کد خبر: ۲۵۲۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵

تولید ۸ میلیون دز واکسن «پاستوکووک»؛ تاکنون

رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه در حال حاضر "پاستوکووک" در مراکز واکسیناسیون کشور وجود دارد، گفت: فعلا هشت میلیون دز از این واکسن در کشور تولید شده است که نیمی از آن تحویل شده و نیم دیگر آن منتظر دریافت مجوز توزیع از سازمان غذا و دارو است که تقریبا تا نیمه دوم آذر ماه توزیع این هشت میلیون دز تمام می‌شود.
تولید ۸ میلیون دز واکسن «پاستوکووک»؛ تاکنون

دکتر علیرضا بیگلری در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت تولید و توزیع واکسن پاستوکووک، گفت: واکسن پاستوکووک از مهر ماه در سبد واکسیناسیون کشور قرار گرفته است. از آنجایی که کارآزمایی بالینی این واکسن در کشورمان از سن ۱۸ تا ۸۰ سال بوده است، این واکسن در بزرگسالان و افراد بالای ۱۸ سال مصرف می‌شود. در عین حال در کارآزمایی ما نکته مهم این بود که یک‌سوم افرادی که وارد کارآزمایی شدند، از بین داوطلبانی انتخاب شدند که یک بیماری زمینه‌ای اعم از دیابت، فشار خون و ... داشتند؛ بنابراین استفاده از این واکسن در افرادی که حتی بیماری زمینه‌ای هم دارند، در شرایطی بسیار مطمئن، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

تولید ۸ میلیون دز واکسن «پاستوکووک»؛ تاکنون

وی افزود: در عین حال این واکسن در کودکان هم مجوز استفاده را از سن دو سال تا ۱۸ سال کسب کرده است. البته این قسمت از کارآزمایی آن در کشور کوبا انجام شد. کمیته ملی واکسن ایران هم با توجه به مجوزی که از سوی سازمان غذا و داروی ایران صادر شده و مطالعه را پذیرفته است، موافقت کرد که هر واکسیناسیونی علیه کرونا برای افراد زیر ۱۸ سال، از سن ۱۲ سال آغاز شود و به طور کلی فعلا در کشور واکسن کرونا در کودکان، به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌شود. البته واکسن پاستوکووک مجوز برای تزریق به گروه‌های سنی پایین‌تر هم دارد.

وی در این باره ادامه داد: در کودکان طبق مصوبه کمیته فنی واکسن، دو دز از این واکسن تزریق می‌شود و فعلا با توجه به شرایط، به دز یادآور در این گروه سنی نیاز نیست. البته اگر واریانت‌های جدید بروز یابد، ممکن است در کودکان هم به دز یادآور نیاز باشد، اما فعلا در کودکان به تزریق دو دز اصلی واکسن پاستکووک اکتفا می‌شود. در بزرگسالان علاوه بر دو دز اصلی، یک دز بوستر یا سوم هم تزریق می‌شود. این دز سوم را که یادآور واکسن‌های دیگر هم می‌تواند باشد، به نام پاستوکووک پلاس می‌شناسیم.


تولید ۸ میلیون دز پاستوکووک؛ تاکنون
بیگلری ادامه داد: بنابراین از مهر ماه این واکسن در سبد واکسیناسیون کشور وجود دارد و هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد، در عین حال طبق سیاست‌های وزارت بهداشت، کادر بهداشت و درمانی که قبلا واکسن اسپوتنیک یا آسترازنکا را دریافت کردند، به عنوان یک گزینه می‌توانند برای دز بوستر از پاستوکووک پلاس استفاده کنند. باتوجه به برنامه تولیدی که داشتیم و قراردادی که با هیات امنای ارزی برای تولید هشت میلیون دز واکسن پاستوکووک داشتیم، فعلا جمعا هشت میلیون دز از این واکسن در کشور تولید شده است که تا نصف آن تحویل شده و نیم دیگر آن منتظر دریافت مجوز توزیع از سازمان غذا و دارو است که تقریبا تا نیمه دوم آذر ماه توزیع این هشت میلیون دز تمام می‌شود.


ظرفیت تولید حداقل ماهانه ۵ میلیون دز واکسن پاستوکووک

وی اظهار کرد: در حال حاضر پاستوکووک در مراکز واکسیناسیون کشور وجود دارد. باتوجه به اینکه تولیدات بعدی منوط به اعلام نیاز وزارت بهداشت است، باتوجه به نیاز وزارت بهداشت تنظیم می‌شود. اما حداقل ظرفیت تولید در حدود ۵ میلیون دز در ماه پیش‌بینی شده است. اگر وزارت بهداشت اعلام نیاز کند، می‌توان ظرفیت تولید را بیش از این هم بالا برد. باتوجه به کیفیت واکسن و با توجه به آماده شدن مقاله کارآزمایی فاز سه که نشان‌دهنده کارایی بسیار چشمگیر واکسن است، مسلما این واکسن در بازار‌های جهانی هم مورد پذیرش خواهد بود.


زمان تزریق دز سوم واکسن به افرادی که پاستوکووک پلاس دریافت کرده‌اند

بیگلری درباره تولید پاستوکووک پلاس نیز گفت: واکسن پاستوکووک پلاس هم تولید شده است. عموما از آنجایی که به ازای هر دو پاستوکووک، یک پاستوکووک پلاس لازم است، از این فرمول استفاده می‌کنیم. از طرفی از آنجایی که در کودکان به "پلاس" احتیاج نداریم و از پلاس به عنوان بوستر برای کادر درمان هم استفاده می‌کنیم، سعی می‌کنیم، نسبت دو به یک را در تولید داشته باشیم. مثلا اگر قرار باشد شش میلیون واکسن تولید کنیم، می‌شود چهار میلیون پاستوکووک یک و دو و دو میلیون پاستوکووک پلاس. در عین حال از نظر تئوری می‌توان پاستوکووک پلاس را برای همه پلتفرم‌های واکسن کرونا تزریق کرد، اما فعلا طبق دستورالعمل وزارت بهداشت این واکسن را به عنوان دز بوستر برای همکاران بهداشت و درمانی که واکسن اسپوتنیک یا آسترازنکا تزریق کردند، توصیه کرده است. در عین حال داریم مطالعاتی انجام می‌دهیم که پاستوکووک یک و دو هم بتواند برای واکسن‌های دیگر به ویژه واکسن‌هایی که عملکرد ضعیف‌تری داشته‌اند، تزریق شود که در حال بررسی است.

وی درباره تزریق دز سوم به افرادی که پاستوکووک را تزریق کرده‌اند، گفت: دز سوم این افراد ۲۸ روز یا یک ماه بعد از دز دوم، توزیع می‌شود؛ بنابراین این افراد، از یک ماه بعد می‌توانند دز بوستر را تزریق کنند.

اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟ هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:­ هموطنان دهک دهم درآمدی که هنوز کالابرگ آنها شارژ نشده، باید ابتدا­ درخواست‌شان را در ­ثبت احوال ثبت کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر