کد خبر: ۲۳۳۲
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۹

ترکیه ۳۰ درصد اقتصاد سوریه را گرفته، ایران ۳ درصد!

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران می‌گوید تا زمانی که کشور در حوزه دیپلماسی اقتصادی فعالیت‌های خود را اصلاح نکند، امکان استفاده از بسیاری از ظرفیت‌های اقتصادی وجود نخواهد داشت.
ترکیه ۳۰ درصد اقتصاد سوریه را گرفته، ایران ۳ درصد!

محمد امیرزاده امروز در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، اظهار کرد: وقتی از گردشگری صحبت می‌شود، همه می‌دانند که ایران چه ظرفیت گسترده‌ای در این بخش دارد و ما از طبیعت و تاریخ گرفته تا گردشگری سلامت توانایی بسیار بالایی داریم.

ترکیه ۳۰ درصد اقتصاد سوریه را گرفته، ایران ۳ درصد!
وی با بیان اینکه استفاده از این ظرفیت‌ها منوط به تقویت دیپلماسی اقتصادی کشور است، گفت: وقتی از دیپلماسی اقتصادی صحبت می‌کنیم، یعنی باید بستری فراهم کنیم تا سرمایه گذاران و تجار ایرانی در فضای بین المللی کمترین آسیب را ببینند و مذاکرات طوری پیش برود که دست آن‌ها برای فعالیت در عرصه‌های مختلف باز شود.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به ظرفیت‌های کلان ایران در عرصه گردشگری، بیان کرد: وقتی ما حتی برای تجارت خود نیز دیپلماسی اقتصادی مناسبی پیدا نکرده‌ایم، قطعا امکان استفاده از توانایی‌ها در حوزه گردشگری نیز فراهم نمی‌شود. ایران از نظر فرهنگی، اقتصادی و تاریخی یکی از جذاب‌ترین کشور‌ها برای جذب گردشگر است، اما در عمل تعداد توریست‌های ما بسیار پایین است.

امیرزاده با بیان اینکه کاهش تنش با جهان و تلاش برای تعامل سازنده در این حوزه، باید اولویت مهم ایران باشد، توضیح داد: متاسفانه ما در بسیاری از بزنگاه‌های تاریخی به جای آنکه تعامل را انتخاب کنیم، چالش و تنش را انتخاب کرده‌ایم و نتایج این انتخاب بار‌ها خود را در شاخص‌های مختلف نشان داده است. چرا نرخ تورم عراق باید یک ششم و پاکستان یک پنجم ایران باشد؟

وی ادامه داد: ضعف در دیپلماسی اقتصادی باعث شده ما حتی در حوزه‌هایی که حضور قدرتمندی داشته‌ایم نیز نتوانیم عملکرد قابل دفاعی داشته باشیم. سهم ایران از اقتصاد سوریه تنها سه درصد است، اما ترکیه ۳۰ درصد تجارت این کشور را در اختیار گرفته است. این نشان دهنده ضعف ما در دیپلماسی اقتصادی است و چه در گردشگری و چه در سایر بخش‌ها، اگر قصد تغییر داریم، باید نخستین گام‌ها را در این حوزه برداریم.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری تومان افزایش یافت
رئیس انجمن موبایل، تبلت و لوازم جانبی با اشاره به افزایش قابل‌توجه هزینه‌های واردات تلفن همراه مسافری، گفت: با تغییر نرخ محاسباتی ارز، هزینه موبایل مسافری حدود ۳۰ میلیون تومان افزایش یافته و این موضوع می‌تواند به کاهش جدی ورود گوشی از مسیر مسافری و تشدید رکود بازار منجر شود.
افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟ افزایش قیمت طلا تا کجا پیش خواهد رفت؟
رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید: با افزایش قیمت طلا در دو ماه اخیر، تقاضا به سمت خرید طلای آبشده رفته و مردم کمتر مصنوعات طلا خریداری می‌کنند.
امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است امید جدی به بورس دارم|هدف ایجاد بازاری جذاب برای جذب سرمایه‌های خرد و کلان مردم است
سیدعلی مدنی‌زاده، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در آیین نواختن زنگ معاملات امروز بورس تهران، با تأکید بر نقش کلیدی بازار سرمایه در اقتصاد کشور، اظهار کرد: امید جدی ما به بازار سرمایه است؛ بازاری که ذاتاً بر شفافیت استوار است و تمام تلاش ما این است که هرجا عدم شفافیتی وجود دارد، به‌تدریج برطرف شود.
کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا کرسی نماد شب نشینی‌های زمستانی و شب یلدا
نزدیک به چند هزار سال است که آخرین شب پاییز یعنی شب یلدا که تاریک‌ترین و درازترین شب سال است توسط ایرانیان جشن گرفته می‌شود و آیین‌ها و رسومات مختلفی در این شب به یاد ماندنی در کنار هم سپری می‌کنند، شب زیبایی که در شهر‌های مختلف ایران آداب و رسومی دارد.
پرواز همزمان ۲ جنگنده جنگنده فوق‌سنگین نسل ششم چینی| جهان در شوک پرواز همزمان ۲ جنگنده  جنگنده فوق‌سنگین نسل ششم چینی| جهان در شوک
در حالی که جهان هنوز در حال هضم دستاوردهای نسل پنجم جنگنده‌هاست، پکن با بردی فراتر از انتظار، وارد عصر جدیدی از نبردهای هوایی شده است.
فیلم+ بارش برف در آرامگاه کوروش را ببینید فیلم+ بارش برف در آرامگاه کوروش را ببینید
این ویدئو بامداد روز جمعه ۲۸ آذرماه به ثبت رسیده و ارامگاه کوروش در محوطه باستانی پارسارگاد را در زیر بارش زیبای برف به تصویر می‌کشد.
بهترین سریال‌های کمدی در سال ۲۰۲۵ بهترین سریال‌های کمدی در سال ۲۰۲۵
اگر از طرفداران بهترین سریال‌های کمدی جهان هستید، سال ۲۰۲۵ حتما سال خوبی برای شما بوده است. شبکه‌های بزرگ با ارائه آثار خنده دار متعدد طیف گسترده‌ای از مخاطبان را پوشش دادند. این سریال‌ها بسیار سرگرم‌کننده هستند و می‌توانند موضوعات و چالش‌های زندگی روزمره را به زیباترین شکل ممکن نشان دهند
برگزیده
قیمت جدید ارز مسافری و ارز دانشجویی اعلام شد قیمت جدید ارز مسافری و ارز دانشجویی اعلام شد
سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: مردم و بازرگانان با مراجعه به سایت مرکز مبادله ایران می‌توانند به تفکیک نرخ انواع ارز را در تالارهای اول و دوم مشاهده کنند.
اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا اطلاعیه مهم درباره واریز یارانه طرح یسنا
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: حساب مشمولین مرحله اول طرح یسنا شامل سرپرستان خانوار ۳ دهک اول درآمدی دارای مادر باردار و فرزند شیرخوار (زیر ۲سال) از ۱۰ آذر شارژ می‌شود.
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
صفحه خبر بالای تصاویر