کد خبر: ۲۵۲۹۵
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲

پیش بینی فاکتور‌های تاثیرگذار دربازار‌های مالی

در ماه‌های اخیر بازار‌های مختلف افت زیادی را تجربه کرده‌اند و بسیاری از سرمایه‌گذاران که آگاهی چندانی نسبت به روند‌ها و فاکتور‌های تاثیرگذار در بازار‌ها نداشته‌اند زیان بالایی را تجربه کردند، از این رو ارتقای سواد مالی نخستین گام برای جبران زیان است.
پیش بینی فاکتور‌های تاثیرگذار دربازار‌های مالی

مخاطب24:در همین راستا صرافی ارز دیجیتال او ام پی فینکس (OMPFinex) با همکاری محمد حسینی، تحلیلگر بازارهای مالی در همایش «سرمایه‌گذاری برای همه» که در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد، مسیرهای متفاوت برای موفقیت در بازارها را زیر ذره‌بین قرار دادند. به گزارش فردای اقتصاد حسینی در این همایش با اشاره به اینکه در ایران برای سرمایه‌گذاری باید ازاقتصاد کلان اطلاع داشت، گفت: ما برای سرمایه‌گذاری باید مطلع باشیم که شرایط خرید در زمان رکود و رونق متفاوت است. او افزود: یک نماد یا رمزارز ممکن است در زمان رونق رشد کند و نماد دیگری در زمان رکود رشد را تجربه کند، برای نمونه می توان به قیمت تتر توجه کرد که به عنوان یک ارز دیجیتال محبوب در بازار رمز ارزها مورد توجه معامله گران است. حسینی با بیان اینکه دراقتصاد ابتدا باید به نظریه عرضه و تقاضا توجه داشت، افزود: هر دارایی که کمتر باشد عرضه کمتری دارد و ارزش بالاتری می‌گیرد و به عکس دارایی که عرضه بالایی دارد ارزش کمتری در جامعه پیدا می‌کند. او افزود: در تعریف دیگری گفته می‌شود که عرضه و تقاضا همیشه برابرهستند و دست‌های پنهانی همچون دولت به این بازار جهت می‌دهد اما بعدها در تحقیقات نظریه‌هایی مطرح شد که دولت‌ها و بانک مرکزی تلاش می‌کنند که اقتصاد را در حالت تعادل نگه دارند و در این شرایط رکود ایجاد می‌شود اما در این شرایط تورم عامل حرکت اقتصادی می‌شود.

 

او با تاکید بر اینکه در دنیا تورم صفر خوب نیست، گفت: در آمریکا خزانه‌داری تلاش دارد تورم و رشد اقتصادی را در محدوده ۲ تا سه درصد متعادل کند. سه هدف برای سرمایه‌گذاری این تحلیلگر بازار با اشاره به اینکه سه هدف برای سرمایه‌گذاری وجود دارد، گفت: نخستین هدف فرار از مالیات است. او افزود: هدف دیگر سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی برای آینده و بازنشستگی است و هدف سوم برنامه‌ریزی برای خرید محصولات است. برای نمونه خرید یک خودرو نیازمند سرمایه‌گذاری در بازارهای دیگری همچون طلا برای کسب سرمایه کافی است. حسینی با بیان اینکه در سرمایه‌گذاری مالی هدف کسب سود است، گفت: به نوعی در این سرمایه‌گذاری به یک تقاضای غیرواقعی پاسخ داده می‌شود. برای نمونه خرید طلای آب شده با هدف کسب سود انجام می‌شود و متفاوت از خرید مصنوعات طلا برای نیاز واقعی است. او با تاکید بر اینکه در بازار سهام روی نوسانات سود می‌کنید گفت: در واقع این سرمایه‌گذاری تمام با واسطه است.

 

حسینی با بیان اینکه در سرمایه‌گذاری بلندمدت و میان‌مدت نیاز به مطالعات مستمر نیست، اظهار کرد: اما در سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت همواره باید بازار را بررسی کرد. این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دارایی‌های مولد مستقیم سود می‌دهد اما دارایی غیرمولد بعد از فروش سود می‌دهد، تصریح کرد: برای نمونه خرید خانه و کسب درآمد از محل اجاره مولد است اما خرید طلا دارایی غیر مولد محسوب می‌شود، هرچند برخی تلاش می‌کنند معاملات مولد برای طلا ایجاد کنند. سود نکردن بهتر از ضرر کردن است او با تاکید بر اینکه در سرمایه‌گذاری سود نکردن بهتر از ضرر کردن است، اظهار کرد: در سرمایه‌گذاری باید هدف را تعیین کرد اینکه گفته می‌شود «هرچه سود بیشتر بهتر» غلط است. او افزود: برای معاملات سهام باید یا هدف‌گذاری زمانی یا قیمتی داشت یعنی در یک بازه زمانی یا روی قیمت مشخص فروخته شود و نباید درگیراحساسات و تعصبات شد. این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه استراتژی شخصی در معاملات مهم است، تصریح کرد: نباید در سرمایه‌گذاری همه تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد گذاشت و باید تنوع در سرمایه‌گذاری ایجاد کرد. حسینی با بیان اینکه تفاوت سودها را باید در بررسی نمادها در نظر داشت، گفت: سود ناخالص هنوز هزینه‌های مالیاتی از آن کسر نشده و تبدیل به سود خالص نشده است، همچنین سود تحقیق یافته و و سود تحقیق نیافته متفاوت است و وابسته به بسته شدن معامله است و تا زمانی که معامله انجام نشود سود محقق نمی‌شود.

 

او با اشاره به اینکه نرخ بازده واقعی برای یک معامله زمانی تعیین می‌شود که تورم از آن خارج شده باشد، تصریح کرد: همچنین در معاملات باید به سطح نقدینگی یک نماد هم توجه کرد که چقدر سریع قابل تبدیل شدن به پول نقد است. حسینی با تاکید بر اینکه در بورس ایران معاملات با نقدشوندگی بالا بهتر است، اظهار کرد: در بازارها یا نمادهای که نقدشوندگی بالایی وجود دارد می‌توان در موج‌های تورمی بازدهی بالایی کسب کرد. تفاوت ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با بیان اینکه ریسک مربوط به عدم قطعیت بازارهاست، گفت: ریسک سیستماتیک و غیر سیستماتیک است و در سرمایه‌گذاری ریسک غیرسیستماتیک تحت تاثیر معاملات نیست اما در زمانی که بازدهی یک شرکت در بورس تحت تاثیر تصمیمات مدیران آن قرار می‌گیرد ریسک غیرسیستماتیک است و تنها راه کاهش ریسک در معاملات بورس تنوع بخشی به پرتفوی سهام و سرمایه‌گذاری است. حسینی با تاکید براینکه برای کنترل ریسک باید نسبت سرمایه‌گذاری با تمام دارایی را باید در نظر بگیرد، تصریح کرد: همچنین باید حداقل سود مورد انتظار تعیین شود در بازدهی بالا نباید دنبال سود هم باشد. تاثیر دلیل کسری بودجه و خلق پول بر بازار حسینی با بیان اینکه در ایران ابتدا بازار دلار رشد می‌کند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر در ایران به دلیل کسری بودجه و خلق پول به دلیل اینکه پول بدون پشتوانه افزایش یافته و تابع رشد تولید و اقتصاد نبوده ارزش ریال در قبال دلار کاهش داشته است. او با تاکید بر اینکه ارزش ذاتی دلار در ایران بالاتر از قیمت کنونی مورد معامله است، گفت: برای محاسبه نرخ دلار باید درصد رشد نقدینگی را منهای رشد اقتصادی کرد و نتیجه مورد محاسبه را با قیمت روز دلار جمع بست و قیمت واقعی دلار را محاسبه کرد. حسینی با بیان اینکه حباب سکه اگر بین ۱۵ تا ۲۰ درصد باشد ریسک کمتری دارد، گفت: حباب بین ۲۰ تا ۳۵ درصد ریسک متوسط و حباب بالای ۳۵ درصد فرصت فروش است. او افزود: در زمانی که روند صعودی است تقاضا برای ربع سکه بیشتر می‌شود، گفت: در روند نزولی میزان افت قیمت سکه تمام کمتر است به همین دلیل سرمایه‌گذاری در این محصول ریسک کمتری دارد. او با بیان اینکه برای ارزیابی وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس باید به دارایی آنها توجه کرد، گفت: بازدهی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نمی‌تواند ملاک باشد به عبارت دیگر صندوقی که بازدهی بالایی داشته احتمالا در آینده بازدهی کمتری ثبت کنند. حسینی در همایش سرمایه‌گذاری صرافی ارز دیجیتال او ام‌ پی فینکس (OMPFinex) با بیان اینکه همیشه سرریز سود سایر بازاهای مالی وارد بورس می‌شود، گفت: به همین دلیل همیشه بخش عمده سرمایه‌ها در ایران وارد بازار مسکن می‌شود به همین دلیل بورس همواره روندی صعودی دارد. او با تاکید بر اینکه کاهش ارزش معاملات نشانه رکود بازار است، تصریح کرد: انتظارات تورمی هم در پیش‌بینی وضعیت بازارها موثر است.

برچسب ها: بازارهای مالی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد انگلیس پس از سفر ترامپ فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
روزنامه تایمز گزارش داد دولت انگلیس برنامه دارد پس از پایان سفر رسمی دونالد ترامپ، موجودیت کشور فلسطین را رسماً به رسمیت بشناسد.
افشاگری حولناک از جنگ اوکراین افشاگری حولناک از جنگ اوکراین
فایننشال‌تایمز گزارش داد؛ صد‌ها کودک اوکراینی در بیش از ۲۰۰ مرکز روسیه و مناطق اشغالی تحت شست‌وشوی ذهنی و آموزش‌های نظامی قرار گرفته‌اند.
اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد اعدام بابک شهبازی به جرم جاسوسی برای موساد
بابک شهبازی، پیمانکار صنعتی متهم به انتقال اطلاعات امنیتی ایران به موساد، پس از تأیید حکم در دیوان عالی کشور صبح امروز در تهران اعدام شد.
ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم ارتش ایران از ربات جنگجوی خود رونمایی کرد + فیلم
نیروی زمینی ارتش از ربات رزمی «آریا» رونمایی کرد؛ دستگاهی ۸×۸ با پیشرانه هیبریدی، هوش مصنوعی، زره ضدگلوله و تیرباری ۷.۶۲ میلی‌متری تحت کنترل از راه دور.
هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی هشدار جدی دانشگاه آزاد به دانشجویان مشمول سربازی
دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اعلام کرد ادامه تحصیل دانشجویان پسر تنها با دریافت معافیت نظام وظیفه امکان‌پذیر است و در غیر این صورت با محرومیت تحصیلی روبه‌رو می‌شوند.
آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب آغاز لیگ قهرمانان اروپا از امشب
فصل جدید لیگ قهرمانان اروپا با حضور ۳۶ تیم، از جمله قهرمان پاری‌سن‌ژرمن و نمایندگان قدرتمند اسپانیا، از امشب آغاز می شود و چشم‌انداز فتح قهرمانی هیجان‌انگیز خواهد بود.
ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند ایران پیگیری حقوقی علیه آمریکا و اسرائیل را آغاز می‌کند
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از اقامه دعوا علیه آمریکا و رژیم صهیونیستی در دادگاه‌های بین‌المللی و تشکیل پرونده‌های داخلی برای پیگیری خسارات جنگ اخیر خبر داد.
برگزیده
نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی نظر معاونت عمومی وزارت صمت در خصوص سرمایه گذاری خارجی
ابراهیم شیخ در گفت‌و‌گو با مخاطب ۲۴: سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت ایران با موانع حقوقی، بانکی و ریسک بالا روبه‌روست؛ وزارت صمت بر حل مشکلات موجود و جذب سرمایه‌های استراتژیک تمرکز دارد.
عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند عرضه بنزین ویژه وارداتی؛ سهمیه‌های قبلی تغییر نمی‌کند
بنزین سوپر از راه می‌رسد: وعده یا خیال؟ رقابت بخش خصوصی و سهمیه‌های دولتی؛ کدام یک پیروز میدان خواهد بود؟
گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی گسترش مراودات تجاری با تاکید بر دیپلماسی اقتصادی
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت در گفت‌و‌گو با مخاطب۲۴ بر لزوم استفاده ازظرفیت بریکس، اوراسیا برای گسترش مراودات تجاری تاکید نمود
صفحه خبر بالای تصاویر