کد خبر: ۲۶۵۱۷
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۸

بند و بساط جدید دولت در حوزه نقدینگی

تزریق نقدینگی بانک مرکزی در بانک‌ها کاهشی ۲۰ درصدی داشته است.
بند و بساط جدید دولت در حوزه نقدینگی

مخاطب 24- در بازار شبانه نیز بانک مرکزی رفتاری مشابه دارد اما با تاریخ سررسید کوتاه مدت تر و نرخ سود ۲۴ درصدی. در همین رابطه بررسی‌های آماری نشان می‌دهد مجموع بسط پول بانک مرکزی در هفته سوم شهریور ماه مسیری نزولی در پیش گرفته است.

افت تزریق پول در بازار باز

در هفته منتهی به ۲۰ شهریور ماه، بانک مرکزی ۹۵ هزار و ۳۱۰ میلیارد تومان نقدینگی در بانک‌ها تزریق کرد. این رقم در مقایسه با هفته قبل خود حدودا ۲۰ درصد کمتر شده است.

این در حالی است که از نیمه مرداد ماه امسال تا نیمه شهریور روند این شاخص صعودی بوده و هر هفته تزریق  پول بیشتری در نظام بانکی صورت می‌گرفته است.

این اتفاق با نرخ سود مشخص و تاریخ سررسید معلومی به صورت هفتگی انجام می‌شود. شاخص هایی که طبق آمار بانک مرکزی در تمام مدت امسال ثابت بوده است. در هفته اخیر مانند قبل نرخ سود بازار باز برابر با ۲۳ درصد بوده و تاریخ سررسید این معاملات برابر با ۷ روزه بوده است. در کنار این کاهش بانک مرکزی در این هفته هیچ فعالیتی را نیز در بازار شبانه ثبت نکرده است.

عملیات بازار

مداخله صفر بانک مرکزی در بازار شبانه

در بازار شبانه عمدتا بانک‌های دارای کسری می‌توانند نیازهای پولی خود را از بانک‌های دارای مازاد برطرف کنند. نرخ سود این معاملات در بازه ۱۷ تا ۲۴ درصد بوده که کف و سقف آن در احتیار بانک مرکزی است. اعتبارات قاعده‌مند بانک مرکزی که همان تزریق پول این نهاد در بانک‌های دارای کسری بوده و با نرخ  سود ۲۴ درصدی محسوب می‌شود، در این هفته برابر با صفر بوده است.

به طورکلی در هفته‌های اخیر تمرکز بانک مرکزی به رشد تزریق از سمت بازار باز و معاملات میان مدت‌تر بوده است. در همین رابطه تزریق این نهاد در بازار شبانه این هفته نیز کاهش پیدا کرده و هم سو با روند معاملات بازار باز ثبت شده است. بنابراین ارقام ثبت شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد مجموع بسط پول بانک مرکزی در هفته سوم شهریور ماه نزولی بوده است. این اتفاق تا چه حد به معنای کاهش تقاضای پول از سوی بانک‌ها بوده است؟

افت نرخ پذیرش اوراق در بازار باز

به طور کلی ساز و کار بازار باز به صورت معاملات ریپو است. در این معاملات بانک‌ها می‌توانند اوراق به بانک مرکزی پیشنهاد داده و این نهاد نیز متناسب با سیاست‌های خود و نیاز بانک‌ها به آن میزان که صلاح می‌داند پاسح دهد.

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد از ابتدای خرداد امسال، غالبا تمام نیاز نقدینگی بانک‌ها در بازار با پاسخ صد در صدی بانک مرکزی مواجه شده و این نهاد به تمام نیاز بانک‌ها پاسخ داده است.

این در حالی است که این نوار در هفته اخیر قطع شده است. در هفته اخیر نیاز نقدینگی بانک‌ها در بازار باز برابر با ۱۱۰ همت بوده اما این نهاد تنها حدودا ۹۵ همت را پاسخ داده است. در همین رابطه در هفته اخیر ۸۶.۴ درصد نیاز بانک‌ها به پول در هفته گذشته از سوی بانک مرکزی پذیرفته شده است.

به عبارت دیگر نیاز بانک‌ها به پول همچنان بالا بوده اما بانک مرکزی از سیاست انبساطیخود در هفته اخیر کمی عقب نشینی کرده است. به عبارت دیگر تقاضای پول در بانک‌ها همچنان سطح بالایی دارد اما بانک مرکزی تزریق خود را مدیریت کرده است.

عملیات بازار 2

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان یک ایرانی، گرانترین بازیکن جهان
ستاره کبدی ایران می‌گوید بعد از درخشش در چهار فصل اخیر توانسته عنوان گران‌ترین بازیکن جهان را در اختیار بگیرد.
پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس
چندسالی است که بازار خرید و فروش پرنده‌های شکاری و زینتی در ایران و صادرات آن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس حسابی گرم شده است و صیادان پول‌های هنگفتی به جیب زده که البته سود بیشتر نصیب دلالانی است که پرندگان را از صیادان خریده و آن را در بازار‌های صادراتی به قیمت دلاری به فروش می‌رسانند.
افشاگری همسر قاتل الهه افشاگری همسر قاتل الهه
همسر سابق متهم به قتل الهه حسین‌نژاد، گذشته تاریک این قاتل را فاش کرد.
تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب تمام باور‌های غلط در مورد درمان کبد چرب
به گفته یک متخصص طب سنتی، از دیرباز در میان عامه مردم، باور‌های طبی و تغذیه‌ای نادرست زیادی شکل گرفته که متاسفانه این عقاید منسوخ تا به امروز هم در حال نشر و پخش است و یکی از گروه‌های فعال در دامن زدن به این تصورات و پندار‌های نادرست، افراد متخصص نمای منتسب به طب سنتی هستند که سبب بروز بدبینی‌هایی در افراد جامعه شده‌اند.
بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد بیست و هشتمین فرزند مرد کرمانی به دنیا آمد
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان از به دنیا آمدن بیست و هشتمین فرزند یک جانباز کهنوجی خبر داد.
۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند ۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور خبر داد و گفت: این زنان تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفتند.
بندری که یوسف را از پدرش ربود بندری که یوسف را از پدرش ربود
پدر یوسف جاویدی، یکی از جان باختگان در حادثه انفجار شهید رجایی در چهلمین روز درگذشت فرزندش، از مسئولین می‌خواهد به بازرسی‌ها و وظایفشان عمل کنند تا داستان «یوسف»‌ها هیچ گاه تکرار نشود.
برگزیده
پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس پرواز با بال‌های بسته بر فراز خلیج فارس
چندسالی است که بازار خرید و فروش پرنده‌های شکاری و زینتی در ایران و صادرات آن به کشور‌های حاشیه خلیج فارس حسابی گرم شده است و صیادان پول‌های هنگفتی به جیب زده که البته سود بیشتر نصیب دلالانی است که پرندگان را از صیادان خریده و آن را در بازار‌های صادراتی به قیمت دلاری به فروش می‌رسانند.
۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند ۲۱۲ هزار فرزند توسط زنان سرپرست خانوار بزرگ می‌شوند
رئیس سازمان بهزیستی کشور از شناسایی ۵۳ هزار زن سالمند تنها در کشور خبر داد و گفت: این زنان تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفتند.
۸ میلیون وام برای موتور کم مصرف کولر ۸ میلیون وام برای موتور کم مصرف کولر
وزیر نیرو گفت: تسهیلات ۸ میلیون تومانی با نرخ سود ۱۸ درصد به ازای هر کد ملی از طریق سکوی جت وام، فقط برای خرید الکتروموتور‌های راندمان بالا BLDC در دسترس عموم قرار گرفته است.
صفحه خبر بالای تصاویر