کد خبر: ۲۴۲۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸

سه برابر اروپا گاز مصرف می‌کنیم

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: در دو هفته گذشته با توجه به سرد شدن نسبی هوا، مصارف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری، افزایش یافته است و سه برابر اروپا گاز مصرف می‌کنیم.
سه برابر اروپا گاز مصرف می‌کنیم

محمدرضا جولایی در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما تاکید کرد: نسبت به پارسال در همین زمان، حدود ۵۰ میلیون متر مکعب در روز، افزایش مصرف در بخش خانگی را تجربه کردیم که معادل تولید دو فاز پارس جنوبی است.

سه برابر اروپا گاز مصرف می‌کنیم
افزود: تمهیداتی را می‌اندیشیم تا ناترازی اتفاق نیفتد و بتوانیم با ابزار‌ها و امکاناتی که داریم، شبکه را حفظ کنیم.


او اضافه کرد: تداوم افزایش مصرف، ​ نگران کننده است و این می‌تواند بر روی نحوه توزیع گاز تاثیر بگذارد.

جولایی گفت: روزانه حدود یک میلیارد متر مکعب گاز را تصفیه و وارد خطوط می‌کنیم، اما مصرف آن باید به نوعی باشد که بتواند پاسخگوی مردم و صنعت باشد.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز گفت: در ایران سه برابر کل اروپا گاز مصرف می‌کنیم.

محمدرضا جولایی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: بخش خانگی از حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعب گازی که به شبکه سراسری تزریق می‌کنیم در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۵۲۰ میلیون متر مکعب، مصرف کرده و بقیه مربوط به نیروگاه‌ها و صنایع است.

او ادامه داد: هر میزان مصرف خانگی افزایش یابد ممکن است مصرف گاز بخش صنایع، دچار محدودیت و کاهش شود.


جولایی افزود: همه تلاش ما این است که توان تولید گاز را در حدود ۸۳۰ تا ۸۴۰ میلیون متر مکعب نگه داریم، زیرا توان تولید منابع گازی ما در همین حد است.

وی با بیان اینکه جزو سه کشور اول دنیا در تولید گاز هستیم، اضافه کرد: حدود ۱ میلیارد متر مکعب گاز برداشت می‌کنیم که از این میزان حدود ۸۴۰ تا ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز را تحویل شبکه می‌دهیم.

سیدرضا قاسمی شهری، مدیر عامل شرکت پتروشیمی شهید تندگویان نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: واحد‌های اوره و آمونیاک و واحد‌های متانول که عمدتاً مصرف کننده گاز طبیعی هستند اگر تا ۳۰ درصد، کاهش ظرفیت دهند معمولا مشکلی برای آن‌ها پیش نمی‌آید.


پیش بینی کاهش مصرف گاز در صنایع فولاد

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه گاز طبیعی در فولاد، در بیشتر موارد به عنوان خوراک، وارد فرآیند احیای مستقیم و تولید شمش می‌شود، گفت: به میزانی که از گاز طبیعی کاسته می‌شود احتمالاً شاهد افت تولید خواهیم بود.

امیر صباغ افزود: بر اساس برنامه‌هایی که به ما داده شده است، در گام نخست، حدود ۲۲ درصد کاهش مصرف گاز طبیعی برای صنایع فولاد پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: اگر این ۲۲ درصد را بتوانیم بر روی واحد‌های احیاء توزیع کنیم می‌توانیم به نحوی افت تولید را مدیریت کنیم، اما در مرحله دوم که ۴۳ درصد و در مرحله سوم ۶۵ درصد از عرضه گاز به صنعت فولاد، کم می‌شود آسیب پذیر خواهیم بود.

صباغ افزود: اکثر واحد‌های احیای مستقیم در جنوب کشور از جمله در خوزستان، ناحیه هرمزگان و بندرعباس هستند و این‌ها از کاهش عرضه گاز، نسبت به واحد‌های شمال کشور، آسیب کمتری می‌بینند.


مصرف بیش از استاندارد مشکل ساز است

مرتضی زمانیان کارشناس اقتصادی نیز با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه شناسایی سه دهک پر مصرف گاز مشکل است، گفت: تناسب مشخصی میان مالک کنتور گاز و کسی که در آن ساختمان ساکن است، وجود ندارد.

وی ادامه داد: بر اساس داده پایگاه رفاه ایرانیان، بیش از ۵۰ درصد کد‌های ملی اختصاص یافته به کنتورها، قابل اعتماد به حساب نمی‌آید و بقیه هم مشخص نیست که چند درصد آن مربوط به ساکنان ساختمان است؟

زمانیان گفت: تقریباً به ازای هر دو خانوار، یک کنتور داریم و برخی از مجتمع‌ها فقط یک کنتور دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد می‌توانیم در یک بازه میان مدت، بر روی منافع حاصل از صرفه جویی، حساب باز کنیم و ساز و کار تشویقی را در نظر بگیریم.

زمانیان اضافه کرد: روند‌های مصرفی گاز در کشورمان بسیار بیشتر از استاندارد و ثروت در حال هدر رفتن است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه چند ۱۰ میلیارد دلار یارانه برای گاز پرداخت می‌کنیم، گفت: بر اساس بسیاری از آمارها، بیشترین یارانه انرژی جهان را پرداخت می‌کنیم، اما مردم از این یارانه خوشحال نیستند، زیرا به شکل ناکارایی هدر می‌رود.

زمانیان با بیان اینکه تا زمانی که اقتصاد صنعت برق، گاز و انرژی نتواند کار کند وضع هر روز بدتر می‌شود، افزود: راهکار‌های مختلفی وجود دارد و باید با کمک مردم، این مسأله را حل کنیم.


سوخت اصلی نیروگاه‌های حرارتی، گاز است

سخنگوی صنعت برق نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: اکنون ۹۵ درصد از تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود و بقیه در دیگر نیروگاه‌ها از جمله نیروگاه‌های برق آبی است.

مصطفی رجبی مشهدی ادامه داد: سوخت اصلی نیروگاه‌های حرارتی، گاز است و اگر سوخت گاز، کافی نباشد از سوخت دوم مانند گازوئیل یا نفت کوره (مازوت) استفاده می‌کنیم.

او افزود: ۵۴ درصد از مخازن نیروگاه‌های نفت و گازسوز یا گازوئیل سوز کشورمان تکمیل شده و حدود ۷۰ درصد مخازن سوخت مازوت، پر شده است.

سخنگوی صنعت برق اضافه کرد: شرکت ملی پخش، تلاش زیادی را انجام می‌دهد تا روزانه حداقل به میزان ۴۰ میلیون لیتر سوخت نفت گاز را برای ما تأمین کند.

رجبی افزود: اگر افزایش مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تجاری، ادامه یابد ممکن است محدودیت‌های تأمین گاز نیروگاه‌ها تشدید شود و در نتیجه برداشت از مخازن بیشتر می‌شود و شرایط را سخت می‌کند.

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم! پاسخ مربی مشهور به پیشنهاد استقلال: من پرسپولیسی هستم!
سرمربی پیشین تیم فوتبال پرسپولیس پیشنهاد رقیب دیرینه این تیم را نپذیرفت.
پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد! پایان کار ساپینتو در استقلال، توافق انجام شد!
همان‌طور که طی ساعات گذشته و پس از حذف استقلال از لیگ قهرمانان آسیا شایعاتی پیرامون آینده ریکاردو ساپینتو منتشر شده بود، اکنون از این باشگاه خبر می‌رسد که سرانجام مدیران برای برکناری سرمربی پرتغالی به اجماع رسیده‌اند و او قرار است از سمت خود کنار گذاشته شود
نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی نقش زیردریایی‌ کلاس غدیر ایران در جنگ احتمالی
وقتی روی سطح آب بازیگران با عرشه های بزرگ و دید مستقیم و پرچم های افراشته حضور دارند ،در لایه‌ای پایین‌تر از سطح آب، جایی که نه پرچمی برافراشته است و نه نمایش قدرتی در کار، بازی دیگری در جریان است.
حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان حادثه برای هواپیمای آموزشی اف۴ در همدان +عکس خلبان
یک فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش در حین اجرای ماموریت آموزشی شبانه در استان همدان دچار سانحه شد و یکی ازخلبانان این هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد و دیگر خلبان این هواپیما سالم است
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
برگزیده
میوه و تره بار کالابرگی میشود! میوه و تره بار کالابرگی میشود!
وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی از اضافه شدن اقلام میوه و تره‌بار به کالابرگ از ۱۵ اسفند سال جاری خبر داد
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.