کد خبر: ۲۵۲۸
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۵

تولید ۸ میلیون دز واکسن «پاستوکووک»؛ تاکنون

رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه در حال حاضر "پاستوکووک" در مراکز واکسیناسیون کشور وجود دارد، گفت: فعلا هشت میلیون دز از این واکسن در کشور تولید شده است که نیمی از آن تحویل شده و نیم دیگر آن منتظر دریافت مجوز توزیع از سازمان غذا و دارو است که تقریبا تا نیمه دوم آذر ماه توزیع این هشت میلیون دز تمام می‌شود.
تولید ۸ میلیون دز واکسن «پاستوکووک»؛ تاکنون

دکتر علیرضا بیگلری در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت تولید و توزیع واکسن پاستوکووک، گفت: واکسن پاستوکووک از مهر ماه در سبد واکسیناسیون کشور قرار گرفته است. از آنجایی که کارآزمایی بالینی این واکسن در کشورمان از سن ۱۸ تا ۸۰ سال بوده است، این واکسن در بزرگسالان و افراد بالای ۱۸ سال مصرف می‌شود. در عین حال در کارآزمایی ما نکته مهم این بود که یک‌سوم افرادی که وارد کارآزمایی شدند، از بین داوطلبانی انتخاب شدند که یک بیماری زمینه‌ای اعم از دیابت، فشار خون و ... داشتند؛ بنابراین استفاده از این واکسن در افرادی که حتی بیماری زمینه‌ای هم دارند، در شرایطی بسیار مطمئن، می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

تولید ۸ میلیون دز واکسن «پاستوکووک»؛ تاکنون

وی افزود: در عین حال این واکسن در کودکان هم مجوز استفاده را از سن دو سال تا ۱۸ سال کسب کرده است. البته این قسمت از کارآزمایی آن در کشور کوبا انجام شد. کمیته ملی واکسن ایران هم با توجه به مجوزی که از سوی سازمان غذا و داروی ایران صادر شده و مطالعه را پذیرفته است، موافقت کرد که هر واکسیناسیونی علیه کرونا برای افراد زیر ۱۸ سال، از سن ۱۲ سال آغاز شود و به طور کلی فعلا در کشور واکسن کرونا در کودکان، به افراد ۱۲ تا ۱۸ سال تزریق می‌شود. البته واکسن پاستوکووک مجوز برای تزریق به گروه‌های سنی پایین‌تر هم دارد.

وی در این باره ادامه داد: در کودکان طبق مصوبه کمیته فنی واکسن، دو دز از این واکسن تزریق می‌شود و فعلا با توجه به شرایط، به دز یادآور در این گروه سنی نیاز نیست. البته اگر واریانت‌های جدید بروز یابد، ممکن است در کودکان هم به دز یادآور نیاز باشد، اما فعلا در کودکان به تزریق دو دز اصلی واکسن پاستکووک اکتفا می‌شود. در بزرگسالان علاوه بر دو دز اصلی، یک دز بوستر یا سوم هم تزریق می‌شود. این دز سوم را که یادآور واکسن‌های دیگر هم می‌تواند باشد، به نام پاستوکووک پلاس می‌شناسیم.


تولید ۸ میلیون دز پاستوکووک؛ تاکنون
بیگلری ادامه داد: بنابراین از مهر ماه این واکسن در سبد واکسیناسیون کشور وجود دارد و هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان مورد استفاده قرار می‌گیرد، در عین حال طبق سیاست‌های وزارت بهداشت، کادر بهداشت و درمانی که قبلا واکسن اسپوتنیک یا آسترازنکا را دریافت کردند، به عنوان یک گزینه می‌توانند برای دز بوستر از پاستوکووک پلاس استفاده کنند. باتوجه به برنامه تولیدی که داشتیم و قراردادی که با هیات امنای ارزی برای تولید هشت میلیون دز واکسن پاستوکووک داشتیم، فعلا جمعا هشت میلیون دز از این واکسن در کشور تولید شده است که تا نصف آن تحویل شده و نیم دیگر آن منتظر دریافت مجوز توزیع از سازمان غذا و دارو است که تقریبا تا نیمه دوم آذر ماه توزیع این هشت میلیون دز تمام می‌شود.


ظرفیت تولید حداقل ماهانه ۵ میلیون دز واکسن پاستوکووک

وی اظهار کرد: در حال حاضر پاستوکووک در مراکز واکسیناسیون کشور وجود دارد. باتوجه به اینکه تولیدات بعدی منوط به اعلام نیاز وزارت بهداشت است، باتوجه به نیاز وزارت بهداشت تنظیم می‌شود. اما حداقل ظرفیت تولید در حدود ۵ میلیون دز در ماه پیش‌بینی شده است. اگر وزارت بهداشت اعلام نیاز کند، می‌توان ظرفیت تولید را بیش از این هم بالا برد. باتوجه به کیفیت واکسن و با توجه به آماده شدن مقاله کارآزمایی فاز سه که نشان‌دهنده کارایی بسیار چشمگیر واکسن است، مسلما این واکسن در بازار‌های جهانی هم مورد پذیرش خواهد بود.


زمان تزریق دز سوم واکسن به افرادی که پاستوکووک پلاس دریافت کرده‌اند

بیگلری درباره تولید پاستوکووک پلاس نیز گفت: واکسن پاستوکووک پلاس هم تولید شده است. عموما از آنجایی که به ازای هر دو پاستوکووک، یک پاستوکووک پلاس لازم است، از این فرمول استفاده می‌کنیم. از طرفی از آنجایی که در کودکان به "پلاس" احتیاج نداریم و از پلاس به عنوان بوستر برای کادر درمان هم استفاده می‌کنیم، سعی می‌کنیم، نسبت دو به یک را در تولید داشته باشیم. مثلا اگر قرار باشد شش میلیون واکسن تولید کنیم، می‌شود چهار میلیون پاستوکووک یک و دو و دو میلیون پاستوکووک پلاس. در عین حال از نظر تئوری می‌توان پاستوکووک پلاس را برای همه پلتفرم‌های واکسن کرونا تزریق کرد، اما فعلا طبق دستورالعمل وزارت بهداشت این واکسن را به عنوان دز بوستر برای همکاران بهداشت و درمانی که واکسن اسپوتنیک یا آسترازنکا تزریق کردند، توصیه کرده است. در عین حال داریم مطالعاتی انجام می‌دهیم که پاستوکووک یک و دو هم بتواند برای واکسن‌های دیگر به ویژه واکسن‌هایی که عملکرد ضعیف‌تری داشته‌اند، تزریق شود که در حال بررسی است.

وی درباره تزریق دز سوم به افرادی که پاستوکووک را تزریق کرده‌اند، گفت: دز سوم این افراد ۲۸ روز یا یک ماه بعد از دز دوم، توزیع می‌شود؛ بنابراین این افراد، از یک ماه بعد می‌توانند دز بوستر را تزریق کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو فرهنگستان تصویب کرد، نامیاد معادل فارسی منشن + ویدئو
فرهنگستان زبان و ادب فارسی واژه «نامیاد» را به‌عنوان معادل فارسی «mention» تصویب کرد
به مناسبت روز جهانی بدون خودرو به مناسبت روز جهانی بدون خودرو
باید بسیار خوش‌خیال بود تا بپنداریم که شعارهایی همچون روز جهانی بدون خودرو در روند برنامه‌ریزی و مطالبه‌های شهروندی ما جای بگیرد. اگر چه برای رسالت و اهداف بزرگ باید تلاش نمود.
صفحه خبر بالای تصاویر