کد خبر: ۲۵۹۱
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۵

قیمت عجیب خرید و فروش نخل

بر اساس ارزش‌یابی صورت گرفته از سوی گمرک هر نفر نخل حدود ۳۰۰ دلار فروخته شد. البته هر نخل از نخلداران بین ۱ میلیون و ۵۰۰ تا ۳ میلیون و ۵۰۰ خریداری شد.
قیمت عجیب خرید و فروش نخل

محسن رشید فرخی با بیان اینکه صادرات نخل با هر عنوانی از اساس اشتباه بود، گفت: نخل جزو سرمایه‌های ملی کشور محسوب می‌شود از این‌رو من بازگشت آن‌ها را با هر عنوانی به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم پرونده این مسئله همین‌جا با هر میزان ضرر و زیانی‌که به منابع طبیعی و محیط زیست کشور وارد شده است بسته شود.

قیمت عجیب خرید و فروش نخل

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی استان کرمان، با بیان اینکه دیگر این نخل‌ها قامت راست نخواهند کرد، افزود: ممکن است درصدی از این نخل‌ها نجات پیدا کنند، اما این احتمال بسیار کم است چراکه مدت زمان زیادی از ریشه خارج شدند و در گمرکات ایران و قطر بلاتکلیف ماندند.

وی درباره دلیل عودت نخل‌ها از قطر، گفت: گواهی‌های بهداشت این نخل‌ها از سوی قطر تایید نشده است آن‌ها بر این باورند که در گواهی‌های بهداشت نخل‌ها تغییراتی اعمال شده و روی آن‌ها دست برده است. هنوز مشخص نشده است که گواهی‌ها بهداشتی برچه اساسی و با چه نظارتی صادر شده‌اند.

به گفته رشید فرخی، قطر میزبان مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ است از این‌رو آن‌ها باهدف تزیین شهر‌ها و ورزشگاه‌ها اقدام به خرید نخل از ایران کردند. حال که این موضوعیت برای آن‌ها به پایان رسیده است امیدواریم که این مسئله آخرین پرونده فروش نخل باشد.

این فعال اقتصادی با اشاره به وسعت دایره نفوذ انجمن ملی خرما، گفت: این روز‌ها انجمن در دورترین روستا‌های کشور که خرما تولید می‌شود حضور فعال دارد و اگر بار دیگر شاهد این موارد باشیم به عنوان مدعی العموم ورود خواهیم کرد و حرفی برای گفتن خواهیم داشت.

بنا به اظهارات رشید فرخی، بر اساس ارزش‌یابی صورت گرفته از سوی گمرک هر نفر نخل حدود ۳۰۰ دلار فروخته شد. البته هر نخل از نخلداران بین ۱ میلیون و ۵۰۰ تا ۳ میلیون و ۵۰۰ خریداری شد.

وی تصریح کرد: من به عنوان فعال این حوزه بسیار متاسف شدم که سرمایه‌های ملی با این قیمت خرید و فروش شد.

رشید فرخی با اشاره به ورود به‌موقع مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، افزود: معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی این مسئله را تکذیب نکرد و خاطر نشان کرد که با نظارت بیشتر آن را دنبال کرد. این در حالی است که بسیاری از مسئولان محلی در ابتدای رسانه‌ای شدن این خبر آن را تکذیب و انکار کردند.

وی در ادامه تصریح کرد: خروج نخل‌ها اگر ادامه داشته باشد در نهایت در میزان تولید و صادرات خرما در کشور تاثیر مستقیم برجای خواهد گذاشت از این‌رو باید این روند متوقف شود.

رییس انجمن ملی خرما تصریح کرد: ما باید شرایط را برای توسعه صادرات فراهم کنیم اولین پیش شرط توسعه صادرات داشتن اقتصاد پایدار است. فعالان اقتصادی از تصمیم‌گیری‌های مسئولان باخبر نیستند و نمی‌دانند فردا اراده تصمیم‌گیران به کدام سمت خواهد رفت همین سردرگمی‌های اقتصادی تاثیر مستقیم خود را در صادرات گذاشته است. پس با ثابت کردن ارزش پولی خود باید زمینه توسعه صادرات را فراهم کنیم.

این فعال اقتصادی عربستان را به عنوان رقیب جدی ما در تولید خرما معرفی کرد و افزود: پاکستان در تولید خرما نمی‌توان رقیب جدی ما باشد، تعداد نخل‌های پاکستان جزیی است و خرمای آن‌ها کیفیت لازم را ندارد و نامرغوب است از این‌رو این کشور نمی‌تواند برای ما مشکل‌ساز باشد.

به گفته وی، کشور‌های حوزه اوراسیا، هند، چین و اروپا جزو کشور‌های هدف صادراتی ما محسوب می‌شوند.

رشیدفرخی ابراز امیدواری کرد که در سال جاری بتوان بالای ۲۰ درصد از مجموع یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خرمای تولید شده را صادر کنیم اگر چنین رقمی محقق شود ارزآوری خرما برای بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار خواهد شد.

این فعال اقتصادی بابیان اینکه تحریم‌ها روند صادرات را دشوار کرده است و بازار‌های هدف ما را تغییر داده است، تصریح کرد: در بحث حمل و نقل با مشکلات جدی مواجه هستیم و کرایه‌ها به‌شدت بالا رفته است همچنین بازگشت پول برای صادرکنندگان دشوار شده و آن‌ها با غیرت کار می‌کنند چراکه بسیاری از روابط اقتصادی خود را با دیگر کشور‌ها از دست دادند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول
نرخ تازه محصولات ایران خودرو برای امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.
صفحه خبر بالای تصاویر