کد خبر: ۲۶۶۷۱
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
تذکر سازمان مالیاتی به مجلس؛

کارانه و عیدی هم مشمول مالیات است

با توجه به اینکه در قانون بودجه عیدی و کارانه از نرخی که در بند «و» تبصره ۱۲ آمده مستثنی شده است بنابراین طبق قانون نرخ مالیات آن‌ها به نرخ‌های ماده ۸۵ قانون مالیات‌های مستقیم بازمی‌گردد.
کارانه و عیدی هم مشمول مالیات است

مخاطب 24- شاهین مستوفی مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور در پاسخ به سوالی در مورد در نظر گرفتن بندی برای اجرای مالیات بر مجموع درآمد در بودجه سال جاری و عملکرد آن گفت: این موضوع فعلا ناظر بر بحث حقوق و مزایا است. به این معنا که با این حکم قانونی تلاش شد تا بحث مالیات بر مجموع درآمد آغاز شود تا مردم بدانند سازمان امورمالیاتی می‌تواند درآمد اشخاص را از طریق منابع مختلفی که حقوق دریافت می‌کنند شناسایی کند.

او با بیان اینکه در حال حاضر سامانه حقوق سازمان امور مالیاتی از این موضوع پشتیبانی می‌کند، گفت: به این ترتیب اگر نام فردی در لیست دو کارفرما وجود داشته باشد، سازمان امور مالیاتی به کارفرمای دوم اعلام می‌کند تا نسبت به پرداخت مابه‌التفاوت مالیات ظرف مدت ده روز اقدام کند.در نتیجه این حکم به واسطه سامانه‌ای که ایجاد کردیم در حال اجرا است. تا پایان سال صبر می‌کنیم تا آثار تفاوت درآمدی که از این طریق مطالبه و وصول شده است را به طور دقیق اعلام کنیم.

وصول مالیات بر کارانه و عیدی براساس قانون مالیات‌های مستقیم

قانون بودجه تنها نرخ‌ها را تغییر داد.

مستوفی در پاسخ به سوالی در مورد معافیت کارانه پزشکان بیمارستان‌های دولتی از مالیات براساس قانون بودجه و تذکر یکی از نمایندگان مجلس در خصوص وصول این مالیات از پزشکان گفت: در بند و تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، در خصوص مالیات حقوق یک استثنایی قرار گرفته است. این استثنا با توجه به متن قانون صرفا به نرخ بازمی‌گردد نه به اعطای معافیت یا عدم اعطای معافیت.دور زدن تحریم، به واردات تن ماهی رسید!

قیمت ها افزایش می‌یابد؟

او در ادامه گفت: به این معنا که نرخ مجموع درآمد، براساس سقف درآمدی که در قانون بودجه در نظر گرفته شده است، براین اساس است که به‌عنوان مثال تا ۱۲۰ میلیون تومان معاف(درآمد سالانه) مازاد بر ۱۲۰ میلیون تومان تا ۱۶۸ میلیون تومان، نرخ ۱۰ درصد و مازاد ۱۶۸ میلیون تومان تا ۲۷۶ میلیون تومان ۱۵ درصد و به همین ترتیب ادامه پیدا می‌کند.اما نرخ‌هایی که در ماده ۸۵ قانون مالیات‌های مستقیم آماده است با این نرخ‌ها متفاوت است. با توجه به اینکه در قانون بودجه عیدی و کارانه از نرخی که در بند «و» تبصره ۱۲ آمده مستثنی شده است بنابراین طبق قانون نرخ مالیات آنها به نرخ‌های ماده ۸۵ قانون مالیات‌های مستقیم بازمی‌گردد. در نتیجه قانون تفسیر نشده و عین متن قانون اجرایی شده است.

مدیر کل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی افزود: براین اساس کارانه را مشمول نرخ موضوع ماده ۸۵ قانون مالیات‌های مستقیم دانستیم و از نرخ‌هایی که در قانون بودجه در نظر گرفته شده بود مستثنی کردیم. در صورتی مجلس استفساریه‌ای به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند ناظر بر اینکه اساس موضوع قانون این بوده است که کارانه و عیدی در کل نباید مشمول مالیات شود، برمبنای قانون عمل خواهد شد. اما آنچیزی که در متن قانون ذکر شده است استثنای نرخ مالیات کارانه برای اعضای هیات علمی است. تعیین معافیت جدید در بودجه با وجود وصول سود و معافیت مشخص در ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم.

او در پاسخ به سوالی در مورد معافیت شرکت‌ها براساس بند «ه» تبصره ۲ قانون بودجه گفت: براساس قانون بودجه شرکت‌هایی که در حال حاضر در بورس فعالیت دارند، این اجازه را پیدا کردند تا اگر بخشی از سود خود را بین سهامداران تقسیم نکنند و آن سود را به استناد تصویب مجمع خودشان تا پایان سال بعد به حساب افزایش سرمایه منظور کنند(به معنای سرمایه‌گذاری مجدد) مشمول معافیت مالیاتی معادل سود تقسیم نشده می‌شوند.از نظر سازمان امور مالیاتی،  سود برای شرکت حاصل شده و براساس آن سرمایه‌گذاری مجدد در حال انجام است. ضمن اینکه برای سرمایه گذاری در ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم حکم صریح برای معافیت های سرمایه‌گذاری با ذکر شرایط مشخص وجود دارد. با توجه به اینکه حکم مشابه قانون بودجه در قانون مالیات‌های مستقیم وجود داشت، فکر می‌کنیم اگر تعیین نمی‌شد به نفع شرایط اقتصادی کشور و عدالت مالیاتی بود.لازم به ذکر است، همین بند از قانون بودجه سال ۱۴۰۲ بود که به گفته مدیر کل دفتر حسابرسی های مالیاتی سازمان امور مالیاتی سبب کاهش ۴۰ هزار میلیارد تومانی درآمدهای دولت شده است.

 

منبع: اقتصاد نیوز 

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس راه حل وزیر ارتباطات درباره اختلالات جی‌پی‌اس
سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اختلالات جی‌پی‌اس گفت: گزارشی را آماده کرده‌ایم، چون فقط حوزه ارتباطات متاثر از اختلالات جی‌پی‌اس نیست، در حوزه صنعت هوانوردی با این چالش به‌صورت جدی مواجه هستیم. اختلالات جی‌پی‌اس را احصا کرده‌ایم و به شورای عالی امنیت ملی منعکس کرده‌ایم و این موضوع در دستورکار قرار گرفته است
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
برگزیده
قیمت جهانی طلا امروز دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴؛ صعود به اوج سه هفته اخیر قیمت جهانی طلا امروز دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴؛ صعود به اوج سه هفته اخیر
قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه به بالاترین سطح خود در بیش از سه هفته گذشته رسید و با رشد حدود ۱.۱ درصدی، هر اونس طلا به ۵۱۶۳ دلار و ۶۱ سنت رسید. معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک نیز با جهش ۱.۸۹ درصدی به ۵۱۷۶ دلار و ۹۰ سنت رسید.
میوه و تره بار کالابرگی میشود! میوه و تره بار کالابرگی میشود!
وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی از اضافه شدن اقلام میوه و تره‌بار به کالابرگ از ۱۵ اسفند سال جاری خبر داد
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.