کد خبر: ۲۷۶۲۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶
اگر کارت ملی ندارید بخوانید؛

اعلام کد دستوری برای کارت ملی

کارت ملی هوشمند مهمترین سند احراز هویت است؛ اما این کارت‌ها به دست متقاضیان نمی‌رسد که علل متعددی دارد.
اعلام کد دستوری برای کارت ملی

مخاطب 24- صدور کارت ملی هوشمند به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک از سال ۱۳۹۱ آغاز شده است و توزیع عادلانه فرصت‌ها، کاهش بسیاری از هزینه‌های دولت همچنین کاهش مراجعه مستقیم مردم به ادارات دولتی و سهولت و سرعت انجام کار در فضای مجازی از ویژگی‌های کارت ملی هوشمند است.

کارت ملی هوشمند با هدف تسهیل فرایند شناسایی، تصدیق هویت و حفظ امنیت اطلاعات فردی هر شهروند برای ورود به فضای مجازی، مبادله‌ خدمات الکترونیکی و استفاده در مجامع اداری ارائه شده و دارای تراشه‌ الکترونیکی است که اطلاعات هویتی شهروندان از جمله اطلاعات شناسنامه‌ای، عکس، اثر انگشت، کد پستی و کلید انجام امضای دیجیتال را به‌ صورت امن و محافظت ‌شده در حافظه‌ خود ذخیره دارد.

با توجه به مسائل فنی و امنیت خاص و خدماتی که در فضای الکترونیکی برای این کارت در نظر گرفته شده است همچنین با در نظر داشتن کاربردهای مختلف آن، می‌توان گفت که کارت ملی هوشمند مهمترین سند احراز هویت است و دستگاه‌های مختلف با ارتباط با پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال می‌توانند برای خدمات مورد نظر خود احراز هویت افراد را انجام دهند.

برای همه ایرانیان واجد شرایط (همه افراد ۱۵ سال به بالا) کارت ملی هوشمند صادر می‌شود و این افراد می‌توانند برای دریافت کارت ملی هوشمند به ادارات پست، ثبت احوال و دفاتر پیشخوان در سراسر کشور مراجعه کنند.

اکنون بیشتر ایرانیان کارت ملی هوشمند دریافت کرده‌اند و برای ایرانیان خارج از کشور نیز تدابیری برای دریافت این کارت در نظر گرفته شده است اما با وجود همه پیش‌بینی‌های لازم گاهی کارت‌های ملی تقاضا شده از سوی هموطنان توسط ثبت احوال صادر می‌شود اما بنا به دلایلی که در این گزارش به آن پرداخته شده است، به اصطلاح رسوب می‌شود و به دست متقاضیان نمی‌رسد یا اینکه متقاضیان برای دریافت کارت خود اقدام نمی‌کنند.

رییس سازمان ثبت احوال کشور در گفت و گو با ایرنا گفت: بعد از ثبت درخواست صدور کارت‌ ملی هوشمند توسط متقاضی و طی مراحل اداری، کارت برای وی صادر می‌شود اما متقاضی برای دریافت کارت اقدام نمی‌کند و تعدادی از این کارت‌ها رسوب می‌شود و در اصطلاح رسوب بسیاری از کارت‌های ملی هوشمند به دلیل مراجعه نکردن متقاضی به دفاتر پیشخوان دولت است.

هاشم کارگر در مورد دلایل عدم تحویل کارت به متقاضی، افزود: یکی از این دلایل این است که پیامک دریافت کارت ملی هوشمند توسط متقاضی دریافت نمی‌شود و برهمین اساس هم متقاضی از صدور کارت خود مطلع نمی‌شود.

رسوب بسیاری از کارت‌های ملی هوشمند به دلیل مراجعه نکردن متقاضی به دفاتر پیشخوان دولت است

وی در مورد دلایل دریافت نکردن پیامک توسط متقاضی نیز گفت: ممکن است شماره تلفن همراه ثبت شده برای متقاضی اشتباه یا خاموش باشد همچنین ممکن است شماره همراه ثبت شده معتبر نباشد یا اینکه شماره همراه ثبت شده مربوط به شخص دیگری باشد.

دلایل انباشت کارت‌های ملی هوشمند

رییس سازمان ثبت احوال کشور به یکی دیگر از دلایلی رسوب و انباشت کارت‌های ملی هوشمند اشاره کرد و گفت: تغییر محل زندگی متقاضی یکی دیگر از این دلایل است و به عنوان مثال متقاضی از کشور خارج شده یا از استانی به استان دیگر نقل مکان کرده است.

کارگر اضافه کرد: از جمله دیگر دلایل رسوب و انباشت کارت‌های ملی هوشمند صادر شده این است که شاید متقاضی فوت شده یا اینکه به دلیل اینکه متقاضی دریافت کارت ملی هوشمند که در صف انتظار است با رسیدی که در اختیار دارد می‌تواند امور اداری و خدمات دریافت کند؛ بنابراین در گرفتن کارت هوشمند ملی صادر شده خود تعلل می‌کند.

متقاضی دریافت کارت ملی هوشمند که در صف انتظار است با رسیدی که در اختیار دارد می‌تواند امور اداری و خدمات دریافت کند؛ بنابراین در گرفتن کارت هوشمند ملی صادر شده خود تعلل می‌کند

چگونه متقاضی می‌تواند از آماده شدن و صدور کارت ملی هوشمند مطلع شود؟

رییس سازمان ثبت احوال کشور در مورد نحوه اطلاع رسانی کارت‌های آماده تحویل به متقاضی تاکید کرد: به محض آماده شدن و صدور کارت هوشمند ملی یک پیامک توسط ادارات یا دفاتر پیشخوان دولت به شماره تلفن همراه متقاضی که از وی در سامانه خدمات شهروندی ثبت شده است، ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین برای تسهیل دسترسی و اطلاع متقاضی از صدور کارت ملی هوشمند از سرویس «چاپار» برای ارسال سریع و مطمئن ارسال پیامک به شماره‌های همراه مرتبط با شماره ملی متقاضی استفاده می‌شود.

کارگر گفت: پیگیری وضعیت درخواست متقاضی برای صدور کارت ملی هوشمند از طریق کد دستوری #۶۰۹۰*۴* و از طریق سامانه NCR.IR توسط متقاضی فراهم است.

منبع: همشهری آنلاین 
برچسب ها: کارت ملی هوشمند
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
بازجویی و احضار آیت الله بازجویی و احضار آیت الله
هاشمی رفسنجانی ۲۶سال پیش در خاطرات روز پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۳۷۸، توصیه برای نظارت بر خبرگزاری ایرنا به جهت دوری از افراد تند و خطی را روایت کرده است.
قیمت گذاری عجیب اینتر برای طارمی! قیمت گذاری عجیب اینتر برای طارمی!
خبرنگار معروف و نزدیک به اینتر خبر داد که یکی از واسطه‌های شناخته‌شده در بازار فوتبال خاورمیانه پیگیر شرایط فروش طارمی بوده است.
ایده میلیون دلاری محسن رضایی درباره ترامپ + فیلم ایده میلیون دلاری محسن رضایی درباره ترامپ + فیلم
سردار محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: ایده میلیون دلاری دارم می‌توانیم شخصیت‌شناسی ترامپ را به یک بازی تبدیل کنیم تا بچه‌ها با آن بازی کنند و خیلی هم خنده‌دار است این بازی
فرزند مسئولیت پذیر می‌خواهید؟ فرزند مسئولیت پذیر می‌خواهید؟
روانشناس شخصیت و طرحواره درمانگر در خصوص این که چه زمانی کودکان باید مسئولیت پذیر شوند توضیحاتی ارائه داد.
گذرنامه زیارتی نیاز به تمدید ندارند گذرنامه زیارتی نیاز به تمدید ندارند
سخنگوی فراجا از آمادگی کامل پلیس برای برگزاری مراسم اربعین خبر داد.
نیرو‌های انقلابی برای ترور ترامپ ۳۰ میلیون دلار جمع کردند نیرو‌های انقلابی برای ترور ترامپ ۳۰ میلیون دلار جمع کردند
پس از توهین رئیس جمهور امریکا به مقام معظم رهبری و صدور فتوای مراجع عظام تقلید نیرو‌های انقلابی کارزاری با هدف تامین هزینه جایزه برای ترور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، به راه انداخته‌اند.
میزان مکالمه رایگان از آبونمان تلفن ثابت بیشتر است میزان مکالمه رایگان از آبونمان تلفن ثابت بیشتر است
دکتر داوود زارعیان، معاون مشتریان خانگی و سرپرست اداره کل ارتباطات شرکت مخابرات ایران اعلام کرد: «از ابتدای خردادماه سال جاری، با ابلاغ رسمی سیاست‌گذار و پس از طی مراحل قانونی، تعرفه آبونمان تلفن ثابت در سراسر کشور اعمال شده و همزمان با اجرای این طرح، ۵۰۰۰ دقیقه مکالمه رایگان شهری یعنی بیش از مبلغ آبونمان به تمام مشترکان تلفن ثابت در سراسر کشور هدیه داده می‌شود.»
برگزیده
بازجویی و احضار آیت الله بازجویی و احضار آیت الله
هاشمی رفسنجانی ۲۶سال پیش در خاطرات روز پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۳۷۸، توصیه برای نظارت بر خبرگزاری ایرنا به جهت دوری از افراد تند و خطی را روایت کرده است.
ایده میلیون دلاری محسن رضایی درباره ترامپ + فیلم ایده میلیون دلاری محسن رضایی درباره ترامپ + فیلم
سردار محسن رضایی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام: ایده میلیون دلاری دارم می‌توانیم شخصیت‌شناسی ترامپ را به یک بازی تبدیل کنیم تا بچه‌ها با آن بازی کنند و خیلی هم خنده‌دار است این بازی
سهام تسلا سقوط کرد سهام تسلا سقوط کرد
سهام شرکت تسلا در معاملات ابتدایی روز دوشنبه در بازار بورس آمریکا ۷.۵ درصد سقوط کرد و ۷۶ میلیارد دلار (۵۶ میلیارد پوند) از ارزش این شرکت پاک شد؛ چرا که سرمایه‌گذاران نگران‌اند که تأسیس حزب سیاسی جدید توسط ایلان ماسک باعث دردسر‌های بیشتری برای این خودروساز برقی شود
صفحه خبر بالای تصاویر