کد خبر: ۲۵۲۷۳
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۷

دوئل ترس و امید در بورس

پس از صحبت‌های امیدوارکننده‌ای که در پایان هفته قبل روانه بازار سرمایه شد، روز قبل هم خبری از صحبت‌های وزیر اقتصاد چراغ حمایت از بورس را روشن کرد.
دوئل ترس و امید در بورس

مخاطب24:پس از روز‌هایی که به طور پیاپی کام سهامداران زهر شد، روز قبل رشد ۴۶ هزار واحدی شاخص سهام، کام سهامداران را شیرین کرد. معامله‌گران بازار سرمایه روز قبل به خرید سهام راضی شدند و ارزش معاملات خرد با رشد قابل توجه نسبت به میانگین معاملات هفته قبل در نیمه دوم کانال پنج هزار میلیارد تومانی جای گرفت.


پس از صحبت‌های امیدوارکننده‌ای که در پایان هفته قبل روانه بازار سرمایه شد، روز قبل هم خبری از صحبت‌های وزیر اقتصاد چراغ حمایت از بورس را روشن کرد. وزیر اقتصاد روز قبل اعلام کرد تا روز یکشنبه اخبار خوبی که برای صنایع بورسی وجود دارد را ارایه خواهد کرد.


او ادامه داد که در حال حاضر جمع بندی نهایی میان وزارتخانه‌ها ماند نفت، صمت و... که با صنایع بورسی مرتبط هستند انجام شده و وضعیت فولادی‌ها و پتروشیمی‌ها بررسی شد. وزیر اقتصاد از اتفاق نظر روی یک بسته پیشنهادی خبر داد که او خوش بین است تا روز یکشنبه اخبار خوب آن ارائه شود.


در دیدبان روز قبل از اهمیت سیگنال‌های داخلی برای بورس نوشته شده بود تا تکلیف بازار سرمایه در مورد برخی مسائل مشخص شود، به نظر می‌رسد چراغ راهنمای بورس علامت‌های اولیه را داده و همین مسئله فعلا ارزش معاملات خرد را افزایش داده است.


شاخص کل هفته قبل خط روند حمایتی صعودی خود را از دست داد و چهار روز کاری کندل‌ها پایین‌تر از از این خط روند بسته شد. در روز قبل، ولی شاخص کل با یک کندل بلند پرقدرت و بدون سایه به این خط روند حمله کرد و آن را شکست و بالای خط روند صعودی بسته شد، کندل‌های با این مشخصات معمولاً به معنای شکست خط روند هستند، که می‌تواند به عنوان نشانه مهم تکنیکالی از بازگشت شاخص کل و بازار سرمایه به مدار صعودی تلقی شود.


البته صحبت‌های وزیر اقتصاد تنها خبر مهم بازار سرمایه در روز قبل نبود، وزنه زیان شرکت‌های خودروسازی مدت هاست که به پای بازار سرمایه سنگینی می‌کند و امید سهامداران به اتخاذ تصمیماتی که سایه زیان را کمرنگ کند شایعه حذف شورای رقابت از قیمت‌گذاری را پررنگ‌تر کرد، که موجب استقبال خریداران از شرکت‌های خودروسازی شد. شایعه حذف شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو در روز قبل تکذیب شد،، ولی اگر تصمیماتی اتخاذ نشود که ترس سهامداران را از خودروساز‌های ورشکسته کم کند و امید به سهامداران خودرویی تزریق نشود، سهام خودرویی می‌تواند وزنه سنگین بسته به پای صعودی بازار سرمایه شود.


شاخص کل در آستانه ورود به مقاومت دو‌میلیون واحدی قرار دارد و پس از آن مقاومت محدوده دو میلیون و ۵۰ هزار واحدی پیش روی شاخص قرار دارد. در صورت عقب نشینی شاخص کل حمایت یک میلیون و ۹۸۰ هزار واحدی روی خط روند حمایتی صعودی در انتظار شاخص کل است، حال باید دید بازار سرمایه با ترس از ورشکستگی خودروساز‌ها و امید‌ها به حمایت بازارساز در روز بعد چه خواهد کرد و دویل ترس و امید چه هفته‌ای را برای معامله گران رقم خواهد زد؟


علامت درهم به بازار ارز
روز قبل درهم چراغ کاهشی در بازار ارز و طلا را شروع کرد با عقبگردرهم سایر بازار‌ها در روز قبل کاهشی شدند و حباب درهم در محدوده ۶۰۰ تومان جای گرفت. عقب نشینی دلار از مقاومت ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان در روز قبل احتمال یک‌پاسکاری را بالا برد، با توجه به اهمیت حمایت ۴۸ هزار و ۶۰۰ که بار‌ها مانع از ریزش بیشتر دلار شده است محدوده قیمتی فوق می‌تواند هدف بعدی دلار در صورت ادامه روند کاهشی باشد، ولی در صورتی که دلار تصمیم به افزایشی شدن بگیرد مقاومت محدوده ۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان را پیش رو دارد.


سکه رفاه کمتر از سکه بازار شد
سکه روز قبل کاهشی شد و با عقب نشینی قیمت‌ها کانال ۲۸ میلیون تومانی را ترک کرد و وارد کانال ۲۷ میلیون تومانی شد، حباب سکه در کانال ۲۰ درصدی قرار گرفت و خریداران از بازار سکه عقب نشستند. از نظر تکنیکالی سکه حمایت ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان را از دست دهد می‌تواند به سمت حمایت نیمه اول کانال ۲۷ میلیون تومانی برخورد کند. نکته مهم بازار سکه کاهش بیشتر قیمت سکه رفاه در روز گذشته بود، سکه رفاه روز قبل کمتر از سکه معامله شد غالبا وقتی انتظارات کاهشی در بازار ارز غلبه می‌کند سکه رفاه پایین‌تر از بازار آزاد قرار میگیرد، چنین معاملاتی برای سکه رفاه این احتمال را تقویت می‌کند که احتمالا سکه برای امروز هم سودای افزایشی نداشته باشد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر