کد خبر: ۲۶۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹

واشنگتن: امیدواریم ۵ زندانی در ایران طی روزهای آتی به آمریکا برگردند

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا ابراز امیدواری کرد که «زندانیان آمریکایی بازداشت شده در ایران» طی روز‌های آتی به ایالات متحده بازگردند.
واشنگتن: امیدواریم ۵ زندانی در ایران طی روزهای آتی به آمریکا برگردند

مخاطب 24- «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در مصاحبه با شبکه «صدای آمریکا» ابراز امیدواری کرد که با تکمیل انتقال دارایی‌های مسدود شده ایران از بانک‌های کره جنوبی به قطر، پنج تبعه آمریکایی که در ایران در بازداشت هستند، «ظرف‌ روزهای آتی» به ایالات متحده بازگردند.

اظهارات کربی در حالی مطرح شده است که رسانه آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از افراد مطلع روز پنجشنبه ۲۳ شهریور ماه مدعی شده قرار است تبادل زندانی بین ایران و ایالات متحده تا دوشنبه انجام شود. 

علی باقری کنی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران (پنجشنبه) شب ۱۹ مرداد ماه در پی انتشار اخباری مبنی بر آزادسازی بخشی از دارایی‌های ایران اعلام کرد: فرآیند آزادسازی چند میلیارد دلار از دارایی‌های ایران که چند سال است به‌ طور غیرقانونی توسط آمریکا توقیف شده، آغاز شد. ایران تضمین‌ لازم برای پایبندی آمریکا به تعهدات خود را دریافت کرده‌است. آزادی چند ایرانی که به‌طور غیرقانونی در آمریکا بازداشت شده بودند در این چارچوب است.

در بیانیه باقری کنی آمده است: « علاوه بر آزادسازی منابع مالی که به صورت غیرقانونی توقیف شده بود، حمایت از حقوق ایرانیان در سرتاسر جهان جزو وظایف ذاتی وزارت امور خارجه است. در این چارچوب، آزادی تعدادی از زندانیان بی‌گناه ایرانی که طی سال‌های گذشته به طور غیرقانونی و با اتهام واهی د‌ور زدن تحریم های ظالمانه آمریکا، در این کشور دستگیر و زندانی شده‌اند، به طور جدید توسط دستگاه دیپلماسی پیگیری شده است. در این راستا، آزادی تعدادی از زندانیانی که به طور غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شده‌اند، بزودی محقق خواهد شد.

پیش‌تر روزنامه نیویورک‌تایمز پیش از این گزارش داد که پنج زندانی آمریکایی در ازای آزادی ایرانیانی که به دلیل نقض تحریم‌ها مجرم شناخته شده‌اند، از زندان آزاد خواهند شد. این روزنامه همچنین مدعی شد حدود ۶ میلیارد دلار از دارایی‌های نفتی ایران نیز آزاد خواهند شد.

کربی از وضع تحریم‌های اخیر واشنگتن علیه جمهوری اسلامی به بهانه نقض حقوق بشر گفت: «ببینید، ما همین هفته، تحریم‌های بیشتری را (علیه ایران) وضع کردیم. ما تحریم‌های بسیار بسیار زیادی را علیه رهبران ایران به خصوص آن‌هایی که در مرگ وی (مهسا امینی) و آزار وی و خشونت علیه معترضان مشارکت داشتند، وضع کردیم».

این مقام آمریکایی بدون اشاره به این‌که تحریم‌های یکجانبه آمریکا و متحدان این کشور علیه ایران تا چه اندازه رنج مردم ایران را تشدید می‌کند، با ژست حمایت از مردم ایران ادامه داد: «ما از مردم ایران دفاع می‌کنیم و از حق اعتراض مسالمت‌آمیز آن‌ها و حق صحبت کردن برای خود و برای خواسته‌هایشان و آن‌چه می‌خواهند از دولت در تهران ببینند، دفاع می‌کنیم. ما با آن‌ها دشمن نیستیم، در حقیقت ما محکم پشت سر آن‌ها ایستاده‌ایم».

عضو ارشد کاخ سفید سپس در ادامه به وضعیت بازداشت‌شدگان آمریکایی در ایران اشاره کرد و گفت: «ما از طریق دفتر حافظ منافع سوئیس، توانسته‌ایم با تمامی آمریکایی‌هایی که در بازداشت خانگی هستند، ارتباط برقرار کنیم. با توجه به آن‌چه که می‌توانیم بگوییم، به نظر می‌رسد که آن‌ها در سلامت کامل هستند. به وضوح می‌خواهیم که اطمینان حاصل کنیم که آن‌ها هنگام خروج از کشور به مراقبت‌های پزشکی دسترسی داشته باشند».

کربی در خصوص زمان بازگشت این افراد به ایالات متحده گفت: «من در این‌جا آزادی صحبت در مورد زمانبندی را ندارم. گام مهم بعدی در این فرایند، انتقال سرمایه‌ها (ایران) از کره جنوبی به قطر است و هم‌اکنون گام بعدی این است که ببینیم می‌توانیم آن‌ها را به خانه بازگردانیم یا خیر. امیدواریم که چنین چیزی در روزهای آتی رخ دهد اما هیچ اطلاعات به روز خاصی ندارم».

این مقام آمریکایی همچنین بار دیگر اظهارات مقام‌های این کشور را مبنی بر آن‌که برجام برای واشنگتن اولویت ندارد، تکرار کرد و گفت: «بار دیگر می‌گویم که ما در حال حاضر بر روی بازگشت به برجام متمرکز نیستیم و چنین چیزی در حال حاضر در دستور کار ما قرار ندارد و هر آن‌چه می‌توانیم برای بازگرداندن اتباع آمریکایی خود به خانه انجام می‌دهیم و همچنان ایران را برای رفتار ثبات‌زدایش پاسخگو نگه می‌داریم».

کربی در ارتباط با تحرکات اخیر نیروهای دریایی واشنگتن در خلیج‌فارس گفت: «در این خصوص شما را به پنتاگون ارجاع می‌دهم. می‌دانم که حضور نظامی ما در و اطراف خلیج (فارس) برای پاسخگویی و تلاش برای مهار حملات (ایران) به کشتیرانی پررنگ شده است. این یکی دیگر از رفتارهای ثبات‌زدای ایران است که همچنان انجام می‌دهد و ما می‌خواهیم اطمینان حاصل کنیم که توانمندی و منابع مهار هرچه بیشتر این اقدامات را داریم».

منبع: فارس
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
ابهام در سیاست‌های مهاجرتی ابهام در سیاست‌های مهاجرتی
اقدام ایران در زمینه اخراج اتباع دارای تبعات اخلاقی، سیاسی و اقتصادی قابل توجهی است. بسیاری از شهروندان افغانستانی که در ماه‌های گذشته مجبور به ترک خاک ایران شدند، متولد ایران بودند و در ایران تشکیل خانواده داده بودند.
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
صفحه خبر بالای تصاویر