کد خبر: ۲۶۴۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۷

عقب‌نشینی‌های تورم‌زای دولت هم به کمک بورس نیامد

عقب‌نشینی‌های پی‌درپی دولت از مصوبات خود علاوه بر اینکه نتوانست مجددا رونق را به بازار سرمایه برگرداندُدر ماه‌های آینده آثار و تبعات تورمی قابل توجهی خواهد داشت.
عقب‌نشینی‌های تورم‌زای دولت هم به کمک بورس نیامد

مخاطب ۲۴- بررسی روند بازار سرمایه از اردیبهشت سال جاری تا کنون به خوبی نشان می دهد، که بازار سرمایه در یک رکود معنا داری فرو رفته است. بهترین نشانه برای صحت سنجی این ادعا افت محسوس ارزش معاملات است. همانطور که در نمودار زیر مشخص است ارزش معاملات از اواسط اردیبهشت ماه در یک روند نزولی مستمر از اعدادی نزدیک ۳۰ هزار میلیارد میلیارد تومان به کمتر از 4 هزار میلیارد تومان هم رسید که مشخصا نشان از خروج سرمایه مستمر دارد.

عقب نشینی‌های پی در پی دولت برای حمایت از بورس 

یکی از نکاتی که باید به آن اشاره کرد، عقب‌نشینی‌های تورم‌زای دولت از تک تک مصوباتی است که به نوعی بر فضای بازار سرمایه اثر منفی می گذاشتند. گفتنی است اخیرا وزیر اقتصاد نیز در خصوص عقب نشینی‌های پی‌در‌پی دولت برای حمایت از بازار سرمایه گفت: تاکنون ۳ ورود برای حمایت از بازار سرمایه انجام داده ایم. نخستین آن مصوبه بهمن سال ۱۴۰۰ بود که سقفی بر نوسانات نرخ خوراک که متاثر از جنگ روسیه و اوکراین قرار گرفته بود وضع شد. دومین مصوبه نیز در آبان ۱۴۰۱ با درخواست فعالین بازار به منظور حمایت از بازار سرمایه توسط دولت انجام شد و سومین مصوبه نیز مصوبه شهریور ماه امسال برای بازگشت به فرمول برای تعیین نرخ خوراک و هم‌چنین تغییرات ارزی برای نرخ مبنا ارز بود.

به بیانی دیگر، از ابتدای سال دولت با چشم‌پوشی از کسری منابع تبصره ۱۴ دست به  تغییر نرخ تسعیر برای افزایش حاشیه سود شرکت‌های پتروشیمی زد که به نوعی اقدامی جهت حمایت از بازار سرمایه نیز محسوب می شد. به نظر می رسد  در شرایطی که دولت  همه جوره سعی کرد تا بازار سرمایه را از فضای رکودی خارج کند، اما در نهایت برآوردها نشان می دهد به موفقیتی در این حوزه نرسید.

اقدامات تورم زا برای حمایت از بازار سرمایه/ بورس باز هم جان نگرفت

لازمبه ذکر است هفتۀ گذشته بود که بانک مرکزی ابلاغیه جدیدی را در خصوص تغییر نرخ تسعیر ارز مبنای محاسبه خوراک پتروشیمی‌ها و همچنین قیمت پایه این محصولات در بورس کالا از ۲۸.۵۰۰ تومان به نرخ مرکز مبادله، به‌طور رسمی ابلاغ کرد و کارشناسان مختلفی به ارائه نظرات خود و همچنین بررسی تبعات تورمی این اقدام پرداختند. 

براساس برآوردهای انجام‌شده، پس از افزایش نرخ تسعیر محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی از۲۸.۵۰۰ تومان به نرخ مرکز مبادله طلا و ارز بانک مرکزی،  ۳۷.۵۰۰ الی ۳۸.۵۰۰ تومان (افزایش ۳۰درصدی) در دسته کالاهای ملتهب شاهد افزایش ۱۴درصدی قیمت‌ها خواهیم بود، این میزان افزایش قیمت در دسته کالاهای غیرملتهب حدود ۲۴ تا ۳۰ درصد خواهد بود. بنابراین می‌توان گفت که  ابلاغیه افزایش نرخ تسعیر که ردپای سه وزارت‌خانه اقتصاد، صمت و نفت بیشتر در آن به چشم می‌خورد، در شرایطی کمک محسوسی به بازار سرمایه نکرد که طبیعتا شاهد آثار تورمی این اقدام در آینده نزدیک خواهیم بود.

به نظر می رسد در شرایطی زمزمه های رشد مجدد تورم در ماه های آینده به واسطه اقدامات اخیر دولت ( و ایجاد کسری در منابع تبصره ۱۴ ) به گوش می‌رسد، که مشخصا این اقدامات دولت برای حمایت از بازار سرمایه چندان نتیجه‌بخش نبود و نتوانست چشم‌انداز مثبتی در کوتاه مدت برای بازار سرمایه به وجود آورد.

شاید این‌طور بتوان گفت، اقدامات اخیر تیم اقتصادی دولت بازی باخت باختی بود که علاوه بر اینکه نتوانست مجددا رونق را به بازار سرمایه برگرداند، می‌تواند تبعات تورمی در ماه‌های آینده داشته باشد و روند نزولی تورم را متوقف کند.

منبع: تسنیم

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات اعتبار کالابرگ افزایش یافت؟ + جزئیات
ارسال پیامک ثبت‌نام برای افزایش اعتبار کالابرگ الکترونیکی به سرپرستان خانوار آغاز شده است. این پیامک‌ها با سرشماره Yaraneh-IRI و از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها ارسال می‌شوند.
قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی! قیمت باورنکردی خودرو شنبه ۱۱ مهر؛ شاهین سه میلیاردی!
گران‌ترین سدان سایپا در بازار آزاد سه میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان قیمت خورده است
خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
حقیقت خودرو ملی ایران سال‌ها پشت شعارها پنهان مانده است. در این گزارش با بررسی مشخصات فنی ری را، مقایسه سمند با خودروهای خارجی، معایب دنا پلاس توربو و قیمت و مشخصات تارا، فاصله واقعی این محصولات با ادعاهای رسمی را نشان می‌دهیم.