کد خبر: ۲۶۰۰۳
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۷

کدام نمایندگان با اخراج اساتید موافق بودند

سه نفر از نمایندگان مجلس در اظهار نظر جداگانه به دفاع از اخراج برخی از اساتید دانشگاه ها پرداختند.
کدام نمایندگان با اخراج اساتید موافق بودند

مخاطب 24: با وجود انتقادات زیادی که  طی روزهای اخیر نسبت به موج اخراج اساتید مطرح شده است، اما برخی از نمایندگان مجلس در موضع دفاع از این اتفاق قرار دارند.

احمد نادری، عضو هیات رئیسه مجلس در گفت و گویی با خبرگزاری دولت گفت: موج رسانه‌ای که در مورد قطع همکاری با اساتید به راه افتاده، واقعیت ندارد،سعی دارند این موضوع را سیاسی و امنیتی جلوه داده شود، اما واقعیت ندارد، بلکه موضوع عدم احراز شرایط برای ادامه همکاری مطرح است. بحث قطع همکاری با برخی از اساتید همواره بوده و هست و موضوع چندان جدیدی هم نیست.

وی گفت: من بخشی از تحصیلاتم را در دانشگاه آلمان سپری کرده‌ام و در آنجا هم شرایط همکاری اساتید به همین شکل است. از آنجایی که من سالهاست که فعالیت بین‌المللی در حوزه های مختلف اعم از دیپلماسی علمی دارم، از این موضوع کاملا اطلاع دارم.

در همه جای دنیا استاد دانشگاه هم باید شرایط اخلاقی و هم شرایط علمی داشته باشند تا ادامه همکاری با استاد انجام شود. در طول سالیانی که من در دانشگاه تهران بودم فراوان دیده‌ام که با استادی قطع همکاری شود.


عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در واکنش به اخراج اساتید به دیده بان ایران گفت: اخراج اساتید روتین است؛ هرکسی تخلفی کند باید با او برخورد شود. بیشتر یک فضاسازی سیاسی و تبلیغاتی است. کسانی که به عنوان حمایت از نخبگان و اساتید ۵۸ نفر را لیست کرده‌اند و هیاهو راه انداخته‌اند به نظرم دل‌شان به حال ۳ هزار نخبه‌ای که کاملا قانونی مراحل جذبشان را طی کرده بودند و در دولت روحانی با هیاهو و بدون دلیل تمام‌شان از دانشگاه‌ها اخراج شدند، بسوزد.

وی گفت: تصورم این است که بیشتر یک فضاسازی سیاسی و تبلیغاتی است. بالاخره اساتید دانشگاه و اعضای هیئت علمی هم مثل سایر کارمندان دولت از قانون مستثنی نیستند. اگر در جایی کسی خطایی می‌کند، حتما باید بر اساس قانونی با او برخورد شود. دلیل نمی‌شود کسی چون استاد دانشگاه است هرکاری که خلاف قانون است انجام دهد و ساختار سیستم هم به این عنوان که استاد دانشگاه است، هیچ اقدامی نکند.

اساتید دانشگاه خودشان بهتر از هرکسی می‌دانند که در چارچوب نظام و قانون جمهوری اسلامی باید کار کنند. لیستی که به عنوان اساتید اخراج شده از این دولت منتشر شده است را من بررسی کرده‌ام و بیشتر یک فضاسازی است. ممکن است از این تعداد ۶ یا ۷ نفری در هیئت‌های تخلفات دانشگاه‌ها به دلیل اقدامات خلاف قانون معلق شده باشند ولی در همان حد ۶ یا ۷ نفر است که امر عادی و روتینی است.

 

فریدون عباسی، نماینده مجلس درباره موضوع اخراج اساتید از دانشگاه‌ها به ایسنا گفت: هر چقدر به مهر ماه نزدیک می‌شویم، توطئه‌های دشمن سازمان یافته‌تر و شدیدتر می‌شود چراکه می‌خواهد از جمعیت دانشجویی کشور که قصد علم آموزی را دارد استفاده کرده و بر فضای جمعیتی مسلط شود.

ماهیت دشمنان ما این است که این کار را انجام دهند. هرجایی که اجتماع باشد و فرقی نمی کند که این اجتماع در کجا باشد - حال در مدارس باشد یا در دانشگاه های کشور باشد - حتی مساجد نیز ممکن است هدف قرار بگیرد تا مردم را تحت فشار قرار دهند.

وی گفت: افراد عالم و اساتید دانشگاهی لازم است که حد خود را رعایت کنند. زمانی که آمدند و در دانشگاه و نظامی با عقاید و ایدئولوژی خاص فعالیت کنند باید ضوابط و چارچوب موجود را بپذیرند. افرادی که قبول می کنند در یک چارچوب معینی در یک دستگاهی کار کنند باید به آن احترام بگذارند. هم دانشجو باید مقررات دانشگاه را رعایت کند و هم اساتید باید آن چارچوبی را که برای عضو هیات علمی پیش بینی شده است بپذیرد.

عباسی گفت: اگر کسی از این چارچوب بیرون رفت لازم است هیات انتظامی مرتبط با رسیدگی به تخلفات اعضای هیات علمی دانشگاه به این موضوع رسیدگی کند. این هیات‌های انتظامی نیز دارای چارچوب و مقررات هستند؛ به عنوان مثال اول تذکر شفاهی داده می شود، سپس تذکر کتبی داده می شود، بعد مرحله درج در پرونده است. این مراحل طی می‌شود؛ برای کارمندان دانشگاه نیز اینگونه است.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر کار خلاف مقرراتی صورت گرفته باشد، متناسب با تخلف به آن رسیدگی می شود. اگر افرادی چه در جایگاه دانشجو یا در جایگاه استاد امنیت ملی را به خطر انداخته و عقایدی را منتشر کرده باشند که دال بر این باشد که دانشجو را به تعطیلی کلاس دعوت کرده، متضاد با وظایف استادی است. استاد به دانشگاه آمده تا کلاس درس تشکیل دهد. اگر اعتراضی نیز دارد راه های اعتراض نیز مشخص است. به عنوان مثال در قالب احزاب می توانند مجوز بگیرند و اجتماع تشکیل دهند یا در کرسی های آزاداندیشی نظرات خود را بیان کنند.

وی گفت: نمی‌شود یک استادی در دانشگاه اعلام کند که من یک چارچوب برای خودم داشته و هر کاری که دلم می‌خواهد انجام می دهم. استاد در دانشگاه استخدام شده است تا اهداف نظام را پیش ببرد. استاد باید دانشجو را مطابق با اهداف نظام تربیت کند و برای مسائلی که نظام می خواهد تحقیق کند. اساتید و علما باید با حل مشکلات کشور آشتی کرده و توصیه بنده این است که اگر استادی مرتکب تخلفی شد از دانشگاه اخراج نشود بلکه اجازه دهیم در چارچوب نظام باقی مانده و با انتقال به بخش پژوهشی از ظرفیت علمی آن فرد استفاده شود.

 

منبع: خبر آنلاین

برچسب ها: دانشگاه استاد
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
فیلم+روایت رئیس پلیس آگاهی از نحوه قتل الهه حسین نژاد فیلم+روایت رئیس پلیس آگاهی از نحوه قتل الهه حسین نژاد
قاتل پس از ارتکاب جرم، جسد را به بیابان‌های اطراف فرودگاه منتقل می‌کند تا آثار جنایت را مخفی کند با این حال، اقدامات اطلاعاتی و کارآگاهی پیچیده پلیس در مدت کوتاهی منجر به شناسایی و دستگیری متهم اصلی در شب گذشته شد.
تاج بر سر دختر شایسته تایلند تاج بر سر دختر شایسته تایلند
در حالی‌که نماینده تایلند تاج دختر شایسته جهان را بر سر گذاشت و هند میزبان یکی از پرهزینه‌ترین رویداد‌های سال بود، پشت صحنه رقابت Miss World ۲۰۲۵ با اتهامات تندی از سوی نماینده انگلستان به لرزه افتاد.
خانم ها، افسردگی میانسالی را جدی بگیرید خانم ها، افسردگی میانسالی را جدی بگیرید
افسردگی در میانسالی مشکلی شایع و قابل درمان است و این افراد باید بدانند که تنها نیستند و لازم نیست در سکوت و تنهایی رنج بکشند.
چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟ چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟
در دنیای پرهیاهوی امروز، بی‌حوصلگی برای مطالعه به پدیده‌ای فراگیر تبدیل شده و ذهن انسان معاصر را از تمرکز و تفکر عمیق دور کرده است
آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید! آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید!
هومن سیدی در یک ویدئو درباره خود افشاگری کرد.
عکس| سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند عکس|  سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند
صحبت های هفته پیش بیرانوند در مورد تحصیلاتش حسابی حاشیه ساز شد.
آلزایمر را با این گیاه درمان کنید! آلزایمر را با این گیاه درمان کنید!
پژوهش‌های محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران نشان می‌دهد عصاره گیاهان وج و بادرنجبویه می‌تواند به درمان آلزایمر کمک کند.
برگزیده
ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی شکایت کرد ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی شکایت کرد
ایران با انتشار یادداشتی حقوقی، ادعا‌های آژانس درباره «جاسوسی» را رد کرد و آن را افتراآمیز خواند. تهران معتقد است آژانس از اختیارات خود فراتر رفته و با استناد به شواهد ساختگی علیه ایران اقدام می‌کند.
سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا ممنوع شد سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا ممنوع شد
دونالد ترامپ با صدور فرمانی سفر شهروندان ایرانی و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا را ممنوع اعلام کرد. اتباع هفت کشور دیگر نیز با محدویت دریافت ویزا مواجه شدند. ترامپ تصمیم خود را به دلیل "نگرانی‌های امنیتی" اتخاذ کرده است.
صادرات نفت خام ایران به چین کاهش یافت صادرات نفت خام ایران به چین کاهش یافت
داده‌های اولیه نشان می‌دهد جریان نفت خام و میعانات گازی از ایران به چین در ماه می‌کمی بیش از ۱.۱ میلیون بشکه در روز بوده که حدود یک‌پنچم پایین‌تر از یک سال قبل‌تر است.
صفحه خبر بالای تصاویر