کد خبر: ۲۴۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۱

نجات اقتصاد ترکیه به سبک اردوغان

در این روزها که از لحاظ اقتصادی کارد به استخوان مردم رسیده و حقوق‌های دریافتی کفاف یک زندگی عادی را هم نمی‌دهد، سیاست‌های اقتصادی جدید اردوغان در ترکیه این کشور را از لبه پرتگاه نجات داده است.
نجات اقتصاد ترکیه به سبک اردوغان

مخاطب24:اردوغان با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری کابینه ای جدید چید که گل سر سبد آنها حفیظه ارکان رئیس بانک مرکزی است. ارکان اولین زنی است که پس از منصوب شدن توسط اردوغان ریاست آن نهاد را برعهده می‌گیرد. این زن ۴۱ ساله در دنیای شرکت‌های ایالات متحده با سابقه فعالیت در خدمات مالی، بانکداری، سرمایه گذاری، مدیریت ریسک، فناوری و نوآوری دیجیتال سابقه داشته است.

 

ارکان در وهله اول و در اقدام نخست خود برخلاف اقدام‌های سالهای اخیر اردوغان، سیاست انقباظی را در پیش گرفت و با بالا بردن نرخ بهره و افزایش مالیات سعی بر این دارد که هزینه های دولت را کاهش دهد. کاری که دو سال پیش و پس از پایان پاندمی از اردوغان و دولتش انتظار می رفت. گرچه اردوغان به دلیل پیش رو بودن انتخابات و تلاش برای کسب رای از کف جامعه سیاست های اقتصادی درستی نگرفت و اقتصاد ترکیه را به لبه پرتگاه برد اما انتخاب خانم ارکان نشان می دهد اقتصاد ترکیه روی ریل و مسیر درست قرار گرفته است.

 

در سالهای اخیر اردوغان برای جا نماندن مردم ترکیه از تورم، سالی ۳ بار حقوق‌ها را افزایش می داد که همین موضوع خودش عامل ایجاد تورم بود. اما او در اولین اقدام پس از پیروزی در انتخابات اعلام کرد زین پس افزایش حقوق ها تنها یکبار درسال اتفاق می افتد. او همچنین مالیات را ۳۰۰ برابر کرده است. در جدیدترین اطلاعیه دولت، هزینه رجیستری گوشی تلفن همراه از ۶ هزار لیر به ۲۰ هزار لیر افزایش پیدا کرده و همچنین هزینه گمرک بر روی ماشین‌های خارجی بیشتر شده است. 

 

گرچه این روزها شاخص تورم مصرف کننده و تولید کننده نسبت به یکسال قبل تغییراتی کرده و عملا تورم کاهشی شده اما موضوع اصلی کاهش قیمت انرژی در جهان است که ترکیه پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین درگیر آن بود.

 

اما بررسی شاخص تراز تجاری ترکیه در سه ماه گذشته نشان از این می دهد که با توجه به کاهش ارزش لیر در ماه های اخیر، میزان صادرات ترکیه برخلاف سالهای اخیر افزایش یافته و همین موضوع می تواند اقتصاد ترکیه را تکانی اساسی دهد.

 

اما نکته قابل توجه تغییر مسیر اردوغان نسبت به سالهای گذشته است. او نشان داد که نمی توان همیشه بر روی یک عقیده پافشاری کرد و گاهی تغییر مسیر نشانه قبول کردن شکست نیست. اتفاقی که سالهاست مدیران رده بالایی کشور ما نمی خواهند آن را قبول کنند. تغییرات گسترده اردوغان و تغییر سیاستهای او می تواند کلاس درس بزرگی برای مدیران اقتصادی و سیاسی ما باشد که با تصمیمات عجیب خود و اصرار بر آن وضعیت چنین را برای مردم به وجود آورده اند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان جنیفر لارنس و افسردگی پس از زایمان
جنیفر لارنس در نشست خبری فیلم تازه‌اش در جشنواره کن، با صداقتی بی‌پرده از تجربه شخصی‌اش با مادری و افسردگی پس از زایمان گفت؛ احساسی عمیق از انزوا که به گفته خودش، «شبیه زندگی در سیاره‌ای دیگر» است.
شکار جدید قرمزها! شکار جدید قرمزها!
باشگاه پرسپولیس در ادامه روند سریع نقل و انتقالاتی خود، امشب هم از یک خرید جدید رونمایی خواهد کرد.
اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند! اعجوبه ۲۲ ساله‌ای که همه به دنبالش هستند!
باشگاه استقلال هم به صف مشتریان جذب محمدمهدی زارع، مدافع جوان گل‌گهر اضافه شد
کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را! کارتال حسابی آب و جارو کرد پرسپولیس را!
با تصمیم کادر فنی پرسپولیس، امروز نام چهار بازیکن در فهرست خروجی این تیم قرار گرفت.
برهنگی ممنوع برهنگی ممنوع
با تصمیمی که دیروقت اعلام شد، برگزارکنندگان جشنواره فیلم کن ممنوعیت رسمی برهنگی و لباس‌های حجیم را در این مراسم اعلام کردند.
خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا خط‌ونشان کشیدن بابک زنجانی برای خواستگاران سایپا
۲ میلیارد بدهی زنجانی به شرکت نفت بر اساس اعلام رسمی قوه قضائیه تسویه شده و سرمایه او که تا دم اعدام هم رفت، بر سر جای خود باقی ماند. اگر رقم ۳ میلیارد دلار باقی مانده اموال زنجانی درست باشد، او با قیمت دلار ۸۰هزار تومانی، باید حدود ۲۴۰ همت سرمایه داشته باشد. اگر این سرمایه بیش از ۳ میلیارد دلار نباشد.
برگزیده
اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود
بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار اختیار تعیین قیمت نان به استانداران واگذار می‌شود.
وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند! وقتی جوانان دل زده، داوطلبِ خیانت می‌شوند!
موساد هیچ عملیات نفوذ پیچیده‌ای ترتیب نداد؛ هدف، خودش به در زد. پژوهش مشترک «نیروی زمینی آمریکا و دانشگاه کینگ کالج لندن» (۲۰۲۳) نشان می‌دهد ۵۷ ٪ از افشاگران اطلاعاتی خاورمیانه طی دهه اخیر، ابتدا داوطلب تماس بوده‌اند.
سرنوشت فرحناز شیری و ۳۰ زن راننده سرنوشت فرحناز شیری و ۳۰ زن راننده
با وجود سال‌ها غیبت زنان راننده در ناوگان اتوبوسرانی تهران، حالا بار دیگر جرقه‌هایی از تغییر در پایتخت روشن شده است؛ در شرایطی که شهرهایی، چون مشهد و بیرجند تجربه موفق حضور زنان در حمل‌ونقل عمومی را پشت سر گذاشته‌اند، مقامات شهری و انتظامی پایتخت نیز از بازگشت زنان به خطوط اتوبوس‌های شهری، به‌ویژه بی‌آرتی، سخن می‌گویند.
صفحه خبر بالای تصاویر