کد خبر: ۲۴۱۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۸
ابراز امیدواری گروسی به حصول توافق با ایران

سفر مدیر کل آژانس به تهران در بیم و امید

گروسی قرار است دوشنبه شب وارد تهران شود و طبق اعلام آژانس، روز سه‌شنبه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و همچنین محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو کند.
سفر مدیر کل آژانس به تهران در بیم و امید

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آستانه سفر خود به تهران ابراز امیدواری کرد که در دیدار با مقام‌های ایرانی به توافقی درباره از سر گیری فعالیت‌های آژانس در خصوص برنامه هسته‌ای ایران دست یابد.

سفر مدیر کل آژانس به تهران در بیم و امید
آقای گروسی قرار است دوشنبه شب وارد تهران شود و طبق اعلام آژانس، روز سه‌شنبه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و همچنین محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو کند. دیدار مدیر کل آژانس با مقام‌های ایرانی در آستانه برگزاری دور تازه‌ای از مذاکرات هسته‌ای در وین از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پیشتر آقای گروسی از همکاری نکردن ایران و همچنین عدم ملاقات با مسئولان ایرانی ابراز نارضایتی کرده بود.

گروسی در توییت خود که روز دوشنبه به اشتراک گذاشته می‌نویسد: «امروز به تهران سفر می‌کنم تا با مقام‌های ایرانی گفتگو کنم و به سوالات باقی‌مانده در خصوص برنامه هسته‌ای این کشور بپردازیم. امیدواریم بتوانیم یک کانال موثر که بر مبنای مشارکت و گفتگوی طرفین باشد ایجاد کنم تا از آن طریق آژانس بتواند فعالیت‌های راستی‌آزمایی ضروری خود را در ایران از سر بگیرد.»

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران هم روز دوشنبه با اشاره به سفر آقای گروسی به تهران ابراز امیدواری کرده که این بار هم مانند دفعات پیشین سفر مدیرکل آژانس به تهران سازنده باشد. آقای خطیب‌زاده همچنین با تاکید بر اینکه ایران همواره به آژانس توصیه کرده در مسیر همکاری‌های فنی باقی بماند و اجازه ندهد اهداف سیاسی کشور‌های دیگر بر این روند سایه بیفکند افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خوبی می‌داند تمامی خرابکاری‌ها و اعمال تروریستی که توسط اسرائیل در خاک ایران انجام شده و متاسفانه با سکوت برخی از کشور‌های مدعی نیز همراه بوده تاثیر قابل توجهی بر برخی از ابعاد فنی گذاشته و این مسائل بین ما و آژانس در چهارچوب خود پیگیری شده و می‌شود.»

روزنامه نیویورک تایمز هم در مقاله‌ای با اشاره به این موضوع و بنا به گفته منابع مطلع خود در دولت آمریکا می‌گوید مقام‌های کاخ سفید در گفتگو با سران اسرائیل به آن‌ها گفته‌اند که خرابکاری‌ها در تاسیسات هسته‌ای ایران در سال‌ها و ماه‌های اخیر نه تنها اثر منفی بر روند پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران نداشته که حتی باعث شده تهران با سرعت بیشتری به گسترش توان هسته‌ای خود بپردازد.

سفر آقای گروسی به تهران تنها چند روز پیش از برگزاری نشست شورای حکام آژانس و همچنین قبل از نشست مذاکرات هسته‌ای در وین برگزار می‌شود. قرار است روز ۲۹ نوامبر/ ۸ آذر، پس از چندین ماه تاخیر نمایندگان ایران و گروه کشور‌های ۴+۱ و احتمالا به همراه آمریکا در پایتخت اتریش بار دیگر گرد هم آیند تا در خصوص احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ موسوم به برجام با یکدیگر گفتگو کنند.

با این حال ناظران سیاسی بر این باورند با توجه به اختلافات میان طرفین احتمال حصول توافق و همچنین پیشرفت رو به جلو در مذاکرات آتی دشوار است و امید چندانی به نتیجه بخش بودن این گفتگو‌ها نمی‌رود.

منبع:یورونیوز

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر