کد خبر: ۲۶۲۵۲
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۳
بازی‌های رایانه‌ای در صف پرداخت مالیات؛

گیمر‌های بازی‌های رایانه‌ای خارجی مالیات می‌پردازند

مرکز پژوهش‌های مجلس پیشنهاد داد برای اجرا شدن دریافت عوارض از بازی‌های خارجی، وزارت اقتصاد و ارتباطات به شناسایی مراکز عرضه و اخذ مالیات کمک کنند.
گیمر‌های بازی‌های رایانه‌ای خارجی مالیات می‌پردازند

مخاطب 24-  در لایحه سومین الحاقیه به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در ماده ۱۴، موضوع دریافت عوارض از بازی‌های خارجی قابل نصب در رایانه، تلفن همراه و کنسول آمده بود. این ماده به‌عنوان یک ردیف درآمدی در بودجه سالانه وزارت ارشاد در نظر گرفته می‌شد اما در قانون بودجه ۱۴۰۱ به عنوان بند ی تبصره ۶ بر آن تأکید بیشتری شد و نوع هزینه‌کرد آن هم مشخص شد.

تا به حال هیچ‌کدام از این قوانین نتوانستند در دریافت عوارض از بازی‌های خارجی اثربخش باشند. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی با عنوان «بررسی ماده ۱۴ لایحه الحاقیه برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت» دلایل ناکامی در اجرای این بند را هم برشمرده است: «فقدان هرگونه اطلاعات مالی از عرضه‌کنندگان بازی‌های خارجی قابل نصب در رایانه تلفن همراه و… در بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، تغییر حامل‌های بازی از ابزارهای سخت به سمت پایگاه‌های اینترنتی عرضه بازی‌ها، تبادلات مالی متنوع و وجود رمزارزها به‌عنوان شکل جدید مبادلات، دشواری نظارت و کنترل بر بسیاری از بازی‌های رایانه‌ای در بستر فضای مجازی، مخفی نگه‌داشتن و استفاده از شرکت‌های میانجی توسط فروشندگان بازی‌های رایانه‌ای در سیستم‌های پرداخت برخط و محدودیت‌های موجود در برخی کشورها بر مبنای قوانین حفاظت از حریم خصوصی برای فروشندگان و تامین‌کنندگان اینترنتی در مورد افشای اطلاعات آن‌ها مثل گردش مالی.»

 

مالیات بازی‌های رایانه‌ای از چه طریق دریافت می‌شود؟

مرکز پژوهش‌های مجلس بر همین اساس پیشنهاد داده که در کنار وزارت ارشاد، وزارت امور اقتصاد و دارایی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم برای شناسایی مراکز عرضه و گرفتن مالیات در متن لایحه بیایند. در نتیجه این مرکز پیشنهاد داده ماده ۱۴ به این شکل اصلاح شود: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است با همکاری وزارت اقتصاد و امور دارایی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عرضه‌کنندگان انواع بازی‌های خارجی قابل نصب در رایانه، تلفن‌های همراه و پیشانه بازی(کنسول) را شناسایی و در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهد تا این سازمان عوارضی معادل ۱۰ درصد قیمت فروش را اخذ و به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز نماید. ۱۰۰ درصد وجوه حاصله در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای) قرار می‌گیرد تا مطابق قوانین بودجه سنواتی و پس از مبادله موافقت‌نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف حمایت از توسعه بازی‌های تولید داخل شود.»

کدام کالاها در دسته دریافت مالیات قرار می‌گیرند؟

مرکز پژوهش‌ها علاوه بر بازی‌ها همچنین روی واردات کالا و محصولات فرهنگی و صنایع دستی هم دست گذاشته و در مورد عوارض واردات این دسته از کالاها و چگونگی خرج کردن درآمدهای مالیاتی این حوزه هم پیشنهادهایی داده است. در متن گزارش این مرکز آمده: «با توجه به اینکه از فرصت فراهم آمده در لایحه برای تنظیم‌گری مالی دولت در بخش فرهنگ‌وهنر بهره بیشتری به‌دست می‌آید، پیشنهادهایی نیز در خصوص اخذ عوارض از واردات کالاها و محصولات فرهنگی و صنایع دستی، هدایت بخشی از درآمدهای مالیاتی به سمت حمایت از زیرساخت‌های فرهنگی، مسئولیت فرهنگی نهادها و دستگاه‌های غیرفرهنگی و نیز حمایت از فرهنگ ایثار، جهاد، مقاومت و شهادت ارائه می‌شود.»

اگرچه دلایل ناکامی دولت از گرفتن مالیات از بازی‌های خارجی در این گزارش آمده است، اما ورود وزارت اقتصاد و وزارت ارتباطات به این موضوع، مشخص نیست بتواند این موانع را از پیش پای وزارت ارشاد برای به دست‌ آوردن بودجه بیشتر بردارد. درواقع شناسایی و گرفتن مالیات به دو وزارتخانه دیگر سپرده شده تا وزارت ارشاد بتواند از مالیات بهره‌برداری کند.

این پیشنهاد در حالی مطرح شده که گیمرها بارها نسبت به فیلترینگ و عوارض آن در صنعت بازی گلایه کرده‌اند. با این‌حال به نظر می‌رسد مرکز پژوهش‌ها تنها راه حمایت از صنعت بازی داخلی را، گرفتن مالیات از بازی‌های خارجی می‌داند.

منبع: صنعت نیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
هنرپیشه زن ایرانی در جنگ آسیب دید هنرپیشه زن ایرانی در جنگ آسیب دید
مریم معترف که خانه‌اش در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی دچار آسیب شده، با تشریح خساراتی که به خانه وارد شده، از تلاش کارکنان آتش‌نشانی قدردانی کرد و در عین حال گفت: دلم پیش همسایه‌هاست.
ترامپ و ماسک الهام‌بخش شخصیت‌های بی‌رحم اسکویید گیم ترامپ و ماسک الهام‌بخش شخصیت‌های بی‌رحم اسکویید گیم
خالق سریال اسکویید گیم فاش کرد شخصیت‌های بی‌رحم VIP با الهام از قدرت بی‌پرده میلیاردر‌های دنیای واقعی مانند ایلان ماسک و ترامپ خلق شده‌اند.
تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی تئوری مخفی‌سازی اورانیوم زیر ابنیه تاریخی
اسرائیل این‌بار صراحتاً تاریخ ایران را هدف قرار داده است. دقیقاً امری که خودش از نبود آن در رنج است. ابنیه تاریخی ایران یادگار تاریخ چند هزارساله این کشور است و در این سال‌ها علی‌رغم تمام بالا و پایین شدن‌ها و کم و کاستی‌ها و بی‌مهری‌ها، سازمان‌های فرهنگی تمام تلاش خود را کرده‌اند تا آثار و ابنیه تاریخی را سالم نگه دارند و نسل جدید از وجود این تاریخ بی‌بهره نماند.
صفحه خبر بالای تصاویر