کد خبر: ۲۸۱۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۰
سریع‌ترین شیء ساخته‌شده توسط بشر؛

رکوردشکنی حیرت‌انگیز کاوشگر خورشیدی پارکر

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا رکورد سریع‌ترین چیزی که تاکنون به دست انسان ساخته شده را شکست.
رکوردشکنی حیرت‌انگیز کاوشگر خورشیدی پارکر

مخاطب 24- این کاوشگر خورشیدی تنها سه سال پس از رکورد قبلی خود یعنی سرعت ۵۸۶۸۶۳.۴ کیلومتر در ساعت، به رکورد ۶۳۵۲۶۶ کیلومتر در ساعت رسید. با این سرعت، یک هواپیما می‌تواند در عرض یک ساعت، ۱۵ بار کره زمین را دور بزند یا فاصله نیویورک تا لس‌آنجلس را در کمتر از ۲۰ ثانیه طی کند. 

پارکر نه تنها رکورد سرعت را شکست، بلکه توانست رکورد کمترین فاصله از خورشید را هم به نام خود ثبت کند. این کاوشگر خورشیدی، توانست تا فاصله ۷.۲۶ میلیون کیلومتری از اقیانوس تابشی پلاسمای خورشید که ما آن را به عنوان سطح ستاره در نظر می‌گیریم، به آن نزدیک شود. این درست مثل این است که چند قدمی یک آتش‌سوزی بزرگ ایستاده‌ باشید؛ آن‌قدر که بوی دود مشامتان را بیازارد، اما نه به قدری که موهای بینی‌تان بسوزد.

دستیابی به چنین شاهکاری نه فقط نتیجه ساخت پیشرانه‌های قدرتمند، بلکه بیشتر نتیجه یک بازی مینی‌گلف کیهانی با یک زمان‌بندی خوب بود. برای اینکه پارکر بتواند به محل مورد نظر خود برسد، باید به داخل و خارج از تاج خورشید سُر بخورد. متاسفانه ما روی یک پرتاب سکوی متحرک ایستاده‌ایم که با سرعت ده‌ها هزار کیلومتر در ساعت، در فضا حرکت می‌کند. ناسا برای پرتاب پارکر از یک راکت قوی استفاده کرد و این کاوشگر خورشیدی با محافظ حرارتی حیرت‌انگیزش را چون توپی به فضا پرتاب کرد، اما با سرعتی که بتواند سرعت چرخش زمین را هم خنثی کند و آن را در مدار مورد نظر در منظومه شمسی بغلطاند. 

زمانبندی حرکت پارکر در مسیر مورد نظر طوری است که بتواند از گرانش سیاره زهره استفاده کند تا کاوشگر با سرعت مورد نظر در مدار حرکت کند. این کاوشگر خورشیدی پس از ۲۴ بار گردش در مدار، در نهایت باید از آن منحرف شود، اما پیش از آن باید اطلاعات کافی برای مدلسازی بهتر خورشید به زمین ارسال کند. 

با گذشت هفت دور دیگر، بدون شک شاهد شکسته شدن بیشتر رکوردها خواهیم بود که نشان می‌دهد با قدری علم فیزیک و البته کنجکاوی بسیار، چه کارهایی می‌توان انجام داد. 

 
منبع: همشهری آنلاین
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.