کد خبر: ۲۴۱۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۸
ابراز امیدواری گروسی به حصول توافق با ایران

سفر مدیر کل آژانس به تهران در بیم و امید

گروسی قرار است دوشنبه شب وارد تهران شود و طبق اعلام آژانس، روز سه‌شنبه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و همچنین محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو کند.
سفر مدیر کل آژانس به تهران در بیم و امید

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه سفر خود به تهران ابراز امیدواری کرد که در دیدار با مقام‌های ایرانی به توافقی درباره از سر گیری فعالیت‌های آژانس در خصوص برنامه هسته‌ای ایران دست یابد.

سفر مدیر کل آژانس به تهران در بیم و امید
آقای گروسی قرار است دوشنبه شب وارد تهران شود و طبق اعلام آژانس، روز سه‌شنبه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و همچنین محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو کند. دیدار مدیر کل آژانس با مقام‌های ایرانی در آستانه برگزاری دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای در وین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پیشتر آقای گروسی از همکاری نکردن ایران و همچنین عدم ملاقات با مسئولان ایرانی ابراز نارضایتی کرده بود.

گروسی در توییت خود که روز دوشنبه به اشتراک گذاشته می‌نویسد: «امروز به تهران سفر می‌کنم تا با مقام‌های ایرانی گفتگو کنم و به سوالات باقی‌مانده در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور بپردازیم. امیدواریم بتوانیم یک کانال موثر که بر مبنای مشارکت و گفتگوی طرفین باشد ایجاد کنم تا از آن طریق آژانس بتواند فعالیت‌های راستی‌آزمایی ضروری خود را در ایران از سر بگیرد.»

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم روز دوشنبه با اشاره به سفر آقای گروسی به تهران ابراز امیدواری کرده که این بار هم مانند دفعات پیشین سفر مدیرکل آژانس به تهران سازنده باشد. آقای خطیب‌زاده همچنین با تاکید بر اینکه ایران همواره به آژانس توصیه کرده در مسیر همکاری‌های فنی باقی بماند و اجازه ندهد اهداف سیاسی کشور‌های دیگر بر این روند سایه بیفکند افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خوبی می‌داند تمامی خرابکاری‌ها و اعمال تروریستی که توسط اسرائیل در خاک ایران انجام شده و متاسفانه با سکوت برخی از کشور‌های مدعی نیز همراه بوده تاثیر قابل توجهی بر برخی از ابعاد فنی گذاشته و این مسائل بین ما و آژانس در چهارچوب خود پیگیری شده و می‌شود.»

روزنامه نیویورک تایمز هم در مقاله‌ای با اشاره به این موضوع و بنا به گفته منابع مطلع خود در دولت آمریکا می‌گوید مقام‌های کاخ سفید در گفتگو با سران اسرائیل به آن‌ها گفته‌اند که خرابکاری‌ها در تاسیسات هسته‌ای ایران در سال‌ها و ماه‌های اخیر نه تنها اثر منفی بر روند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران نداشته که حتی باعث شده تهران با سرعت بیشتری به گسترش توان هسته‌ای خود بپردازد.

سفر آقای گروسی به تهران تنها چند روز پیش از برگزاری نشست شورای حکام آژانس و همچنین قبل از نشست مذاکرات هسته‌ای در وین برگزار می‌شود. قرار است روز ۲۹ نوامبر/ ۸ آذر، پس از چندین ماه تاخیر نمایندگان ایران و گروه کشور‌های ۴+۱ و احتمالا به همراه آمریکا در پایتخت اتریش بار دیگر گرد هم آیند تا در خصوص احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام با یکدیگر گفتگو کنند.

با این حال ناظران سیاسی بر این باورند با توجه به اختلافات میان طرفین احتمال حصول توافق و همچنین پیشرفت رو به جلو در مذاکرات آتی دشوار است و امید چندانی به نتیجه بخش بودن این گفتگو‌ها نمی‌رود.

منبع:یورونیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رضا رشیدپور ممنوع الفعالیت شد! رضا رشیدپور ممنوع الفعالیت شد!
رضا رشیدپور در توییتر خود نوشت به من فرمودند که «ممنوع‌الفعالیت» هستی و حتی اجازه‌ی کار در پلتفرم هم به تو نمی‌دهیم.
روز جهانی مرد؛ بازاندیشی نقش‌های مردانه در جهان امروز روز جهانی مرد؛ بازاندیشی نقش‌های مردانه در جهان امروز
روز جهانی مرد فرصتی است برای گفت‌و‌گو درباره فشار‌های پنهان، انتظارات اجتماعی و ضرورت بازتعریف نقش‌های مردانه در جهانی که در حال تغییر است.
داریوش ارجمند هنرمندان را به هوشیاری در برابر پیدا شدن جنازه در سد کرج دعوت می‌کند داریوش ارجمند هنرمندان را به هوشیاری در برابر پیدا شدن جنازه در سد کرج دعوت می‌کند
به داریوش ارجمند از هنرمندان خواست در برابر شایعاتی مانند «پیدا شدن جنازه در سد کرج» هوشیار باشند و بر نقش سربازی آنان در دفاع از فرهنگ در دوران آشوب تأکید کرد.
زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها زهران ممدانی؛ انقلاب در نیویورک و نبرد با نابرابری‌ها
زهران ممدانی، شهردار جدید نیویورک، با پیشینه مهاجرتی و برنامه‌های عدالت‌محور، مقابله با بحران مسکن و اصلاح مدارس را اولویت خود قرار داده است.
امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان امضای «توافق راهبردی» بین آمریکا و عربستان
ترامپ و عربستان در چارچوب توافق راهبردی، بسته بزرگی از تسلیحات شامل جنگنده‌های اف‌۳۵ را تصویب کردند. ولیعهد سعودی وعده سرمایه‌گذاری یک تریلیون دلاری داد.
نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد نزاع خانوادگی بر سر ارث منجر به قتل شد
در یک نزاع خانوادگی در محله خزانه تهران، آرش ۲۲ ساله با ضربات چاقو مادربزرگ ۶۵ ساله خود را کشت و عمویش را مجروح کرد.
فرزند کاظم صدیقی درگذشت فرزند کاظم صدیقی درگذشت
محمدمهدی صدیقی، فرزند حجت‌الاسلام کاظم صدیقی، امام جمعه سابق تهران، به دلیل ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر