کد خبر: ۲۷۹۳۶
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۸

غذای ایرانی‌ها برای خارجی‌ها ارزان شد + نمودار

ارزیابی ارزش صادرات صنایع غذایی در فاصله زمانی سال‌های ۱۳۹۶ تا پایان ۱۴۰۱ نشان از آن دارد که صادرات صنایع غذایی به لحاظ ارزشی افت معنی داری داشته و با این شرایط می‌توان گفت غذای ایرانی‌ها ارزان به سفره خارجی‌ها رسیده است.
غذای ایرانی‌ها برای خارجی‌ها ارزان شد + نمودار

مخاطب 24-ارزیابی روند صادرات صنایع غذایی از سقوط آزاد صادرات این بخش به لحاظ ارزشی و وزنی در بازه زمانی مورد بررسی حکایت دارد. براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۶ تا پایان ۱۴۰۱ ارزش صادرات صنایع غذایی کاهش ۲۹ درصدی داشته است، این روند در ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۲ هم ادامه داشته و به‌گونه‌ای که این افت را می توان به سقوط آزاد صادرات صنایع غذایی تشبیه کرد.

ارزیابی‌ها نشان‌ می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی صنایع غذایی با کمی اختلاف نسبت به سال ۱۳۹۲ بیشترین رشد به لحاظ ارزشی را در سال ۱۳۹۷ تجربه کردند، ارزش صادرات این بخش در این سال به ۲ میلیون و ۷۶۹ هزار دلار رسید، ارزیابی‌ها نشان‌ می‌دهد روند صادرات در سال ۱۳۹۶ برابر با ۲ میلیون و ۷۱۷ هزار دلار بوده است. در حالی بیشترین ارزش صادرات صنایع غذایی در  این دو سال شکل گرفته است که به لحاظ وزنی بیشترین رشد صادرات در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صورت گرفته است. براساس داده‌های اعلام شده روند صادرات این بخش به لحاظ وزنی در سال ۱۳۹۹ برابر با یک میلیون و ۸۸۰ هزار تن بوده که در سال ۱۴۰۰ این رقم به یک میلیون و ۸۱۰ هزار تن رسید. 

صنایع غذایی 1111

روند صادرات صنایع غذایی

با توجه به داده‌های اعلام شده از سوی گمرک و براساس گزارش اتاق بازرگانی تهران در بازه زمانی مورد بررسی از میان ۱۱ محصول مورد بررسی صادرات ۱۰ محصول به لحاظ ارزشی کاهش چشمگیری داشته است و تنها گروه «شیر و محصولات لبنی» در این مدت رشد اندک ۲ درصدی به لحاظ ارزش در صادرات داشته‌اند.براساس داده‌های اعلام شده در بازه زمانی مورد بررسی «محصولات صنعت آردسازی، مالت، نشاسه و ...» بیشترین کاهش ارزش صادراتی را داشته‌اند و افتی ۸۳ درصدی را ثبت کردند؛ با توجه به آمار این گروه غذایی به لحاظ وزنی هم در مدت زمان مورد بررسی افتی ۹۲ درصدی را تجربه کردند.

اما روند صادرات «کاکائو و فرآورده‌های آن» هم در این مدت به لحاظ ارزشی افتی ۷۰ درصدی داشته است و به لحاظ وزنی هم این گروه غذایی افتی ۳۸ درصدی داشته است.سومین گروه که بیشترین افت به لحاظ ارشی داشته «فرآورده‌های از سبزیجات و میوه‌ها» بوده که در این مدت کاهشی ۵۴ درصدی را تجربه کرد و به لحاظ ارزشی هم افت این بخش به ۳۸ درصد رسید.اما در بازه زمانی مورد بررسی با ارزیابی گروه‌های غذایی می‌توان گفت برخی از گروه‌ها هرچند به لحاظ وزنی رشد صادرات داشته‌اند، اما به لحاظ ارزشی افت را تجربه کرده‌اند.

براین اساس می‌توان به «گروه قهوه، چای، ماته و ادویه» اشاره کرد این گروه در این مدت به لحاظ وزنی رشدی ۱۰۸ درصدی صادرات داشته، اما به لحاظ ارزشی افتی ۱۴ درصدی را ثبت کرده است.گروه بعدی شامل «فرآوردهای خوراکی گوناگون» می‌شود، این گروه در مجموع رشدی ۵۹ درصدی به لحاظ وزنی داشته ، اما از نظر ارزشی افتی ۲۴ درصدی را تجربه کرده است.

صنایع غذایی 2222

 

  

منبع: اکو ایران

captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.