کد خبر: ۲۶۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹

واشنگتن: امیدواریم ۵ زندانی در ایران طی روزهای آتی به آمریکا برگردند

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا ابراز امیدواری کرد که «زندانیان آمریکایی بازداشت شده در ایران» طی روز‌های آتی به ایالات متحده بازگردند.
واشنگتن: امیدواریم ۵ زندانی در ایران طی روزهای آتی به آمریکا برگردند

مخاطب 24- «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه «صدای آمریکا» ابراز امیدواری کرد که با تکمیل انتقال دارایی‌های مسدود شده ایران از بانک‌های کره جنوبی به قطر، پنج تبعه آمریکایی که در ایران در بازداشت هستند، «ظرف‌ روزهای آتی» به ایالات متحده بازگردند.

اظهارات کربی در حالی مطرح شده است که رسانه آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از افراد مطلع روز پنجشنبه ۲۳ شهریور ماه مدعی شده قرار است تبادل زندانی بین ایران و ایالات متحده تا دوشنبه انجام شود. 

علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران (پنجشنبه) شب ۱۹ مرداد ماه در پی انتشار اخباری مبنی بر آزادسازی بخشی از دارایی‌های ایران اعلام کرد: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که چند سال است به‌ طور غیرقانونی توسط آمریکا توقیف شده، آغاز شد. ایران تضمین‌ لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود را دریافت کرده‌است. آزادی چند ایرانی که به‌طور غیرقانونی در آمریکا بازداشت شده بودند در این چارچوب است.

در بیانیه باقری کنی آمده است: « علاوه بر آزادسازی منابع مالی که به صورت غیرقانونی توقیف شده بود، حمایت از حقوق ایرانیان در سرتاسر جهان جزو وظایف ذاتی وزارت امور خارجه است. در این چارچوب، آزادی تعدادی از زندانیان بی‌گناه ایرانی که طی سال‌های گذشته به طور غیرقانونی و با اتهام واهی د‌ور زدن تحریم های ظالمانه آمریکا، در این کشور دستگیر و زندانی شده‌اند، به طور جدید توسط دستگاه دیپلماسی پیگیری شده است. در این راستا، آزادی تعدادی از زندانیانی که به طور غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شده‌اند، بزودی محقق خواهد شد.

پیش‌تر روزنامه نیویورک‌تایمز پیش از این گزارش داد که پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانیانی که به دلیل نقض تحریم‌ها مجرم شناخته شده‌اند، از زندان آزاد خواهند شد. این روزنامه همچنین مدعی شد حدود ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های نفتی ایران نیز آزاد خواهند شد.

کربی از وضع تحریم‌های اخیر واشنگتن علیه جمهوری اسلامی به بهانه نقض حقوق بشر گفت: «ببینید، ما همین هفته، تحریم‌های بیشتری را (علیه ایران) وضع کردیم. ما تحریم‌های بسیار بسیار زیادی را علیه رهبران ایران به خصوص آن‌هایی که در مرگ وی (مهسا امینی) و آزار وی و خشونت علیه معترضان مشارکت داشتند، وضع کردیم».

این مقام آمریکایی بدون اشاره به این‌که تحریم‌های یکجانبه آمریکا و متحدان این کشور علیه ایران تا چه اندازه رنج مردم ایران را تشدید می‌کند، با ژست حمایت از مردم ایران ادامه داد: «ما از مردم ایران دفاع می‌کنیم و از حق اعتراض مسالمت‌آمیز آن‌ها و حق صحبت کردن برای خود و برای خواسته‌هایشان و آن‌چه می‌خواهند از دولت در تهران ببینند، دفاع می‌کنیم. ما با آن‌ها دشمن نیستیم، در حقیقت ما محکم پشت سر آن‌ها ایستاده‌ایم».

عضو ارشد کاخ سفید سپس در ادامه به وضعیت بازداشت‌شدگان آمریکایی در ایران اشاره کرد و گفت: «ما از طریق دفتر حافظ منافع سوئیس، توانسته‌ایم با تمامی آمریکایی‌هایی که در بازداشت خانگی هستند، ارتباط برقرار کنیم. با توجه به آن‌چه که می‌توانیم بگوییم، به نظر می‌رسد که آن‌ها در سلامت کامل هستند. به وضوح می‌خواهیم که اطمینان حاصل کنیم که آن‌ها هنگام خروج از کشور به مراقبت‌های پزشکی دسترسی داشته باشند».

کربی در خصوص زمان بازگشت این افراد به ایالات متحده گفت: «من در این‌جا آزادی صحبت در مورد زمانبندی را ندارم. گام مهم بعدی در این فرایند، انتقال سرمایه‌ها (ایران) از کره جنوبی به قطر است و هم‌اکنون گام بعدی این است که ببینیم می‌توانیم آن‌ها را به خانه بازگردانیم یا خیر. امیدواریم که چنین چیزی در روزهای آتی رخ دهد اما هیچ اطلاعات به روز خاصی ندارم».

این مقام آمریکایی همچنین بار دیگر اظهارات مقام‌های این کشور را مبنی بر آن‌که برجام برای واشنگتن اولویت ندارد، تکرار کرد و گفت: «بار دیگر می‌گویم که ما در حال حاضر بر روی بازگشت به برجام متمرکز نیستیم و چنین چیزی در حال حاضر در دستور کار ما قرار ندارد و هر آن‌چه می‌توانیم برای بازگرداندن اتباع آمریکایی خود به خانه انجام می‌دهیم و همچنان ایران را برای رفتار ثبات‌زدایش پاسخگو نگه می‌داریم».

کربی در ارتباط با تحرکات اخیر نیروهای دریایی واشنگتن در خلیج‌فارس گفت: «در این خصوص شما را به پنتاگون ارجاع می‌دهم. می‌دانم که حضور نظامی ما در و اطراف خلیج (فارس) برای پاسخگویی و تلاش برای مهار حملات (ایران) به کشتیرانی پررنگ شده است. این یکی دیگر از رفتارهای ثبات‌زدای ایران است که همچنان انجام می‌دهد و ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که توانمندی و منابع مهار هرچه بیشتر این اقدامات را داریم».

منبع: فارس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟ ماجرای ریزش معدن همکار چیست؟
صبح امروز تونل شماره ۲۰ معدن زغال‌سنگ همکار در کوهبنان دچار ریزش شد. دو کارگر آسیب دیدند، اما خوشبختانه حال عمومی آنها مساعد است.
برگزاری نمایشگاه تمبر، خودرو، تاریخ برگزاری نمایشگاه تمبر، خودرو، تاریخ
موزه خودرو‌های اختصاصی نیاوران با همکاری موزه تخصصی تمبر یکتا، نمایشگاهی با عنوان «تمبر، خودرو، تاریخ» برگزار می‌کند.
دلیل گرانی گوشت کشف شد؟! دلیل گرانی گوشت کشف شد؟!
خرید یک کیلو گوشت گوساله می‌تواند حدود پنج درصد درآمد ماهانه کارگر ایرانی را ببلعد
آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟! آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟!
پزشکیان رییس جمهوری در مجمع گفت و گوی تهران گفت: بر اساس معاهدات بین‌المللی حق استفاده از انرژی هسته‌ای داریم. ما برای کشاورزی و صنعت به این علم نیاز داریم. چه کسی گفته اینها حق دارند جلوی علم دیگران را بگیرند. خیلی‌ها در ایران می‌خواستند به سمت سلاح هسته‌ای بروند، اما مقام معظم رهبری جلوی آن را گرفتند. در نتیجه قرار نیست ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم
منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟ منشأ نور درون انسان‌ها از چیست؟
یک آزمایش خارق‌العاده بر روی موش‌ها و برگ‌های دو گونه گیاهی مختلف، شواهد فیزیکی مستقیمی از توقف پدیده ترسناک «بیوفوتون» یا «زیست‌فوتون» را کشف کرده است که نشان می‌دهد همه موجودات زنده، از جمله انسان‌ها می‌توانند به معنای واقعی کلمه بدرخشند، تا زمانی که مرگ به سراغمان بیاید این درخشش متوقف شود
حرکت غیرورزشی شجاع خلیل‌زاده تبرعه شد؟! حرکت غیرورزشی شجاع خلیل‌زاده تبرعه شد؟!
کمیته استیناف فدراسیون فوتبال آرای خود در ۴ پرونده را اعلام کرد
کدام ادویه اثربخشی دارو‌ها را کم می‌کند؟ کدام ادویه اثربخشی دارو‌ها را کم می‌کند؟
با وجود فواید مختلف دارچین، مصرف بیش از حد آن به‌ویژه به‌صورت مکمل می‌تواند با برخی دارو‌ها تداخل ایجاد کرده و اثربخشی درمان را کاهش دهد
برگزیده
آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟! آخه آق ترامپ ما هنیه را ترور کردیم که به ما عامل خطر می‌گید؟ یا دوستان شما؟!
پزشکیان رییس جمهوری در مجمع گفت و گوی تهران گفت: بر اساس معاهدات بین‌المللی حق استفاده از انرژی هسته‌ای داریم. ما برای کشاورزی و صنعت به این علم نیاز داریم. چه کسی گفته اینها حق دارند جلوی علم دیگران را بگیرند. خیلی‌ها در ایران می‌خواستند به سمت سلاح هسته‌ای بروند، اما مقام معظم رهبری جلوی آن را گرفتند. در نتیجه قرار نیست ما سلاح هسته‌ای داشته باشیم
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
صفحه خبر بالای تصاویر