کد خبر: ۲۷۴۵۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۹
طرح احیای زاینده‌رود کلید خورد؛

آغاز مرحله دوم انتقال آب از دریای عمان به اصفهان با دستور رئیسی + عکس

رئیس جمهور از مرحله اول انتقال آب از دریای عمان به اصفهان بازدید و و دستور آغاز اجرای مرحله دوم این طرح را صادر کرد.
آغاز مرحله دوم انتقال آب از دریای عمان به اصفهان با دستور رئیسی + عکس

مخاطب 24- آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی ضمن بازدید از روند اجرا و پیشرفت مرحله نخست خط انتقال آب دریای عُمان به اصفهان، با حضور او گام(فاز) دوم عملیات اجرایی این طرح انتقال آبی بزرگ آغاز شد.

تجلیل از پیمانکاران و کارکنان طرح انتقال آب به استان اصفهان

رئیس‌جمهور در این بازدید ضمن گفت‌وگوی صمیمی با پیمانکاران و کارگران این پروژه از تلاش‌های آنها برای اجرای انتقال آب به استان اصفهان قدردانی کرد و گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که زمان اجرای این طرح به یک سوم کاهش پیدا کرده است و این کار آب‌رسانی مسئله بسیار مهمی است.

آیت‌الله سیدا‌براهیم رئیسی با ‌بیان اینکه آزادکردن منابع آبی که بتواند به کار کشاورزی، صنعت و شرب استان اصفهان کمک کند اهمیت بسیاری دارد، اظهار داشت: ۲۸ جبهه کاری در این طرح فعال هستند؛ از همه پیمانکاران، مهندسان و کارگران پروژه آب‌رسانی از دریای عمان به استان اصفهان تقدیر و تشکر می‌کنم.

جزئیات طرح انتقال آب به استان اصفهان

۷۰ میلیون مترمکعب در مرحله نخست و در مرحله بعد ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از طریق اجرای این پروژه به اصفهان انتقال داده می‌شود.عملیات اجرایی مرحله نخست این پروژه مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شد که در دولت سیزدهم و هم‌اینک در ۲۴ نقطه فعال با حضور ۱۴ پیمانکار در حال تکمیل است.

طول مسیر طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان ۹۸۰ کیلومتر است و تاکنون آزادسازی ۵۲۰ کیلومتر از مسیر آن انجام و ۴۲۰ کیلومتر حفاری و ۲۱۴ کیلومتر آن نیز لوله‌گذاری شده است.

انتقال آب از دریای عمان بخشی از طرح احیای رودخانه زاینده‌رود است که با اجرای مرحله نخست آن، برداشت آب از زاینده‌رود توسط صنایع قطع خواهد شد و در مرحله دوم علاوه بر آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست به مصرف خواهد رسید.

اجرای این طرح فقط با هدف تامین آب برای صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحدهای صنعتیِ آب در دستور کار نیست.

در این سفر فاز اول از سامانه دوم آبرسانی به اصفهان بزرگ و ۱۴ شهرستان استان اصفهان با حضور رییس‌جمهور و وزیر نیرو افتتاح می‌شود.هزینه اجرای فاز اول این طرح تا کنون حدود ۵ هزارمیلیارد تومان و اعتبار مورد نیاز برای اتمام پروژه ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

سامانه اول آبرسانی به اصفهان بزرگ از سال ۱۳۵۲ آغاز شد که با احداث سد چم آسمان ، تونل‌ها، تصفیه‌خانه بابا شیخعلی و خطوط انتقال و مخازن ذخیره آب در شهر اصفهان و شهرستان‌ها از ۱۳۵۶ به‌صورت مرحله‌ای تا اواسط دهه ۱۳۷۰ به بهره‌برداری رسید  و ظرفیت اسمی آن ۱۲.۵ متر‌مکعب بر ثانیه است.

معاون عمرانی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه طرح انتقال آب از دریای عمان به اصفهان ۹۸۰ کیلومتر است گفت:تا کنون آزادسازی ۵۲۰ کیلومتر از مسیر انجام و ۴۲۰ کیلومتر هم حفاری و ۲۱۴ کیلومتر آن لوله گذاری شده است.

مهران زینلیان هزینه اجرای مرحله نخست طرح را ۲۵ و نیم هزار میلیارد تومان و مرحله دوم را ۱۱۳ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تمامی هزینه اجرای این دو مرحله را صنایع بزرگ استان اصفهان تامین خواهند کرد.

زینلیان با اشاره به این مرحله نخست طرح از مهر پارسال آغاز شده ادامه داد: هم اکنون در ۲۴ جبهه کاری در این فاصله ۵۲۰ کیلومتری ۱۴ پیمانکار در حال فعالیت هستند و پیش بینی می‌شود تا پایان سال مرحله نخست اجرایی شود.

او یادآور شد: انتقال آب از دریای عمان بخشی از طرح احیای زاینده‌رود است که با اجرای مرحله نخست برداشت آب از زاینده رود توسط صنایع قطع خواهد شد و در مرحله دوم علاوه بر تامین آب صنایع، مازاد آب در بخش آشامیدنی، کشاورزی و حقابه محیط زیست مصرف خواهد شد.

زینلیان گفت:اجرای این طرح فقط با هدف تامین آب برای صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحد‌های صنعتیِ آب بر در دستور کار نیست.

معاون عمرانی استانداری اصفهان ادامه داد: استان اصفهان با اجرای این طرح آب روستا‌ها و شهر‌های مسیر را هم تامین خواهد کرد.

او ادامه داد: در اجرای انتقال از دریای عمان آب در مبدا شیرین و سپس به استان منتقل خواهد شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: دریای عمان حقابه
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.