵.۸ درصد در سال ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند. صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده میزان تورم هسته نیز به شکل تدریجی کاهش پیدا می‌کند و انتظار نمی‌رود هدف‌گذاری مربوط به تورم در اکثر کشور‌ها تا پیش از سال ۲۰۲۵ تحقق یابد.

همچنین صندوق بین‌الملی پول در گزارش خود اعلام کرده رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۲ میلادی ۳.۸ درصد بوده و این نرخ در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ترتیب به ۳ و ۲.۵ درصد کاهش پیدا می‌کند.

در همین گزارش، نرخ تورم در کشور که طی سال ۲۰۲۲ میلادی ۴۵.۸ درصد اعلام شده در سال جاری افزایش یافته و به ۴۷ درصد می‌رسد و سپس در سال ۲۰۲۴ مجددا روندی نزولی گرفته و سطح ۳۲.۵ درصدی را به ثبت می‌رساند.

 

منبع: اکو ایران

 

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خبر فوری، موشک «ذوالفقار» به فرودگاه بن‌گوریون اصابت کرد خبر فوری، موشک «ذوالفقار» به فرودگاه بن‌گوریون اصابت کرد
به گفته سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در عملیات امروز یک فروند موشک بالستیک از نوع «ذوالفقار» به‌کار گرفته شد که به گفته منابع نظامی یمنی با موفقیت به هدف اصابت کرده است.
ایران به طرح هسته‌ای آمریکا پاسخ منفی می‌دهد ایران به طرح هسته‌ای آمریکا پاسخ منفی می‌دهد
خبرگزاری «رویترز» به نقل از یک دیپلمات ارشد ایرانی از پاسخ منفی ایران به پیشنهادات مکتوب آمریکا خبر داده و مدعی شده است که این پیشنهادات «غیرقابل قبول» بوده و دربرگیرنده «منافع ایران» نیست.
زائران خانه خدا در مخزن خودرو‌های سنگین! زائران خانه خدا در مخزن خودرو‌های سنگین!
نیرو‌های امنیتی عربستان، ۳ شهروند این کشور را به اتهام تلاش برای انتقال ۱۰۸ زائر غیرمجاز به مکه و مخفی کردن آنها در مخازن خودرو‌های سنگین، دستگیر کردند.
ایمان خلیف مرد است ایمان خلیف مرد است
پس از جنجال‌های فراوان از قهرمانی بوکسور زن آفریقایی در المپیک پاریس، فدراسیون جهانی بوکس اطلاعات جدیدی از جنسیت این بوکسور منتشر کرد.
آیا تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد؟ آیا تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد؟
یک روزنامه آمریکایی مدعی شد رئیس جمهور آمریکا وضع هرگونه تحریم جدید علیه ایران را ممنوع کرده است.
تجارت ایران و مصر اوج می‌گیرد تجارت ایران و مصر اوج می‌گیرد
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری مشترک با همتای مصری خود گفت: طبق گفتگوی دوجانبه و توافق‌های صورت گرفته حجم تبادل تجاری ایران و مصر افزایش خواهد یافت.
۱۰ روز تا بزرگترین رویداد فوتبال ایران ۱۰ روز تا بزرگترین رویداد فوتبال ایران
با اتمام فصل فوتبال ایران، حالا وقت تجلیل از برترین‌ها رسیده است. بزرگداشتی در شأن یک سال تلاش بی‌وقفه تمام اهالی فوتبال ازجمله ستاره‌های مستطیل سبز.
برگزیده
آیا تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد؟ آیا تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد؟
یک روزنامه آمریکایی مدعی شد رئیس جمهور آمریکا وضع هرگونه تحریم جدید علیه ایران را ممنوع کرده است.
رقابت نابرابر تاجران ایرانی در برابر عمانی‌ها رقابت نابرابر تاجران ایرانی در برابر عمانی‌ها
امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی بین ایران و عمان احتمالا کفه ترازو را به سمت عمانی‌ها سنگین‌تر کرده و اگر واردات کالا‌های عمانی با تعرفه کمتر به ایران وارد شود تولیدکنندگان ایرانی را در فضای رقابت نابرابر با عمانی‌ها می‌اندازد که نه تنها کمکی به بهبود وضع اقتصادی نخواهد کرد بلکه چالش‌های جدیدی برای برخی صنایع ایران ایجاد می‌کند.
اصلاحیه افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان اصلاحیه افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان
معاون اول رییس جمهوری مصوبه اصلاحیه افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان از سوی هیات دولت را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد.
صفحه خبر بالای تصاویر